Цветна снимка на тръбите

• 35 947
  • 257
  •   1
Отговори
# 150
Привет
Търся мнение за цветна снимка в град Русе? Някой правил ли е и къде?

Аз съм правила при д-р Стойнев, но ходихме в болница Канев. Процедурата беше само за някакви 15 минути, без анестезия. Разбрахме се с него кога и в колко часа ще я правим, срещнахме се и това е. Не мога да кажа, че имах силни болки, просто ми беше некомфортно, сякаш имам силни менструални спазми.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 14:10 от unserwahnsin

# 151
Здравейте, някоя от вас правила ли си е цветна снимка при д-р Дойчиновски? Какви са мненията ви? Може ли да споделите повече информация относно самата процедура и дали е болезнена? Благодаря.

# 152
Здравейте, моля за препоръки къде да направя цветна снимка? Имам час при доктор Станулов и ми се иска да имам подготвено изследването.

# 153
Здравейте, моля за препоръки къде да направя цветна снимка? Имам час при доктор Станулов и ми се иска да имам подготвено изследването.

Чувала съм, че Д-р Станулов изпраща при д-р Генов за цветна снимка. Но само това знам

# 154
Здравейте, в Пловдив ми препоръчват да направя ЦС в Щерев или Надежда, в гр. София. Насочила съм се към Щерев.
Само, че разбирам че ЦС често се прави без упойка, при мен има съмнение, че има проблем с едната тръба(поради операция) и изобщо не искам да я правя без упойка. Имате ли представа как да си заявя упойка и каква е горе-долу цената на самата снимка и прецедура?
След това ще мога ли да пътувам, ако съм сама?

# 155
След упойка абсолютно няма са можете да шофирате ако това питате. Ако пътувате с друг вид транспорт - зависи как ви понесе, но не ми се струва препоръчително.

Моята я правих в Пловдив, та не знам каква е цената там. Беше преди няколко години, та сигурно са се променили и доста цените. Просто още предварително е добре да кажеме, че желаете упойка ( може и на място). Но в Щерев мисля, че предпочитат да се случва без упойка.

# 156
Правих цветна снимка в Селена януари 2023г с упойка .Цената беше тогава около 360 лева.

# 157
Правих цветна снимка в Селена януари 2023г с упойка .Цената беше тогава около 360 лева.

Това е другата ми опция - в Селената, но лекаря ми се съмнява в компроментиране на извода от самата снимка. Много често го правели, уж за добро на пациента.. Но не ми се иска да ме изкарат с непроходимост, ако такава няма.

# 158
Да,и това го има.Аз се съмнявам в моята правена там...

# 159
Аз правих в Щерев при д-р Билчев, изобщо не е ставало дума за упойка при записването на час, не съм сигурна има ли такава опция изобщо. Обадете се да питате. Умирах от страх след всичко, което бях чела, доктора беше много внимателен, снимката мина буквално за някакви си секунди, две запушени тръби и едно напрежение, бих го нарекла силно неприятно, но не и силна болка и в никакъв случай не оправдаваше страха с който влязох в кабинета. Сега им видях ценоразписа, че не помнех 230лв.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 10:24 от Nevermind_1

# 160
Аз правих в Щерев при д-р Билчев, изобщо не е ставало дума за упойка при записването на час, не съм сигурна има ли такава опция изобщо. Обадете се да питате. Умирах от страх след всичко, което бях чела, доктора беше много внимателен, снимката мина буквално за някакви си секунди, две запушени тръби и едно напрежение, бих го нарекла силно неприятно, но не и силна болка и в никакъв случай не оправдаваше страха с който влязох в кабинета. Сега им видях ценоразписа, че не помнех 230лв.
Мисля, че същия лекар спомена и моя лекар. Благодаря ви! И аз умирам от страх обаче.. и определено ще помоля за упойка.. Съжалявам, че са били запушени тръбите при вас Yellow Heart В крайна сметка има ли някакво лечение.. или направо се насочва към инвитро?
Аз също имам съмнение за еднта тръба, която е била засегната при операция преди години (от апендикс)..Бях на системи дни наред, заради тръбата. Имам много неприятни спомени от тогава за гадна болка и не искам да го преживявам отново...

