Цветна снимка на тръбите

• 39 130
  • 279
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, И аз трябва да си направя хистеросалпингография (HSG) и четох, че съвременният стандарт е с флуороскопия (рентгеноскопия в реално време). Къде го правихте и имаше ли монитор/екран, на който лекарят наблюдаваше как тече контрастът в реално време? Разглеждам АГ Селена - ако някой има опит с тях за това изследване и знае дали използват този метод, ще съм благодарна да чуя. Благодаря предварително!

Първият път си направих снимката в Селена. Категорично не препоръчвам!
Резултатът беше грешен, не само на мен, а и на други. Искаха да ми правят и операция. Четете, има много изписано по темата.

Много благодаря. Аз също имах някакви вътрешни опасения, защото изчетох много коментари и си направих мое проучване, а и не ми отговориха на въпроса дали правят динамични снимки в реално време, което е стандарт за тази процедура. А препоръчвате ли някъде другаде, защото вече от две седмици имам трудности да намеря, звъня по болници, но не съм намерила на 100% решение още, а това ми е супер важно, понеже ще определи какво трябва да се прави като следваща стъпка.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 11:34 от sstam

# 271
Правих си в Истанбул. Без болка, без упойка,  без чакане. Лесно и бързо. Снимките са от 6 ъгъла + диск.  Цената беше по-ниска. За повече информация може да ми пишете на лично.
Може да проверете и в ин витро групите къде в София правят добри снимки.

# 272
Лекарката, която посещавам предлага да напаравим цветна снимка на тръбите, но тя я прави в Селена. Аз посещавам частен кабинет при нея.
Доста съм притеснена относно това, какво да очаквам, като чета мненията.
В моя случай не е за подготовка на инвитро, просто отмятаме всички евентуални прични, но пак ли се очертава да ми дадат неверни резултати и изобщо не знам как да процедирам? Искам да направя и да съм спокойна че ще получа истината.
Как да и кажа, че имам съмнения, като тук в Пловдив е много трудно да си намериш читав лекар-специалист, а тя е точно такава.

# 273
Интересно ми стана как манипулират резултата в Селена ако може да ми обясните ?

# 274
Не се вижда нищо добре, защото е примерно само от един ъгъл? Вкарват ти контраста бързо, правиш спазъм....

Трябва да намеря моите снимки да покажа разликата между Шейново и Истанбул.

# 275
Не се вижда нищо добре, защото е примерно само от един ъгъл? Вкарват ти контраста бързо, правиш спазъм....

Трябва да намеря моите снимки да покажа разликата между Шейново и Истанбул.

Може ли да кажете къде сте я правили снимката в Истанбул? В кой център и лекар? Аз вече започнах натам да се ориентирам...

@One*, писах Ви на лично.

Благодаря на всички за полезните отговори!

# 276
Бях в Бахчеджи при д-р Карликая. От там ме пратиха в Fulya Açık Emar за снимката.

# 277
Аз лично също бях и в Турция в Мемориал и няма да се върна съжалявам, но и тук има добри доктори !

# 278
В момента коментираме снимките и тяхното качество, има друга тема клиники в Турция. Вашето мнение е по-скоро за там

# 279
Не знам дали се води рентгеноскопия в реално време, но в Надежда през 2023г ми дадоха диск със 7 снимки,  на които ясно се вижда прогреса от въвеждането на контраста до преминаването му през тръбата (имам само една) и разливането му в коремната кухина.

Общи условия

Активация на акаунт