Естетична хирургия на гърди/Мамопластика - 12

• 62 293
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Рязана е цялата ареола, защото е Раунд блок, т.е. има и обиране. Така де, начина на вкарване на импланта зависи от доста фактори. Някой вече го вкарват под гърдата дори и с размер 2-3см.

# 346
  • София
Рязана е цялата ареола, защото е Раунд блок, т.е. има и обиране. Така де, начина на вкарване на импланта зависи от доста фактори. Някой вече го вкарват под гърдата дори и с размер 2-3см.

Именно, като ти изреждат целите ареоли, може и 600 да ти вмъкнат. Но ако се прави стандартен разрез, няма как.

# 347

Именно, като ти изреждат целите ареоли, може и 600 да ти вмъкнат. Но ако се прави стандартен разрез, няма как.

Аз съм със стандартен ареолен разрез и 400 кубика, без да имам големи ареоли.

# 348
Здравейте, дами! Първо искам да ви кажа, че сте много полезни, станали сте експерти по въпроса с имплантите. Прочетох само тази тема, представям си ако се върна назад!
Моля да ми пратите снимки на лично, защото някои вече сте ги изтрили, а искам да добия повече представа за крайния резултат. Съдейки по написаното за "началния старт" мога да кажа, че аз не съм даже и на старта, направо се чудя дали е възможно да си сложа силикон, не знам къде ще ми го набутат... Joy През живота не съм имала сутиен, който да ми става, ненавиждам ходенето по магазини в издирването на такъв. Страшно неудобни са ми съответно, защото няма за какво да се захване и като си вдигна ръцете нагоре например сутиена ми се качва на ушите, абе, ужас... Случвало ми се е в магазин за бельо продавачките да влизат при мен в пробната и да ми казват "добре си си", при което се чудя дали да се радвам, че са много мили и се опитват да ме утешат, или да им кажа да не ме лъжат в очите. С времето почти се отказах от сутиените, нося понякога, но през повечето време съм със спортен, той не прави нищо, но поне ми е удобен и да не съм съвсем плоска. Не се отказвам обаче от идеята за силикона, не виждам друг вариант за себе си. Сега черпя опит от вас, но някак още не се чувствам готова да предприема крачката. Страх ме е дали ще се възприема, все пак 26 години се гледам без гърди, дали ще стане това, което си представям. Финансовия фактор също, не са малко пари, имам ги в момента, но се чудя дали да ги дам сега за това, защото с приятеля ми се опитваме да спестяваме за дом, от друга страна си казвам, че сега съм млада и искам да изглеждам и да се чувствам добре, не след 20 години... Въобще съм изпаднала в големи размисли и страсти така че която от вас има желанието да ми даде насоки и съвети, моля да ми пише.
Благодаря и ви желая да сте все така готини и отзивчиви, наистина помагате!

# 349
  • в 1001-та нощ
Скрит текст:
Здравейте, дами! Първо искам да ви кажа, че сте много полезни, станали сте експерти по въпроса с имплантите. Прочетох само тази тема, представям си ако се върна назад!
Моля да ми пратите снимки на лично, защото някои вече сте ги изтрили, а искам да добия повече представа за крайния резултат. Съдейки по написаното за "началния старт" мога да кажа, че аз не съм даже и на старта, направо се чудя дали е възможно да си сложа силикон, не знам къде ще ми го набутат... Joy През живота не съм имала сутиен, който да ми става, ненавиждам ходенето по магазини в издирването на такъв. Страшно неудобни са ми съответно, защото няма за какво да се захване и като си вдигна ръцете нагоре например сутиена ми се качва на ушите, абе, ужас... Случвало ми се е в магазин за бельо продавачките да влизат при мен в пробната и да ми казват "добре си си", при което се чудя дали да се радвам, че са много мили и се опитват да ме утешат, или да им кажа да не ме лъжат в очите. С времето почти се отказах от сутиените, нося понякога, но през повечето време съм със спортен, той не прави нищо, но поне ми е удобен и да не съм съвсем плоска. Не се отказвам обаче от идеята за силикона, не виждам друг вариант за себе си. Сега черпя опит от вас, но някак още не се чувствам готова да предприема крачката.
Страх ме е дали ще се възприема, все пак 26 години се гледам без гърди, дали ще стане това, което си представям. Финансовия фактор също, не са малко пари, имам ги в момента, но се чудя дали да ги дам сега за това, защото с приятеля ми се опитваме да спестяваме за дом, от друга страна си казвам, че сега съм млада и искам да изглеждам и да се чувствам добре, не след 20 години... Въобще съм изпаднала в големи размисли и страсти така че която от вас има желанието да ми даде насоки и съвети, моля да ми пише.
Благодаря и ви желая да сте все така готини и отзивчиви, наистина помагате!

Относно болднатия текст - една жена цял живот желае да се чувства женствена и  красива -  за това няма възраст - и на 20, и на 40 ... и на 60.

Но имаш приятел, мислите за дом, вероятно и деца - моят съвет е да го направиш след като "приключиш с децата". То и това не се знае, но след 1 или 2 деца - обичайно хората решават, че "приключват с темата". Тогава е по-подходящо, според мен. То и след операцията - нищо не се знае, може да има още деца, но такъв е моят "приятелски съвет" Simple Smile

# 350
  • София
Напълно подкрепям Алена. Наистина не разбирам защо би се подлагала на такава операция преди да родиш, при условие, че вероятността да имаш нужда от нея след ражданията и далеч по-голяма.
А за възрастта, всички искаме да изглеждаме добре, не само тези на под 30 😏

# 351
Да ви кажа, аз се подложих преди да съм раждала. Е да, до ден днешен още не съм и бременна, но все пак....Ако се планира в скоро време дете, разбирам съвета. Наистина е по-добре да се изчака. В моята ситуация нито съм планирала, нито съм имала скорошни надежди въобще да планирам. Все пак ако го чакам този момент и с това се утешавам, могат да минат и доста години.

# 352
Здравейте на всички! Някоя от вас или ваша позната подлагала ли се е за корекция на голям и увиснал бюст? След няколко консултации ми обясниха, че при тези операции има риск от некроза (съхнене) на ареолата и зърното. Доста рискови се водят. За това се обръщам към вас с молба, ако някоя е била в същата ситуация да сподели как е минал периода на възстановяване и стигнало ли се е до некроза? Благодаря предварително!

# 353
Цял живот съм имала комплекси относно малките си гърди или по-точно липсата на каквито и да било. До ден днешен (сега съм на 33г) ме е срам да се събличам, дори и пред мъжа ми не се чувствам добре, мисля, че е повече от ясно, че дори по време на секс седиш и се чудиш как изглеждаш, особено като от всякъде ти набиват представата, че жената трябва да има големи "очи", макар че, всеки има собствена представа за големи. За мен и чашка Б  ми се струват уау на фона на нищо 🤣. Изпитвам ужас да ходя да си търся бански, всеки път е свързано с рев и още повече комплекси. Добре, че има сутиени с мега Push up ефект, но пък са не особено красиви.
Това с бременността според мен не е критерий. Две деца имам и по време и на двете бременности гърди не ми пораснаха. Така, че това също си е строго индивидуално, дали ще увиснат, дали ще се променят по някакъв начин. На мен ми отне повече от 10 години, за да се реша и сега още имам колебания дали ще се харесам, възприема, дали няма да са разногледи, с гънка, без гънка и какво ли още не. Но няма за къде да го мисля повече и остава само да мине операцията.
Ако смяташ, че това е нещото, което наистина искаш, може да направиш някоя консултация и да ти кажат какви са перспективите и дали се припокриват с очакванията. Разбира се, ако планираш бременност близката година, наистина би било добре да е след това, но това пак доктора ще ти обясни подробно на база твоята физика и анатомия. 😊

# 354
  • в 1001-та нощ
Отлагането на операцията за след бременностите - не е защото гърдите "ще пораснат", а защото се видоизменят и деформират, и е възможно след това отново да не ги харесва, да се налага нова кроекция, да има проблеми. Това са, разбира се - вероятности. Но когато човек взима решение - обичайно се информира, а в темата правим това.

