Нашите кухни - 84

• 51 617
  • 787
  •   1
Отговори
# 405
  • Canada
По принцип си държа картофи и лук в килера. Доскоро държах и чесъна там, но бързо се разваляше, затова го преместих в хладилника. Цитруси, домати и т.н. също в хладилника, издържат дълго време. Някои зеленчуци и плодове отделят етилен, което кара други бързо да се развалят. Картофи, банани, ябълки и т.н. отделят такъв газ, което кара някои неща да зреят, но разваля други. Честно казано ми е все тая какво трябвало или не трябвало да се слага в хладилник. Ако не е бързооборотно и се разваля лесно го прибирам там. Лук и чесън е абсурд да не са прибрани, къщата мирише на зарзаватчийница.

# 406
  • при моите любими
Картофи държа в кош под мивката. Лук, ако е повече и той там, ако са няколко глави в хладилника.

# 407
Здравейте, момичета. Имам нужда от помощ.
 Предстои ми обзавеждане на миниатюрен кухненски бокс. Много се надявам на вашата помощ с идеи. Дори не съм сигурна, че мисията ми е възможна. Иска ми се да има вградена фурна, двойка котлони, малък хладилник (наличен - широк 55 см), абсорбатор и малка миялна под мивката.
Благодаря предварително Simple Smile
Качвам схема и размери

# 408
Може би е отворено пимещението към трапезария/хол? На коя стена са прозорците и вратите, ако има?

# 409
Може би е отворено пимещението към трапезария/хол? На коя стена са прозорците и вратите, ако има?

Помещението е отворено към дневната - там където на схемата е отворено. Няма прозорци и врати.

# 410
Какво значи малък хладилник? За под плот ли?
И фурната в колона ли я искате?

# 411
Ето как ще изглежда

# 412
Хладилникът е нормално висок, 170 някъде. Идеята е добра, но не ми излизат мерките, струва ми се, че няма да могат да се съберат с печката на една линия. Да не говорим за липсата на какъвто и да е работен плот, ама в тая теснотия...

# 413
  • София
Здравейте, момичета. Имам нужда от помощ.
 Предстои ми обзавеждане на миниатюрен кухненски бокс. Много се надявам на вашата помощ с идеи. Дори не съм сигурна, че мисията ми е възможна. Иска ми се да има вградена фурна, двойка котлони, малък хладилник (наличен - широк 55 см), абсорбатор и малка миялна под мивката.
Благодаря предварително Simple Smile
Качвам схема и размери
може ли чертеж на цялото помещение?

# 414
С корекции

# 415
Като готвя имам нужда от плотове. За да извадя нещо от хладилника трябва да има къде да го сложа, при котлоните и фурната също си има нужда от пространството .
 Гледахме подобно жилище да закупим (питах ви  по-горен пост имате ли прозорец в това помещение, а други съфомумци попитаха за съседното помещение .... ) и идеята ми ( за жилището което гледахме)  беше в малкият бокс да е само печката (фурна, котлони) , мивката и  съдомиалната
за да има пространство за плот около фурната.
А хладилник и плот по-удобен да са в трапезарията....

# 416
В нашето жилище, което получихме по наследство (казвам го, защото и мен ме е яд на кухнята ни и по принцип не бих го закупила) отново кухнята е малка и "трапезарията" към нея също. Имаме прозорци точно срещу вашата мивка.

Ние избихме ъгъла, които се пада точно до мивката ви, от дам спечелихме около 20см. и сега там е хладилник.
Кухнята ни е готова. Още не съм я виждала. Днес вечерта ще я видя за първи път. Ще ви пусна снимки, но не съм сигурна дали е точно вашите размери или малко по-голяма (мисля, че е 120x140 в бокса и в момента след като избихме стената хладилника влиза около 40см в трапезарията), но доста прилича на вашият чертеж. Натъпкали сме я много Grinning И е на височина 2.60

# 417
  • SF
Чак сега разбрах, че домати не се държат в хладилник. Яла съм на гости салата, правена от домати, стояли на слънчев балкон. Не е приятно да се яде такова нещо, колкото и вкусни и домашни да са доматите.
Не обичам сандвичи, с предварително наредени зеленчуци в тях и да ги стоплятнаправо със зеленчуците. Ще ям студен сандвич, но не и да ми препекат марулите, краставиците и доматите в тях.

# 418
Мисля, че има някакво неразбиране. "Топли домати" не значи печени на слънце. Не значи и салата, рязана преди часове и оставена да вехне. Става дума за домати със стайна температура, а ако излизат от хладилника нямат аромат. Което не е проблем де, ако наистина си нямат аромат, каквито са масовите домати. То и сред скъпите не винаги има хубави, та може и просто да не се разбираме за какво говорим.

# 419
  • София

4efits, ако не е тайна, какъв софтуер ползваш за тези схеми?

Според мен варианта на 4efits е единственият възможен. Евентуално плотът и шкафчетата на мивката могат леко да се подрежат, за да са по-плитки. Например 55, вместо 60 см.

Иначе да, съвсем валиден е въпроса какво е цялото помещение, и евентуално да се изнесе хладилника.
А може и да се кара без плот. Във външното помещение каквото има, плот, маси, това да е. Все пак, ако хладилникът е прибран, е с 1 идея по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт