Машина за хляб - 66 тема

• 43 318
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Е колко по-дълга става, не е ли с някакви минутки само? По принцип основно печенето става по-дълго заради по-голямото количество. Няма ли разписани времената на етапите в книжката? Там би се видяло най-добре.
Не мога да намеря информация в книжката с упътването за употреба, нито в тази с рецепти. Продуктите за по-голям хляб са повече, реално ме е страх да увелича тези в рецептата, която съм си нагласила за моята машина, защото според мен, хлябът ще излезе от казанчето. При тези съставки и избор на 900 гр. хляб, той го изпълва до горе.
Питането беше, ако вместо на 900 му задам 1200 гр, какво би станало. Базовата програма се увеличава само със седем минути.
Скрит текст:
Хлебопекарната ми е с две настройки, за 900 и за 1200 гр. хляб.
За рецептата, която съм налучкала слагам 150 гр. пълнозърнесто брашно, прибавям до 525 гр. бяло брашно тип 600, 350 мл вода, 4 гр. суха мая, сухо мляко и малко краве масло. Това го залагам на базовата програма за 900 гр. хляб. Казанчето се изпълва максимално при втасването. Хлябът е вкусен, добре изпечен и не съм имала провал до сега. Въпросът ми е, какво може да се случи, ако променя настройките за 1200 гр, програмата става по-дълга, няма ли да превтаса хляба с нея? Исках първо да попитам, а не да експериментирам на сляпо.

# 466
  • Somewhere far away
Спрях се на тази хлебопекарна TEFAL PF240E38 , главно защото мразя  пластмаса, а това е един от малкото модели, който виждам, че не е от пластмаса.

https://www.technopolis.bg/bg/Hlebopekarni/Hlebopekarna-TEFAL-PF240E38/p/824885

# 467
Е колко по-дълга става, не е ли с някакви минутки само? По принцип основно печенето става по-дълго заради по-голямото количество. Няма ли разписани времената на етапите в книжката? Там би се видяло най-добре.
Не мога да намеря информация в книжката с упътването за употреба, нито в тази с рецепти. Продуктите за по-голям хляб са повече, реално ме е страх да увелича тези в рецептата, която съм си нагласила за моята машина, защото според мен, хлябът ще излезе от казанчето. При тези съставки и избор на 900 гр. хляб, той го изпълва до горе.
Питането беше, ако вместо на 900 му задам 1200 гр, какво би станало. Базовата програма се увеличава само със седем минути.
Скрит текст:
За рецептата, която съм налучкала слагам 150 гр. пълнозърнесто брашно, прибавям до 525 гр. бяло брашно тип 600, 350 мл вода, 4 гр. суха мая, сухо мляко и малко краве масло. Това го залагам на базовата програма за 900 гр. хляб. Казанчето се изпълва максимално при втасването. Хлябът е вкусен, добре изпечен и не съм имала провал до сега. Въпросът ми е, какво може да се случи, ако променя настройките за 1200 гр, програмата става по-дълга, няма ли да превтаса хляба с нея? Исках първо да попитам, а не да експериментирам на сляпо.

По-дълго става печенето, не втасването. Така както сте описали, ако сложите продукти за 1200 ще ви опре в капака, така че няма смисъл. Ако сложите продукти за 900, а го пуснете на програма за 1200, щом сега ви се изпича добре, просто ще изкарате по-препечен хляб.

# 468
  • Буркина Фасо
Спрях се на тази хлебопекарна TEFAL PF240E38 , главно защото мразя  пластмаса, а това е един от малкото модели, който виждам, че не е от пластмаса.

https://www.technopolis.bg/bg/Hlebopekarni/Hlebopekarna-TEFAL-PF240E38/p/824885

къде е пластмасата ? - казанчето, бъркалките ?
те са важни.

# 469
  • Somewhere far away
Корпуса е от пластмаса.

# 470
  • Буркина Фасо
Корпуса е от пластмаса.
това е за външния вид. не е проблем да е от пластмаса.
при посочената от теб капака и дъното също са от пластмаса.
само средната част е инокс.
все пак хляба се прави в казанчето и там е важно да е направено от подходящ материал.
ако държиш и казанчето да е инокс тогава трябва да търсиш друга машина, но и да се изръсиш с повечко пари.

# 471
  • София
Скрит текст:

По-дълго става печенето, не втасването. Така както сте описали, ако сложите продукти за 1200 ще ви опре в капака, така че няма смисъл. Ако сложите продукти за 900, а го пуснете на програма за 1200, щом сега ви се изпича добре, просто ще изкарате по-препечен хляб.

По принцип зависи от модела на машината, но обикновено и печенето, и втасването се удължават при по-големия грамаж. Издънката, която може да се получи е опиране на тестото в прозорчето на капака с последващо недоопичане на горната кора, както и неприятното почистване на запечено тесто от прозорчето.

# 472
  • Буркина Фасо
при мен печенето се удължава от избора на коричката.

# 473
  • София
при мен печенето се удължава от избора на коричката.

При Мидеата се мени температурата при избор на коричката.

# 474
  • Варна
Знам, че е важно хлябът да е вкусен, машинката да е практична и да се поддържа лесно.

Хляба да е вкусен НЕ ЗАВИСИ ОТ МАШИНАТА , а от това какво ще и сложите.И МУЛИНЕКСа от 300 лв. и НЕОто от 70 лв. правят еднакав хляб като им зАложа еднакви продукти.Погледнете в ЛИДЛ , БИЛА , КАУФЛАНД навсякъде пускат на промоция по около 70 лв. Една такава работи вкъщи ден през ден вече 12 г.

# 475
Благодаря за мненията по моя казус. Вчера не знам защо "ми влезе тази муха в главата". При печене на козунак, по рецепта от интернет, още когато купихме машината, ми се случи точно "излизане на тестото от казанчето, залепване за прозорчето и омазняване на цялата вътрешност", само, че с козуначено тесто, с много масло, та не искам повече да си причинявам сама още веднъж, такъв екшън по почистване. Благодаря на всички, които се включиха.

# 476
Козунак поначало трябва да ти е по-малък грамаж от капацитета на машината, иначе ще стане много като обем ако ще го печеш в нея. В моята дето по-големия размер хляб е с 600 грама брашно или малко отгоре, козунак (така де, малко козуначе) с 350 грама брашно почти изпълва казанчето, а хлябът с колкото го дават си се побира и изпича нормално...
Освен това, ако ползваш готова програма там за някакъв сладък хляб или от сорта, го нагледай по-рано дали е изпечен. Обикновено печенето в програмите за хляб е час някъде, а на козунак това му е много. 40-45 минути му стигат, иначе изсъхва.

# 477
Здравейте, искам да купя брашно от лимец  от производител, купувате ли от някой?
Ще съм ви благодарна да дадете контакт на хора, които продават и да споделите отзиви, ако сте купували.

# 478
Не си ли доволна от контакта, който ти пратих? Човекът е производител и го мели на ишлеме в мелница, в която само лимец работят. При това е пълнозърнесто брашното.

# 479
И аз се интересумам от доставчик на брашно от лимец и флейки евентуално.
Clo, може ли и на мен да изпратите контакт?

Общи условия

Активация на акаунт