Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Машина за хляб - 66 тема

  • 24 868
  • 616
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна, България
  • Мнения: 698
Момичета, дайте отзиви за тази хлебопекарна Homa, че съм решила тази година да правя козунаци Yum
https://reno.bg/hlebopekarna-muhler-mbm-1522-26532
 

# 571
  • София
  • Мнения: 1 868
Иначе вкус и конци да искаш.

Я дай пак рецептата , че не ти я намерих Simple Smile

https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=24722.msg3459477#msg3459477

От мен има добавена една супена лъжица ром и още една ванилия. Намалих захарта на 130 грама, а маята качих на половин кубче, защото иначе втасването умира след последното премесване и ваденето на бъркалките. Каних се няколко пъти да купя някакъв подсладител, че нали уж давали сладост пък не пречели на втасването, но така и не направих нова проба с добавен подсладител. Преди печенето мажа само с топла вода, ръся захар и набучвам орехови ядки. Машината е Мулинекс до 1500 грама продукти. Програмата е за пълнозърнест хляб, като грамажа го оставям на 1500 а коричката на най-слабо препичане. Около 30-тата минута пробвам с дълго дървено шишче дали вътре е изпечен като хората. Ако трябва се допича.

# 572
  • Мнения: 1
Здравейте, хлебопекарната на Лидъл-SilverCrest e 111лв. и е по-добре изпълнена от тази която сте посочили. Миналата седмица купих и я разучавам. Засега два неуспешни опита. Досега-4 години пека с Tarrington House BM-2700 нямаше проблеми.

# 573
  • Хаджи Димитър
  • Мнения: 438
Здравейте искам да ви попитам ,купих си тази хлебопекарна https://www.home-max.bg/hlebopekarna-finlux-fbm-1480/ тя е с две бъркалки за месене и две отделни тави за хляб.Много обичам да замесвам тесто с хлебопекарна/до сега само в един нормален съд без разделение като новата/.Вие как замествате тестото да втаса и после да се изпече в двата съда .Моята рецепта е -Козунак
малък козунак
10 гр мая (суха)
125 мл прясно мляко
125 гр масло
500 гр брашно
щипка сол
3 яйца
130 г захар.
настъргана лимонова кора

# 574
  • София
  • Мнения: 3 922
Здравейте искам да ви попитам ,купих си тази хлебопекарна https://www.home-max.bg/hlebopekarna-finlux-fbm-1480/ тя е с две бъркалки за месене и две отделни тави за хляб.Много обичам да замесвам тесто с хлебопекарна/до сега само в един нормален съд без разделение като новата/.Вие как замествате тестото да втаса и после да се изпече в двата съда .Моята рецепта е -Козунак
малък козунак
10 гр мая (суха)
125 мл прясно мляко
125 гр масло
500 гр брашно
щипка сол
3 яйца
130 г захар.
настъргана лимонова кора


Тази рецепта може ли да се удвои в лидълската машина? Ще може ли да забърка наведнъж двойна доза козунак? Печенето разбрах, че трябва да бъде във фурната, но самото замесване може ли да стане наведнъж, ако имам опции на машината до 1,5 кг. хляб?

# 575
  • Варна
  • Мнения: 3 030
Машината е Мулинекс до 1500 грама продукти.

Точно същата , модел В 07 по голяма случайност имам и ще пробвам точ в точ. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 576
  • Мнения: 823
Козунак
малък козунак
10 гр мая (суха)
125 мл прясно мляко
125 гр масло
500 гр брашно
щипка сол
3 яйца
130 г захар.
настъргана лимонова кора


Тази рецепта може ли да се удвои в лидълската машина? Ще може ли да забърка наведнъж двойна доза козунак? Печенето разбрах, че трябва да бъде във фурната, но самото замесване може ли да стане наведнъж, ако имам опции на машината до 1,5 кг. хляб?


Според мен 1, 260 кг сухи съставки (брашно +захар) и към 700 гр течни ще дойде страшно много. На моята машина (не е лидълска) на програмата за 1,5 кг дават макс 860 гр сухи и към 560 гр течност.

# 577
  • Мнения: 5 101
Аз такива рецепти ги правя с 1,5 от продуктите, т.е. 190 мл. прясно мляко и масло, 750 гр. брашно. Яйцата преценявам според големината, ако са по-малки, бих сложила 5, като жълтъка отделям за намазване и бих следила тестото, за да се добави още малко брашно, ако има нужда.

# 578
  • Мнения: 13
Някой да помага, имам една стара хлебопекарна Таурус, и мисля да я използвам отново след 10г пауза, обаче съм затрил купичката и лъжичката и  не мога да се оправя с грамажите по рецептите.
Благодаря предварително!

# 579
  • София
  • Мнения: 1 868
Някой да помага, имам една стара хлебопекарна Таурус, и мисля да я използвам отново след 10г пауза, обаче съм затрил купичката и лъжичката и  не мога да се оправя с грамажите по рецептите.
Благодаря предварително!


Хората са измислили кухненските везни. За предпочитане са пред купички и лъжички. За изработване на собствена рецепта ползвам тази таблица за процентното съотношение на продуктите:

# 580
  • Мнения: 13
Благодаря колега, но имах друго в предвид, имам рецепти който не са в грамажи, а именно с мерителната лъжичка и купа, там е проблема.

# 581
  • Габрово
  • Мнения: 3 772
Мерителните на повечето хлебопекарни са чаена лъжичка малката (5мл) и супена лъжица голямата (15мл).

# 582
  • Мнения: 13
Мерителните на повечето хлебопекарни са чаена лъжичка малката (5мл) и супена лъжица голямата (15мл).

Това е логично, дори не съм се и замислял, благодаря.
Ако разбера и чашката каква вместимост има ще е идеално.

# 583
  • Габрово
  • Мнения: 3 772
Моята е до 250мл и разграфена, но съм виждала и по-големи. Ако можете да намерите упътване по модела на машината и да видите в него ще е най-добре.
А и рецепти има много из интернет, спокойно можете да пробвате някои, само съобразете с вместимостта.

# 584
  • Мнения: 13
Не пише нищо в книжката за чашата, ни май по-спомен беше толкова 250мл не беше голяма. Ако някой има подобна машина да сподели.
Ето я и нея

Общи условия

Активация на акаунт