Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 11

• 44 622
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Кайсия, за желанието за сладко пий Хром.
Сладко не ям, плодове също много рядко, тесто не, и пак...🙄

# 541
Да попитам на колко години бяхте когато започна  пред менопаузата?Че то май все по -млади почна да ни хваща?

# 542
  • София
Някой пил ли е Ентеросан Остео за остеопороза?
За остеопороза не съм се изследвала, но имам проблем със зъбите и разширени вени, а пише, че заздравява кости и зъби и действа с/у отоци и разширени вени.

# 543
Да попитам на колко години бяхте когато започна  пред менопаузата?Че то май все по -млади почна да ни хваща?
Късни 38

# 544
  • Бургас
42. Имам цикъл, просто вече не е винаги точно на 28 дни. Последно ми дойде 3 пъти за един месец. Пих Примолут Нор 10 дни. Този месец ми дойде на 27 дни, ще видим занапред. АГ ми каза, че с единия крак съм била в пременопауза каквото и да значи това.

# 545
  • Попово
Цитат на: mystic woman

п.п. Тая Мака мнооого гадна се оказа...и не мога вс.ден да я ям. Май все пак ще купя таблетки.
[/quote
Аз я разтварям в хладка вода... В бурканче слагам около 100 мл вода, слагам капачката разбивам енергично... Изпивам наведнъж със сламка. Това е моя начин да не ми е много гадно...

# 546
Не съм лекар, но внимавайте с увеличения прием на протеини. Много натоварват бъбреците. Майка ми има проблеми и е на нископротуенова диета  и следи стриктно.
Ако протеина е според нуждите на тялото, то той се уползотворява на пълно. Ако се консумира повече отколкото е необходимо, тогава наистина може да предизвика проблем. За това всеки трябва да си изчисли колко протеин му е нужен според неговите си кг. Наистина не е редно 50кг жена да приема по 30гр притеин на хранене, освен ако не е бодибилдър. Но по 20, би било задължително. Всяко нещо си има смисъл и причина да се прави. Не може да се твърди да не се консумират протеини, както и да се консумират. За нашата възраст са много важни от където и да го погледне човек, т. к. протеина е градивен елемент важен както за кости, стави, топене на мазнини, ситост, коса, кожа, нокти, зъби и т. н.

# 547
И аз да помрънкам тук. 😋 Преди около 3 години ми прескочи веднъж, но тогава си го обясних с други причини. Нямам симптоми никакви. От тогава 3,4 пъти имам закъснение, веднъж ми идва два пъти за месец. Последните 3 цикъла ми бяха като по часовник - точно на пълнолуние. И от 03.08. няма нищо. Не е в това драмата, време си е. Но от 1 седмица гърдите ме болят жестоко. Имам чувството, че и са подути. Ако не беше отрицателен теста, познайте какво щях да си помисля. Напоследък си пия редовно вечерната иглика, но няма ефект.

# 548
Да, бях писала май в предната тема за същия проблем. И да, игликата не помага. Два пъти по 50 дена бях със зверски болки.

# 549
  • тук и там
И при мен на 42 се появиха първите симптоми .Той симптома беше един де-зацапване на ден 19 -ти ,поради нисъл прогестерон. Сега, 4 години  по-късно , съм все още в предмено,но симтомите  станаха повече.Прескача ми,- случва ло се е два пъти до сега от началото на годината ,идва ми два пъти в месеца,идва ми в различни дни-един път на 21 ден,друг път на 28,трети на 25 и т.н . От няколко месеца имам и болезнени и  силно чувствителни гърди(преди нямах или поне беше слабо това усещане). Неусложлива памет, напълняване и  емоционална лабилност  също  са част от симтомите при  мен.  Още не съм имала горещи вълни,изпотяване ,сърцебиене  и прочие ,ама и на тях ще им дойде реда. Както вървят нещата -мисля че на 48-50 най-късно, ще съм  вече в менопауза.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 14:24 от Kaisia

# 550
Може да ми се смеете, но ми прави впечатление, че проблемите ми са все есенно време, съвпадат със сатурновата ми дупка. На това отдавам и постоянната умора, не на системното недоспиване. 😂

# 551
При мен първото нарушение в цикъла (по-къси периоди) беше на 42 , но го свързах с прием на ленено масло. И факт - спрях маслото и цикълът ми пак се върна към предишната си продължителност. На 45 пак имах скъсяване в 2-3 поредни периода и после пак нормализиране. След 47- 48 стана трайно непредсказуем, тогава имах и една по-дълга пауза. Сега, дни преди 50, съм пак в пауза, но дали е мено, рано е да кажа. Аз пък обикновено съм добре в сатурновата си дупка, нищо, че се случва да я ползвам за оправдание.

# 552
Olia Nik, а на гинеколог ходи ли?

# 553
Да попитам на колко години бяхте когато започна  пред менопаузата?Че то май все по -млади почна да ни хваща?

На 49 и половина. Скъсяването на дните между цикъла не ги броя. На младини беше 28 , след като навърших 40 полека стана на 23-24. За това бях предупредена от майка ми обапе  и не го отразявах като някаква дразнеща промяна. Нямах други симптоми.

И аз да помрънкам тук. 😋 Преди около 3 години ми прескочи веднъж, но тогава си го обясних с други причини. Нямам симптоми никакви. От тогава 3,4 пъти имам закъснение, веднъж ми идва два пъти за месец. Последните 3 цикъла ми бяха като по часовник - точно на пълнолуние. И от 03.08. няма нищо. Не е в това драмата, време си е. Но от 1 седмица гърдите ме болят жестоко. Имам чувството, че и са подути. Ако не беше отрицателен теста, познайте какво щях да си помисля. Напоследък си пия редовно вечерната иглика, но няма ефект.
това ми бяха първите сигнали но при наличие на цикъл , както и странно почервеняване на лицето и зоната на деколтето и бързо уморяване, дори си мислех че съм болна от нещо. И така шест месеца. После стана по-лошо. Поне свикнах с това че по-бързо се уморявам .

# 554
Предменопаузата при мен предполагам е почнала като съм минала 40-42, защото на 43 като си проверих FSH и беше вече над 17. А реално първото закъснение на цикъла получих миналото лято, когато бях минала 44. Други симптоми нямах до тогава, а и до преди 2 месеца, когато 2 пъти ми закъсня с по 50 дена и гърдите ме боляха. Приблизително от тогава започнах и да забравям и да не помня нищо, както и ми се поизтри всичко от миналото - случки, разговори, детайли от събития. Към днешна дата дори не помня имената на колегите си с които работя всеки ден, на някои по-далечни приятели имената на децата....

Общи условия

Активация на акаунт