Нашите кухни - 84

• 51 609
  • 787
  •   1
Отговори
# 375
  • SF
Как  ви се струва идеята за бяла кухня - долните шкафове гланц, а горния ред - мат? Бялото - снежно бяло.
Плот и гръб мисля да са в цвят златен дъб или светло сиво.

# 376
  • Варна
Иновативна!

# 377
  • Сливен
lana76, честита кухня, да я ползваш с удоволствие. Ще взема идея от теб като се надявам да не се сърдиш. Много хубаво съчетание на цветовете.Smile
Радвам се че мога да бъда полезна на някой с идея. Blush

# 378
  • София
Как  ви се струва идеята за бяла кухня - долните шкафове гланц, а горния ред - мат? Бялото - снежно бяло.
Плот и гръб мисля да са в цвят златен дъб или светло сиво.

Моята е такава, само че е цялата мат, с плот и гръб дъб. Много си я харесвам, нямам проблеми с поддръжката.

# 379
  • SF
Може ли да ни покажеш снимка? Ако не искаш да си показваш кухнята, може само част от нея - вратичка с плот например.

# 380
Къде и как съхранявате картофи, лук, чесън и други зеленчуци, които не се слагат в хладилник?

# 381
В хладилника😂

# 382
Лук и картофи - извън хладилника. Но са малки количества - лук по кило, което отива за около месец, и картофи - по около 2 кила, които отиват за около седмица. После пак зареждам. Чесън - преди в хладилника, в отделение, което беше отделно от хладилната и фризерната част (няма вече такива, за съжаление). Сега съм купила 5-6 главички и са при лука, извън хладилника, ще видя какво ще стане. Имах и една глава в хладилника, до яйцата. Оцеля сравнително дълго.

# 383
Благодаря, но не ми е опция. Не виждам смисъл да пълня хладилника с такива неща. Свекърва ми държи там дори ориз, боб, леща, мкаарони и много други неща и вечно няма място. Предпочитам да го избегна Simple Smile

# 384
Лук и картофи - извън хладилника. Но са малки количества - лук по кило, което отива за около месец, и картофи - по около 2 кила, които отиват за около седмица. После пак зареждам. Чесън - преди в хладилника, в отделение, което беше отделно от хладилната и фризерната част (няма вече такива, за съжаление). Сега съм купила 5-6 главички и са при лука, извън хладилника, ще видя какво ще стане. Имах и една глава в хладилника, до яйцата. Оцеля сравнително дълго.
Въпроса е къде? В шкафовете в кухнята, в килер или на етажерка или друго място Simple Smile

# 385
Къде и как съхранявате картофи, лук, чесън и други зеленчуци, които не се слагат в хладилник?

В чекмеджето за плодове и зеленчуци на хладилника. Но аз не държа по един чувал, а по 1-2 кила. И не ми отнема място, чекмеджето все едно е за това и събира доста. Пък и тези неща са корави и им няма нищо ако върху тях сложиш грозде, домати или праскови.

# 386
В шкафа под мивката, в 2 продълговати и високи пластмасови кутии, купувани от Джъмбо. Мисля, че се водят за препарати. Приличат на тези пластмасовите вертикални офис кутии за папки.
И преди е имало питания по въпроса - някои ги държат в кутии/панери на тези телените колички на колелца, дето ги има за 10-ина лв. Пак в кухнята. Просто са в по-малки количества, не са чувалчета.

# 387
  • Deutschland/HE
Аз ги държа в един шкаф, не съхранявам огромни количества и не се развалят изобщо (особено лук и чесън), картофите трябва да са тъмно. Моркови държа в чекмеджето на хладилника. Леща и боб държа 2-3дни във фризера и след това в стъклени буркани в шкаф. Май само морковите държа в хладилник, не обичам плодове престояли в хладилник, както домати и краставици, но това е въпрос на вкус.

# 388
Iinska_maslinka,  сегашната ми кухня имам стелажче на колелца тясно на 4 реда и стои между хладилника  и шкафа, ширко е 24 см високо е 80см. Купувано е от Практитикер или  Mr. Bricolage.
 Смятам в новата кухня да му търся място за да  го ползвам. Удобно ми е на него държа картофи, лук, чесън, лешници, орехи. Често когато ще ги готвя в същият или на другият ден оставям и домати, краставици, лимони, моркови, чушки, карфиол ... т.е всичко което може да стои извън хладилника като плодове, зеленчуци.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 18:06 от Кris_80

# 389
В сегашната ми кухня имам стелажче на колелца тясно на 4 реда и стои между хладилника  и шкафа, ширко е 24 см високо е 80см. Купувано е от Практитикер или  Mr. Bricolage.
 Смятам в новата кухня да му търся място за да  го ползвам. Удобно ми е на него държа картофи, лук, чесън, лешници, орехи. Често когато ще ги готвя в същият или на другият ден оставям и домати, краставици, лимони, моркови, чушки, карфиол ... т.е всичко което може да стои извън хладилника като плодове, зеленчуци.

Няма лошо, но аз не обичам да ми се виждат разни лукове и картофи.  А в хладилника всичко си е скрито. Само банани не слага в хладилник, а също и домати, ако са за същия ден. Ако останат прибирам, но вадя няколко часа преди да се прави салатата. Особено при хубавите домати студът убива вкуса и един топъл домат е много по-вкусен. При "пластмасовите" е все тая.

Общи условия

Активация на акаунт