Делене на пари в домакинството

• 71 173
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 75
Да, границата между просията и глезенето е премината при случая на Дидоян.

# 76
Пари се изкарват и се харчат. По-горе казах, че не искам да деля стотинката, но поне да има някакъв напън за пълноправно партньорство.
Жената си е хубава, емоционална, интелигентна, но и с дефицитите на човек, който никога не е полагал усилия да създаде нещо в живота. Тук има доста потребителки от тази порода. И всички са им виновни.

# 77
Честно не знаех, че има такива индивиди. Това е потресаващо, как сте изкарали 6г...
Няма и да лъжа, че мие приятно, когато ми прави подаръци, особено без повод. Обаче това, което разказва Дидоян е такава наглост и излагация. Да си проси рокли, и нещо скъпо, няма значение какво, важното е да е скъпо.

# 78
Дидоян, приятелката ти работи ли?

# 79
Дидоян,вие сякаш сте били в ролята татенце.Малките момиченца така сочат по витрините и искат(дори и аз самата,не бях скромно дете).Според мен не е в нея по-голямата част от вината за такова поведение.Изглежда така е възпитана-да се опира на някой и да иска,смятайки,че заслужава и някой друг трябва й осигури всяка прищявка.

# 80
В самото начало си деляхме разходите. Прекалено независима бях за да чакам някой да ми плаща разходите и прищявките. ММ е много щедър и двамата сме с широки пръсти и не сме стиснати. Обичаме хубавото, храната, почивките и пътуванията.

След като решихме да ставаме семейство (2 години след запознанството ни) минахме на общ бюджет като той покрива каквото иска, а аз каквото аз искам. Важното е нещата да платени навреме и повечето са онлайн.
Парите ни отиват в лични сметки и една обща спестовна, за които достъпа е отворен и за двамата, и всеки може да ползва каквото има нужда. Нямаме заделени пари от другия.

# 81
Е, беше любовта на живота ми, така се изкарват 6 години. Писна ми два дена у тях, два в нас. Поставих ултиматум да реши какво иска от връзката ни и живота. Да идва в нас. Тя се направи, че не чу. Месеца изтече и те така.
Естествено, че работи. И то на доста добра заплата.
Жени за секс под път и над път, за сериозни отношения, има, но с големи компромиси.
Имах още две връзки със сериозни намерения, ама за там няма да разказвам.

# 82
Еееееее. Тъкмо стана интересно. Разкажи Дидоян.

# 83
Дидо, в какъв възрастов диапазон са таргетираните ти жени?
Може да споделиш и за предишните, и в момента, и занапред.
Че ми стана интересно.
Май не е до възраст.
Моят е 24-30+-~1-2, според изключенията, каквито винаги има, но са рядкост.
С 36-40 годишна тепърва да градя нещо дългосрочно, тц.
Като те чета (и не само теб, не само онлайн), май положението е леш?

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 22:45 от FragranceFanatic

# 84
Еееееее. Тъкмо стана интересно. Разкажи Дидоян.
Прекалено лично ще стане, а аз нямам нужда от това. Дадох като пример само моменти от живота ми с женаТа.
Таргетираните жени са около моята възраст и мироглед. Ама мъж влюби ли се, губи мирогледа.

# 85
Делене и общ бюджет аз лично ги виждам така - плаща този, който има пари в конкретния момент и/или който стигне пръв касата. Аз днес взимам заплата, минавам през Фантастико, пазарувам, на излизане плащам тока на ИзиПей; на 15то число той взима заплата, минава на пазар през Фантастико, на излизане плаща вноската на хладилника. Марката и цената, която можем да си позволим за този хладилник, се обсъжда предварително... а не кой точно да вкара вноската му.
Цепене на стотинка на всеки отделен разход изисква време, което яде от моето време, което съм решила да изкарам с този човек. Ще си помисля и ще обсъдя с човека докога възнамерява да ми губи времето с личните си сметки.

# 86
Не теглим от сметките си целите заплати, а оставяме като спестяване определена сума. Изтеглените пари се събират на едно място, прави се общ бюджет и оттам се вадят парите и се пазарува каквото е необходимо. Отначало ММ имаше желание да се пазят касовите бележки, че да се следи кой какво пазарува. Аз му казах, че така не може и не желая. Прекратихме бързо тази практика.
Аз не бих приела друг модел на харчене на пари. Да деля наполовина до стотинката не ми се нрави изобщо. За мен това не е нормален вариант. Ако действително не може да се примириш с това, поговорете. Намерете вариант, който да удовлетворява и двамата. Разбиранията, вижданията относно бюджета при една двойка не са никак без значение. Оттам тръгват всички проблеми и неразбории.

# 87
Ххах, Галиче, много сложно, бре.
Тръпки ме побиват, ако трябва да домакинствам/битувам с типаж, като теб.
Ще седя аз да мисля кой, кога, какво.
Не, просто пари винаги има, и ще има, няма да се гледа число на месец и да се живее ден за ден, число до число, и да се правят тънки сметки.
Много ти е сложен животът в главата.
И не, не е до безкрайни финанси и да ти е кой знае колко широко около врата, а до психика и акъл. И не, не е и до "ситият на гладния не вярва". Smile
Още в началото се разбирай с възлюбения ти кой какво, и това е. Не всеки ден, през ден да се прескачате и броите кой какво дал, купил, вложил. Абсолютна мъка ще е.

Хелинор, никой разумен не тегли цели заплати, слагайки в саксията вкъщи, или под дюшека, или там каквото. Това с касовите бележки е малоумно.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 23:21 от FragranceFanatic

# 88
Фактът, че казваш кой на кое число какво да прави, и през какво да влизал и пазарувал, а забравяш, че се влиза и пазарува всеки ден.

Давам пример - заживяваме заедно. Аз ти казвам - сметките от мен, ти забравяш, даже няма и да знаеш какво влиза и излиза, и колко са тока и водата, парното, нета, данъка, такса поддръжка, чистачка, (за теб остава личният ти телефон, който си е твой с договор, но да приемем, че и номерчето го сложа в кюпа с общите сметки, айде от мен да мине Mr. Green) и т.н.

Как процедираш с храната, като имаш предвид, че пари има, а това, че на еди си кое число ти получаваш нещо, и аз (без значение точно на кое число и колко, щото мога да ти кажа на 15-ти влизат Х, ама на 30-ти или 1-ви да влиза и някакъв друг пасивен доход, или дивидент, за който не знаеш Sweat Smile), са просто регулярни приходи?

Също е много интересно, ако са ти покрити нуждите, реално не е нужно да знаеш много за други неща, или греша? Smile Пределно ясно ми е сега какви коментари биха последвали, но не е зле да се опипва почвата и разкриват нагласите.
Интересни гледни точки по темата за семейното бюджетиране. Wink

Edit: Галиче, нямам вина, че са ти изтрили поста. Нямам "принос".
Но помниш какво си писала, на него отговарям.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 00:04 от FragranceFanatic

# 89
Докато умувате кой кога и с колко точно ще се прекара, животът си минава. Живейте го, вместо да го смятате!

Общи условия

Активация на акаунт