Машина за хляб - 66 тема

• 43 189
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Буркина Фасо
една "голяма" рецепта я разделете на 2 и ще получите по-малката рецепта.
но.. действително е по-добър вариант да се омеси повечко тесто в машината, а да втасва и пече във фурната.
ще се получат 2 козунака, по-лесно ще втасат, ще се запази сплитането и може да се следят етапите.
в малките машини козунака ще е по-висок и квадратен. аз лично предпочитам да е продълговат.

пп. не прекалявайте със захарта в тестото. Smiley

# 631
  • В.Търново
Може ли една хубава рецепта за козунак на конци?

# 632
  • БГ
Здравейте, имам хлебопекарна от Лидъл от около 4 години. Ползвам я редовно без проблеми, докато не започна да пада ремъка. Съпруга ми я отвори и го намести, но след като я пусках  след 20 Мин. Отново падна. Не е скъсан, а просто пада. Вече не е в гаранция и според него ако го сложи той отново ще падне и няма смисъл да го прави. Чудя се на какво може да се дължи това падане на ремъка...

# 633
  • Буркина Фасо
Здравейте, имам хлебопекарна от Лидъл от около 4 години. Ползвам я редовно без проблеми, докато не започна да пада ремъка. Съпруга ми я отвори и го намести, но след като я пусках  след 20 Мин. Отново падна. Не е скъсан, а просто пада. Вече не е в гаранция и според него ако го сложи той отново ще падне и няма смисъл да го прави. Чудя се на какво може да се дължи това падане на ремъка...
много вероятно е да  са разбити втулките на осите.

# 634
  • БГ
много вероятно е да  са разбити втулките на осите.
Благодаря Ви, при повторното отваряне се оказа че има два изтъркани зъба на големия ремък и затова го "изхвърля" машината. Намерих в интернет  и ще поръчам Simple Smile Благодаря още веднъж.

# 635
  • до най-прекрасния мъж
Вижте си и осите, ако са разбити, снимайте модела. Миналата година смених механизма за 20 лв. Ако сте като с моята пекарна, става такъв за Горение.

# 636
  • Варна
Козунак на конци , измесен и изпечен в хлебопекарна , няма как да се получи. Конците се получават при сплитането на фитилите. Аз меся тестото я хлебопекарната, след това оформям на ръка и пека в нормална фурна. Този е от миналата година.

Има тема за козунаци

# 637
  • София
А, не може ли да се извадят бъркалките на машината да се сплете и да се опече направо в тавичката на хлебопекарната?

# 638
  • Буркина Фасо
А, не може ли да се извадят бъркалките на машината да се сплете и да се опече направо в тавичката на хлебопекарната?
може.

# 639
Козунак на конци , измесен и изпечен в хлебопекарна , няма как да се получи. Конците се получават при сплитането на фитилите. Аз меся тестото я хлебопекарната, след това оформям на ръка и пека в нормална фурна. Този е от миналата година.

Има тема за козунаци
Това изобщо не е вярно. По-назад съм дала рецепта за козунак на конци изцяло в хлебопекарна. Ето и подобрена.
3 яйца
220 гр захар
1/2 кубче прясна мая
Есенция по избор
60 гр масло
60 мл олио
Яйцата да са разбъркани и на стайна температура, млякото затоплено, в него се разтваря маята, добавя се захарта, есенцията и мазнината, като маслото трябва да е разтопено. Всичко това се изсипва в казанчето. Отгоре се слага 340 гр брашно за баница и 260 обикновено бяло+ 2 щипки сол.
Правя го на програма за сладък хляб.

# 640
  • Буркина Фасо
това е страшно много захар според мен.

# 641
Може и с по-малко. Ако харесвате по-сладък козунак обаче е добре.

# 642
Това изобщо не е вярно. По-назад съм дала рецепта за козунак на конци изцяло в хлебопекарна. Ето и подобрена.
3 яйца
220 гр захар
1/2 кубче прясна мая
Есенция по избор
60 гр масло
60 мл олио
Яйцата да са разбъркани и на стайна температура, млякото затоплено, в него се разтваря маята, добавя се захарта, есенцията и мазнината, като маслото трябва да е разтопено. Всичко това се изсипва в казанчето. Отгоре се слага 340 гр брашно за баница и 260 обикновено бяло+ 2 щипки сол.
Правя го на програма за сладък хляб.

Няма мляко в съставките.

# 643
  • Буркина Фасо
многото захар в тестото може да разкъса конците.

# 644
  • София
многото захар в тестото може да разкъса конците.

Както и да утрепа втасването Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт