Нашите кухни - 84

• 51 649
  • 787
  •   1
Отговори
# 450
Има много варианти за подвижен плот:
- на колелца:
http://extra.mebeli.ws/products_photos/4011/190_big.jpg
- изваждаем с механизъм:
https://www.asko.bg/products/0.57307300%201549978950.jpeg
- падащ плот
https://www.mebeli-georgiev.com/index.php/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0% … e=orig&id=174

# 451
  • SF
Само вторият пример ми харесва донякъде.

# 452
На около 11 кв.м. за дневна с бокс и кът за хранене въпросът не е толкова за красотата, а по-скоро да се направи максимално възможното за удобство.

Ако само боксът/кухнята беше 11 квадрата, тогава да се мисли и за красотата.

# 453
  • Canada
Красотата и удобството са 50/50 за мен. По тази причина не бих допуснала хладилник в хола. В крайна сметка и масата за хранене може да се използва за работен плот. Даже ако ширината на стената с мивката позволява, бих сложила и една по-тясна съдомиялна там.

# 454
Само вторият пример ми харесва донякъде.

Едно да се хареса е достатъчно все пак, нали? Simple Smile
Освен това искам да те поправя - не съм давала примери, а идеи. После вече човек може да си доразвие и доразработи идеите по свой вкус. Че и нови да измисли, веднъж вече схванал принципа.

# 455
  • София
Всъщност може да се получи този мини кухнохол.
Ако там където е 55 см е стеничка, би било хубаво, ако може да се махне,  но и без това, ето предложението:
Ползвам за пример показания проект с разликата на мястото на хладилника да е фурната, отгоре 2ка котлони до стената в дясно, на мястото на фурната шкаф. Така ще се получи почти 1 м свободен плот.
От външната страна на 55 см стеничка  хладилника, а тя може да се допълни с плитка етажерка, която да се изравни с хладилника и шкафа с мивката.
До хладилника диван срещу него на отсрещната стена до прозореца маса със столове. На тази стена, в ляво от масата, може да се сложи телевизор.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 22:38 от Desem

# 456
  • SF
Едно да се хареса е достатъчно все пак, нали? Simple Smile
Освен това искам да те поправя - не съм давала примери, а идеи. После вече човек може да си доразвие и доразработи идеите по свой вкус. Че и нови да измисли, веднъж вече схванал принципа.

Извинявай, че съм ползвала дума от собствения си езиков запас. Веднага се поправям: идеите на мене (на мене) не ми допадат, с леко изключение на втората идея. Но изключението е леко. Тази идея е и най-скъпичка и може би затова ми допада в някаква степен, а другите идеи не чак толкова.
Да, дано да си харесат само една от идеите. А пък ако си харесат и трите идеи, дано да не ги направят и трите. В една кухня.

# 457
Пак съм в размисъл: дали е добре да се слага шкафче над хладилника за по-завършен вид ( да е с дълбочина  60см като хладилника или по-плитко), но мисля, че ще е трудно ползването му. Направих опити (и то за първи път) да ползвам програмата КD и показвам. Не съм направила цветовете и други неща има за оправяне (чекмеджета и т.н.), важно ми е подредбата на шкафовете. Ще съм благодарна за идеи. Уточнявам, че до колоната с фурната има комин, но не разбрах как да го покажа:frowning1: и другата стена.   

# 458
Определено е по-добре с шкаф над хладилника. И да, определено се ползва трудно, ама аз там държа едни непотребни стъклени сервизи, подарък по разни случаи, и на практика изобщо не го ползвам. Но като съм ги сложила там са ми останали свободни лесните места.

# 459
Аз бих го направила дълбоко колкото хладилника. Така ще има симетрия.

# 460
  • при моите любими
В предишната ми кухня шкафът над хладилника беше плитък колкото другите шкафове и изобщо не се използваше , защото ММ си редеше на хладилника някакви бутилки, термоси и т.н. сега ми е дълбок колкото хладилника и в пъти по-изпозваем. В дъното са рядко използвани неща, а отпред държа глинения гювеч и кутиите за бисквити. Все пак ги вадя по веднъж в месеца.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 08:35 от cydonia

# 461
  • Canada
В предишната ми кухня шкафът над хладилника беше плитък колкото другите шкафове и изобщо не се използваше , защото ММ си редеше на хладилника някакви бутилки , термоси и т.н. сега ми е дълбок колкото хладилника и в пъти по-изпозваем. В дъното са рядко използвани неща, а превод държа глинения гювеч и котките за бисквити. Все пак ги вадя по веднъж в месеца.

Това с котките за бисквити ми хареса! 😂

# 462
Ако се равни шкафът над хладилника по дълбочината на хладилника, тогава пък това шкафче ще стърчи пред останалите горни. Пак се нарушава линията.
Ако се скапе хладилникът, няма никаква гаранция, че новият ще бъде със същите размери. Или ще трябва да се купи компромисен хладилник само заради размерите.

# 463
Ако се равни шкафът над хладилника по дълбочината на хладилника, тогава пък това шкафче ще стърчи пред останалите горни. Пак се нарушава линията.
Ако се скапе хладилникът, няма никаква гаранция, че новият ще бъде със същите размери. Или ще трябва да се купи компромисен хладилник само заради размерите.

Стърчи, ама стърчи цялата колона, което е доста по-хармонично. А хладилниците са стандартни, защото и плотовете са стандартни, замяната не е проблем. Но е въпрос на вкус - кой както харесва, така да си го прави.

# 464
И аз съм оставила без шкафове над хладилника, точно за да се ограничавам откъм височина, когато се наложи да го сменям.

Общи условия

Активация на акаунт