Нашите кухни - 84

• 52 202
  • 787
  •   1
Отговори
# 540
Може ли малко помощ-стигнахме до кухняха и сега престои майсторът да слага плочките на гърба и на част от пода, която се пада пред мивката и шкафовете.
Самите плочки на гърба и пода са я бял и сив цвят.
Дилемата е какъв цвят да са фугите- сиви или бели.
Сивото сме избрали да е светло, като за акцент ще има няколко по-тъмно сиви плочки.
Как според вас ще е по-добре?

Аз харесвам фугите да са в контрастен цвят на плочките. Плочките изпъкват по-добре, а иначе ми е много равно.
Но на други хора това въобще не им харесва.
Преценете на вас как ви харесва. Съобразете се и с това, че бялата фуга не е бяла за дълго.

Аз бих сложила на белите плочки светлосива фуга, на сивите плочки - тъмносива.
Ако са смесени бели и сиви - тъмносиви фуги.

# 541
  • София
Моите плочки на гръба са бели, фугите са бели - аз не обичам контрастните фуги в кухня. Не са се зацапли фугите откак си ползваме кухнята (7 месеца). Импрегнирах ги с импрегнатор на Церезит, засега изглежда като да върши работа. Каквито и да ги направи човек, фугите след време все ще искат подмяна, така че според мен в случая водещото е естетиката. 
На пода имам други плочки, тяхната фуга е светло сива, отново за да не контрастира и да не се превръща в акцент.

# 542
  • софия
Вече 5та година цветът на белите фуги в кухнята е бял. Не са импрегнирани, кухнята не е музей, активно я ползвам, но винаги, когато готвя слагам зад котлона протектора, който седи върху него и ако нещо пръска, пръска основно върху протектора. Зад мивката няма никакъв проблем.

# 543
Вече 5та година цветът на белите фуги в кухнята е бял. Не са импрегнирани, кухнята не е музей, активно я ползвам, но винаги, когато готвя слагам зад котлона протектора, който седи върху него и ако нещо пръска, пръска основно върху протектора. Зад мивката няма никакъв проблем.
Какъв протектор ползвате? Нашата кухня е съвсем нова и се оглеждам за нещо, което да служи за протектор при готвене...

# 544
  • софия
Моят е купуван много отдавна (около 10тина години от Немските магазини), но ми пасва на цветовете и ми е удобен, и не го сменям за друг (пробвах и стъклен, който седи някъде из къщи).
Има най-различни в Комо, Айко, Немските магазини.
Скрит текст:

# 545
Благодаря много на всички за мненията за фугите.
В крайна сметка избрахме сив цвят.
Сега новата дилема е дали големият евд шкафове да бъдат високи со тавана, чиято височина е 265 см или да са стандартните като височина, понеже дупката за аспиратора се пада на високо над шкафовете, ако фи направят стандартни като височина(по проект).
От една страна си мисля, че ще фи използвам, дори и да са високи до тавана, като слагам по-рядко използвано неща, като сервизи, които не ползвам ежедневно или електроуреди.

# 546
Нашият таван беше 2.70. Смъкнахме го до 2.50 и направихме шкафовете плътно до горе.

# 547
Какъв материал е този протектор?

# 548
Здравейте, събирам мнения и идеи за малка Г-образна кухня, ще се радвам някой ако има подобна да сподели снимки. Размерите са приблизително 160х200 като в ъгъла минава комин. На късата част са тръбите за вода, като уреди ще има миялна, печка и хладилник. Търся възможно най-оптималния вариант за разпределение. Благодаря ви предварително Simple Smile

# 549
Шкаф чак до 265 е малко множко, но може хем да са до тавана, хем да свалите 15 см с една козирка с лунички. Аз така направих - ето примерна снимка. Този дизайн има и друго предимство - много удачно интегрира иначе издадената напред колона или издадения шкаф над хладилника.

# 550
  • София
До тавана, разбира се. Мястото винаги е нужно. А и е по-красиво.

# 551
При нас има еркер и няма как да са до тавана. Но ако имаше вариант, щяха да да. Предишната кухня имаше празно отгоре - събираше се прах, който трудно се стига, за да се почисти качествено.

# 552
Шкаф чак до 265 е малко множко, но може хем да са до тавана, хем да свалите 15 см с една козирка с лунички. Аз така направих - ето примерна снимка. Този дизайн има и друго предимство - много удачно интегрира иначе издадената напред колона или издадения шкаф над хладилника.
Скрит текст:

Черна станция, тази идея за козирката страшно ми хареса. Как се прави тази козирка? Аз мисля модулна кухня от Икеа да купувам и вероятно ще трябва да измисля как да се направи нещо такова.

# 553
  • София
Monika08, аз съм малка Г образна кухня 220 *130
Скрит текст:

Разпределението е:
Дълга част - 220 см
- 60 см: колона хладилник+шкаф.
- 60 см: колона пералня със сушилня +фурна+MW+ шкаф.
двете шкафчета допълващи колоните са с еднаква височина
-55 см: шкаф с чекмеджета.
-45 см: миялна.
върху плота до колоната е кафе машина 
Следва комина 80*20 см.
Къса част - 130 см
- 70 см: г-образен шкаф (допълва мястито пред коминал) върху него до комина са колоните (над него е абсорбатор напълно вграден)
- 60 см: шкаф с мивка 45 см кръгла.
между мивката имаме машина за филтриране на вода, всички други Ел. уреди да прибрани и се вадят при нужда

Zlat_na, при нас също има еркер около 10 см и височина на горните шкафове е до него. Не сме допълва ли нагоре.
Staniolka, с гипсокартон се прави. При нас основното осветление на хола е такова, но няма в частна на кухнята.

# 554
Супер, даваш ми надежда, че няма да е чак толкова зле, нашата фурна няма да е на колона, така, че мисля, че от там пестя място за повече плот:) благодаря ти за подробното описание:)

Общи условия

Активация на акаунт