Относно директността. Толкова пъти ми се е случвало да съм директна почти до болка (попринцип съм си буквален човек, та общуването с намеци не ми върви) и отсреща чуваемост никаква. Или не разбират или не вярват, карат си според това, което им харесва, или им се иска да бъде или смятат, че е, според техен си предишен опит (често неправилно).
Но не всички са така. Има един пич , с който си поддържаме неангажиращи отношения. Без да изпадам в подробности, имах малко проблем с нашата комуникация в последно време и поставих въпроса директно. Той ми отговори също директно, работата се изясни точно с две изречения, темата приключи с нула драма. Та ако изискваш определени неща в комуникацията, замисли се дали някаква част от нещата не идва и от теб и от твоя подход. Ето това примерно е човек, с който комуникацията ни винаги е била супер точна.
Сега тя не е като мен, нищо не казва, нищо не мога да я питам, а и слабо ме интересува. Аз обичам открити хора, дето си казват всичко, без значение какво си мислят другите около тях и дали ще използват инфото срещу тях.
Нямах против да давам за неговото дете, като никога не ми се е вменявало като задължение. Предполагам ако бяхме заживели заедно, щях и като задължение да приема част от разходите, не съм го усещала като голяма драма.