Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Машина за хляб - 66 тема

  • 14 656
  • 370
  •   3
Отговори
# 345
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 295
Хляб от спелта правя по обикновената рецепта като бял хляб, но на програма за пълнозърнест.

# 346
  • пак там
  • Мнения: 2 645
Как да се завърти казанчето??? Нали е квадратно, и дупката е квадратна? Може ли картинка?

# 347
  • Мнения: 2 924
Моята е същият модел. Завърта се казанчето ( то може да се върти само в една посока) и после се дърпа нагоре. Елементарно е.

# 348
  • Мнения: 4 634
А с какво режете готовия хляб? Тук сме свикнали да купуваме машинно нарязан хляб с тънки филии и се чудя сега как да режа такива? Rolling Eyes Smile

# 349
  • пак там
  • Мнения: 2 645
Моята е същият модел. Завърта се казанчето ( то може да се върти само в една посока) и после се дърпа нагоре. Елементарно е.

Благодаря! Ще докладвам какво са свършили.

Абе може и елементарно да е, ама като не го виждаш на живо, и като не си имал преди сблъсъци точно с такъв тип механизъм, е малко стряскащо.

# 350
  • София
  • Мнения: 1 753
А с какво режете готовия хляб? Тук сме свикнали да купуваме машинно нарязан хляб с тънки филии и се чудя сега как да режа такива? Rolling Eyes Smile

От току що изваден хляб е трудно до невъзможно да се отреже права и тънка филия. Това се постига чак след пълното му изстиване. Първоначално сменихме три вълнообразни ножа за хляб, но винаги излизаха много трохи. Сега режем с остър, гладък нож и сме по-доволни.  Когато самуна е квадратен, може да го срежеш на две и след това да нарежеш много по-лесно тънки филийки. Е, вярно, че малко се разваля визията, но пък и получаваните от цял хляб филии са огромни и също не са идеалния вариант Hug

П.П. Казанче от квадратните:

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 14:06 от Mунчо

# 351
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 295
lunna pateka, много остър нож трябва, и се почва от ръбче. Зависи от рецептата и резултата, естествено. Хубав пухкав и топъл хляб само на дебели филии става, няма как. Ако хлябът вече е по-плътен си се реже нормално след като поизстине, или поне да обиколи нивата 🙃Най-удобно е с машина за рязане, има и ръчни, на снимката долу е електрическа.

https://vladives.bg/image/cache/catalog/57256724.first-austria-f … 110-1-228x228.jpg

Рися, ей толкова се врътка, то си опира и не може повече:

# 352
  • пак там
  • Мнения: 2 645
Благодаря ви, момичета!
Адски много благодаря!

А можете ли да ме насочите къде да бръкна, за да извадя упътване за ползване, за да не питам за всяка крачка?

Че сега пък възникна проблем с копчетата и дисплея, а дистанционно не мога да го реша...

Редактирам се: намерих я на немски, благодаря!

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 16:28 от Рися

# 353
  • Мнения: 186
Bubastet, рецептата по която правя хляб от спелта е следната:
350г брашно от спелта, 1ч.л суха мая може би 5 гр. ще трябва да претегля , 1ч.л. сол и 1 ч.л.захар и 210 мл вода (стайна или леко топла). Наблюдавам първите минути докато стане на топка тестото и мисля, че още малко вода добавям. Правя я на 3 часа и 10 минути. А сега последният път направих хляба с 250 гр спелта, 50 гр пълнозърнесто и 50 гр типово брашно . Просто исках да пробвам как ще стане.

# 354
  • Мнения: 327
Здравейте  Simple Smile Може ли да ми препоръчате рецепта за кекс в хлебопекарна.
Хлебопекарната ми е Тефал - 1000гр.

# 355
  • Мнения: 4 634
Да попитам когато в рецептата има масло как се добавя - разтопено или на кубче от хладилника? Защото в една рецепта за Brioche пише нещо за масло от хладилника.Rolling Eyes
И когато добавяте маслини в диспенсера горе ли се слагат? Колко ситно ги режете?

# 356
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 330
Благодаря за ръководството на български, намерих го и даже снощи направих първото хлебче. Избрах програма 1 (4-часовата) за 400гр. брашно и стана много добре. Рецептата от ръководстворо е сполучлива, мисля да пробвам и другите рецепти... Ще кача снимка на хляба по-късно...

_ilka_ , и ти ли си с Панасоник? Доволна ли си от машината и на коя програма правиш хляб?
lunna pateka, аз съм с РЕНО.
Много харесвам Панасоник и когато един ден Рено-то ме изостави сигурно ще купя Панасоник.
На мой братовчед купихме Панасоник и е много доволен (тук в темата преди години Алис много я хвалеше, но за съжаление е напуснала форума)

# 357
  • София
  • Мнения: 528
И аз съм с Панасоника, вече втора или трета година я ползвам, повече от доволна съм, ядем само домашен хляб, отделно често меся  козуначено тесто, тесто за пица, питка, тутманик и какво ли още не. Основно действам на бързата програма за хляб която е къмто два часа, включително и за хляб 50/50 бяло/ лимецово или ръжено бражно, ина 60/40 бяло/пълнозърнесто ми се получава хляба. Ползвам само жива мая на кубчета. Маслото се слага директно от хладилника. За козунак, меся два пъти на програма за тесто за 45 мин, оставям да си втасва между двете пускания.

# 358
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 6 071
Здравейте  Simple Smile Може ли да ми препоръчате рецепта за кекс в хлебопекарна.
Хлебопекарната ми е Тефал - 1000гр.
на първа страница от темата има препратки към рецептите. избери си някоя.
мисля, че има и за кексове. аз лично не съм привърженик на кекс в хлебопекарна.

# 359
  • Мнения: 4 634
И аз съм с Панасоника, вече втора или трета година я ползвам, повече от доволна съм, ядем само домашен хляб, отделно често меся  козуначено тесто, тесто за пица, питка, тутманик и какво ли още не. Основно действам на бързата програма за хляб която е къмто два часа, включително и за хляб 50/50 бяло/ лимецово или ръжено бражно, ина 60/40 бяло/пълнозърнесто ми се получава хляба. Ползвам само жива мая на кубчета. Маслото се слага директно от хладилника. За козунак, меся два пъти на програма за тесто за 45 мин, оставям да си втасва между двете пускания.

Като ползваш мая от кубче, как разбираш колко грама да сложиш? В рецептите пише 1 или 2 мерителни лъжички. Колко грама жива мая заменя 1 мерителна лъжичка суха мая? И живата мая в диспансера ли слагаш или при брашното?

Общи условия

Активация на акаунт