# 161
Ами аз отидох на снимка след извънматочна бременност, по време на операцията ми запазиха тръбата, но тя явно е била увредена, след операцията обаче докторката ме предупреди, че и другата не и е изглеждала добре и да знам, че повторна извънматочна е много възможна. Оттам на цветна снимка на която освен с две запушени се оказах с двустранен хидросалпингс, което са торбички в тръбите пълни с токсична течност, изливаща се в маточната кухина и следователно правят забременяването невъзможно, дори и оплодената яйцеклетка да е в матката, тоест инвитро. Наложи се премахване на двете тръби, за да имаме изобщо шанс с инвитро процедура. Оказа се, че заради изкарана преди години хламидия, макар и лекувана, се е стигнало до толкова сериозни сраствания. Направих операцията, възстанових се бързо, кандидатствахме за фонда и направихме инвитро. За голяма радост стана от първия път и сега чакаме бебче, бременна съм в средата на 4ти месец. Хем помня колко тежко ми е било най-вече психически, хем бях като войник и за момент не изгубих вяра, бях радостна че живея във време в което тези неща са преодолими, защото без лекарска намеса реално може да се каже, че съм стерилна. Не е лесен пътя, но си заслужава всяка стъпка.
Но това е моят случай, разказах ви го за да видите, че и в най-лошия резултат от цветната снимка, оправия има. В случай че имате проходима тръба, не мисля че ще ви насочат веднага инвитро, по скоро може да се следи овулацията от коя страна е или да се пробват варианти като инсеминации, или като цяло могат да ви пратят вкъщи да се опитвате както си му е реда, което и ви пожелавам!

# 162
Ами аз отидох на снимка след извънматочна бременност, по време на операцията ми запазиха тръбата, но тя явно е била увредена, след операцията обаче докторката ме предупреди, че и другата не и е изглеждала добре и да знам, че повторна извънматочна е много възможна. Оттам на цветна снимка на която освен с две запушени се оказах с двустранен хидросалпингс, което са торбички в тръбите пълни с токсична течност, изливаща се в маточната кухина и следователно правят забременяването невъзможно, дори и оплодената яйцеклетка да е в матката, тоест инвитро. Наложи се премахване на двете тръби, за да имаме изобщо шанс с инвитро процедура. Оказа се, че заради изкарана преди години хламидия, макар и лекувана, се е стигнало до толкова сериозни сраствания. Направих операцията, възстанових се бързо, кандидатствахме за фонда и направихме инвитро. За голяма радост стана от първия път и сега чакаме бебче, бременна съм в средата на 4ти месец. Хем помня колко тежко ми е било най-вече психически, хем бях като войник и за момент не изгубих вяра, бях радостна че живея във време в което тези неща са преодолими, защото без лекарска намеса реално може да се каже, че съм стерилна. Не е лесен пътя, но си заслужава всяка стъпка.
Но това е моят случай, разказах ви го за да видите, че и в най-лошия резултат от цветната снимка, оправия има. В случай че имате проходима тръба, не мисля че ще ви насочат веднага инвитро, по скоро може да се следи овулацията от коя страна е или да се пробват варианти като инсеминации, или като цяло могат да ви пратят вкъщи да се опитвате както си му е реда, което и ви пожелавам!
Благодарим за този разказ Heart Вдъхвате надежда! Имайте прекрасна,  здрава и спокойна бременност Yellow Heart

# 163
Благодаря! Пожелавам ви успех! Blush

# 164
Здравейте,при съпругът ми има проблем и може да се наложи и ние да направим инвитро.Бяхме при лекар,който ми назначи да си направя цветна снимка,но е без упойка,а и каза че при тях е 300 лв,на другите места 600 лв,а тук чета друго.А и нещо не ми вдъхва доверие и бих искала на друго място и с упойка да си направя снимката.Някой може ли да ми препоръча къде да отида.От София съм.

Общи условия

Активация на акаунт