Нашите кухни - 84

• 51 566
  • 787
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Моите котлони са в ъгъл, че и двойка са, готвя много, защото всеки иска различно. Нямам проблем с място им, но аз съм за привърженик на минималистичните кухни - малки, всичко прибрано, но компромис с техниката, която спествя усилия - не Simple Smile 

Дорис, интересни неща си показала.

# 601
Прегледах темата, но не видях някоя потребителка от Варна да е правила наскоро кухня по поръчка и да е писала в темата.Frowning1
Сега търся отзиви за мебелни компании.

Исках да попитам потребителки, които са били в ситуацията на свободностоящ хладилник до стената и фурна+плот с малко разстояние помежду си (в нашия случай максимално 6см). В дългосрочен план имахте ли някакви проблеми с уредите, увреждане на мебелите и т.н.? Знам, че се счита за голяма грешка в обзавеждането, ни нямам друг вариант освен да са един до друг.

# 602
Моите котлони са в ъгъл, че и двойка са, готвя много, защото всеки иска различно. Нямам проблем с място им,

И моите са на ъгъл, но другото рамо на ъгъла е пак плот, а не плътен шкаф тип гардероб. Над плота човек спокойно маа ръце, докато ако имаш "гардероб" до лакътя е съвсем различно.

# 603
Lion_gueen, аз съм със свободно стоящ хладилник 20 см плот и котлони, слава богу нямам проблеми.

# 604
Прегледах темата, но не видях някоя потребителка от Варна да е правила наскоро кухня по поръчка и да е писала в темата.Frowning1
Сега търся отзиви за мебелни компании.

Исках да попитам потребителки, които са били в ситуацията на свободностоящ хладилник до стената и фурна+плот с малко разстояние помежду си (в нашия случай максимално 6см). В дългосрочен план имахте ли някакви проблеми с уредите, увреждане на мебелите и т.н.? Знам, че се счита за голяма грешка в обзавеждането, ни нямам друг вариант освен да са един до друг.

На нас във Варна ни предстои монтаж на кухня, поръчана от Явор (след Метро), производство на Ирим.
Решихме да е от там, заради служителката на кухните, Рилка, мисля че се казва. Седна и мисли варианти с нас, много търпелива беше (ходихме няколко пъти с много чуденки) и видимо си познава много добре материята.
Кухнята стана за 10 дни, но още имаме малко ремонтни дейности преди монтажа.
Там имаше изложена кухня, завършваща с плот, отстрани на шкафа, вместо само завършваща плоскост от корпуса на кухнята. Може би това би ти помогнало щом се налага уредите да са един до друг - все пак ще обере част от различната топлина.

# 605
От Варна съм Simple Smile
В момента тече основният ремонт. Тия дни трябва да доуточним последните  подробности по поръчката ( така, че за фирмата още нищо не мога да кажа ) .
Готварската печка и хладилника ще са свободно стоящи.
При нас драмата е че печката ще е до мивката... за ужас на мнозина. Но не искахме да събаряме стени и това е положението...

# 606
При нас драмата е че печката ще е до мивката... за ужас на мнозина. Но не искахме да събаряме стени и това е положението...

И при нас така се налага. По стечетние на обстоятелствата и в квартирата ми бях така. Сега единствената разлика е, че котлоните ще са ми от другата страна на отцедника, за да не ми се цапат чиниите, ако съм измила тъкмо нещо (въпреки съдомиялната) и трябва да почна да готвя. Grin

# 607
Благодаря Ви, много ми бяха полезни съветите ви.
Живот и здраве скоро да мога да се похваля с кухнята Simple Smile

# 608
Emerald_eyes, печката е на късата стена, в дясно от нея ще има "плот" 10-тина сантиметра. След него в ъгъла   свободен плот ( под него ще е глух шкаф, ,малко бойлерче  ще сложим там ), до него коритото на мивката и в дясно   отцедника който ще е над съдомиялната.
Т.е печката и мивката ще са под на ъгъл и така ще имам свободен помощен плот за котлоните и отцедика ще е по-далече от котлоните.
 Като получа проекта ще го покажа.

# 609
  • Варна
И аз съм от Варна и мога много да похваля и препоръчам мебелиста, който ми направи кухнята, а и целият апартамент. Но при него говорим за кухни по индивидуален проект, а не модулни.

# 610
Имам проблем с монтиране на възвратната клапа. Абсорбаторът е  Cata https://veto.bg/bg/product/%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0% … %D1%80-cata-gl45x, никъде няма отвори за закрепяне към абсорбатора на клапа, която ми изпратиха.
От Veto и те не знаят, понеже вече не внасят оригинална такава. А тази, която ми изпратиха е била уж стандартна за ф150. Това е някакъв абсурд. Предложиха ми да я монтираме някъде нагоре по тръбата, как ще стане това?

# 611
  • гр. Варна
Абсорбаторът е  Cata https://veto.bg/bg/product/%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0% … %D1%80-cata-gl45x, никъде няма отвори за закрепяне към абсорбатора на клапа, която ми изпратиха.
Какъв е отвора на кожуха от ламарина?
- кръгъл
Скрит текст:
или
- правоъгълен
Скрит текст:
Предложиха ми да я монтираме някъде нагоре по тръбата, как ще стане това?
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 08:23 от pkol

# 612
Скрит текст:
Така изглежда.

Допълвам, от Вето потвърдиха, че клапа не става за този абсорбатор. Ще правят запитване за оригинална.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 12:14 от La_Valletta

# 613
  • гр. Варна
Скрит текст:
Така изглежда.
Такъв вид клапа е подходящ за монтаж във вашия случай:
Скрит текст:
Обаче намирам само за ф120>https://www.masterhaus.bg/bg/product/16906-vyzvratna-klapa-za-aspirator-f120
или (ф 150) това:
Скрит текст:
https://www.home-max.bg/konektor-za-stena-s-klapa-f-150/

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 21:56 от pkol

# 614
От Вето ми се обадиха в края на работния ден, обещаха другата седмица да изпратят оригиналната клапа.

Общи условия

Активация на акаунт