# 355
Аз бих сложила силиконови импланти, без да чакам бремености, раждания, а там има още поне 2г, докато детето порасне. Това никой не знае кога ще се случи, а времето си минава и живееш не дотам пълноценно. Замислях операция, още преди 12г, а родих преди 2г . Съжалявам, че тогава не го направих, а сега още не виждам изгледи да стане, тъй като детето ми все още е доста зависимо от мен във всяко отношение. От това, което чета, така или иначе се налага смяна след известно време.

# 356
  • София
Единственото, за което съжалявах след като сложих импланти е, че не ги сложих много по-рано, а чаках поради ред причини (включително гореспоменатите).
И аз съм на мнение , че ако бременност не се планира в близките година-две, а малките гърди са съществен проблем за една жена, няма смисъл да чака.

# 357
  • София
Аз си сложих импланти на 19, почти на 20 години, ако бях имала финансовата възможност дори по-рано щях да го направя, толкова ужасно се чувствах от липсата на бюст. Раждане и кърмене, изобщо не съм мислила за това тогава, че и сега дори. Немалък процент от жените не раждат никога, или ако го правят, все повече го правят в късна възраст, 35+. Ако се планира да кажем в близките 1-2-3 години да се ражда, ок, тогава трябва да се има предвид при планирането на такава операция. Но ако е просто някаква хипотетична отдалечена във времето опция, която може и никога да не се реализира, тогава защо да се отлага операцията? Заради нещо, което я стане в близките 15 години, я не. Точно заради това се разправях с д-р Тепавичарова и една от причините да се откажа от операция при нея и да потърся мъж-пластичен хирург, който не се опитва да ми втълпява чувство за вина за подобни неща.

# 358
Напълно подкрепям Алена. Наистина не разбирам защо би се подлагала на такава операция преди да родиш, при условие, че вероятността да имаш нужда от нея след ражданията и далеч по-голяма.
А за възрастта, всички искаме да изглеждаме добре, не само тези на под 30 😏

Момичето си е излязло душата и съвсем добронамерено иска съвет 🙄 Разбира се от думите и защо иска операцията...Алена е обяснила доводите си, пост от рода "наистина не разбирам защо искаш сега преди да си родила! Надали иска да чете. Или се дава съвет с доводи или не се пишат празни постове. Аз така разбирам нещата 🙄 Всеки си страда от неговия комплекс, надали чака някой да я разбира или не разбира. Така освен да й смачкаш и останалото самочувствие нищо не правиш

# 359
Ако не планираш бременност в близките 1-2 години, не би трябвало да има проблем. Подкрепям мнението, че бюста след раждане и особено кърмене може да се видоизмени. Аз сложих импланти на 26г. Сега съм на 36г. Имам две раждания и две дълги кърмения по 1 година и при мен се получи капсулна контрактура. Иначе не съм имала проблеми по време на кърменето. Но когато се оперирах първия път доктора ме предопреди, че може да се наложи следваща корекция и аз бях наясно с това. Исках деца и си поех риска. Ако сега трябва да го мисля, отново бих направила същото. Всяка жена трябва да има самочувствие и да се грижи за него. А парите и болките просто си заслужават. Мисля, че ако не бях кърмила можеше и да не се наложи да ги сменям, но това е само предположение. Аз за себе си казвам , че съм голям привърженик на това и може би сама съм си предизвикала проблема.  Wink

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 13:05 от Jfinashar

Общи условия

Активация на акаунт