Делене на пари в домакинството

• 71 194
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 2 550
Започнах да се замислям- защо двама мъже не искат да разберат, а може и да са разбрали какво казваме, пък да не си признават. Търсенето на реципрочност в даването/ плащането/ касовите бележки- извън семейството. В семейството се дава с желание и любов, инак- да ти имам семейството.
 Коя жена чакала на мъжа си? Такава, дето и преди него е чакала на някой. Важното е семейството да е задоволено- финанси, грижи, време, кой, както може допринася. Желания резултат е хепи фемили.

# 2 551
  • Пловдив
Пак се стига в някои мнения от предишната страница любовта непременно да се свързва с харченето на пари за подаръци... Simple Smile Еххх, ако всички подаряващи бяха така обичливи...

# 2 552
  • София
Започнах да се замислям- защо двама мъже не искат да разберат, а може и да са разбрали какво казваме, пък да не си признават. Търсенето на реципрочност в даването/ плащането/ касовите бележки- извън семейството. В семейството се дава с желание и любов, инак- да ти имам семейството.
 Коя жена чакала на мъжа си? Такава, дето и преди него е чакала на някой. Важното е семейството да е задоволено- финанси, грижи, време, кой, както може допринася. Желания резултат е хепи фемили.

Не, просто нямат капацитета да разберат.

# 2 553
  • волно калдъръмче
Пак се стига в някои мнения от предишната страница любовта непременно да се свързва с харченето на пари за подаръци... Simple Smile Еххх, ако всички подаряващи бяха така обичливи...
Не мога да разбера какво против имаш подаръците.

# 2 554
  • Пловдив
А ти можеш ли да разбереш себе си откъде изобщо ти хрумна аз против кое имам? Simple Smile

Аз съм "за" подаръците. Ето, на предишната страница беше споменато това, че било унизително жена да издържа мъж. Защо да е унизително, след като тя му прави подаръци по този начин (справка - речниковите специалистки в темата) и върши това по свое желание. Simple Smile Една камара мнения се изписаха на последните страници, убеждавайки ни, че когато някой плащал на друг или правел подаръци по своя воля, не очаквал в замяна нищо, без значение към кого е насочено това плащане. Защо е тогава този рев, че някоя жена плащала по свое желание, а не получавала в замяна?

# 2 555
Аз преди 2 години получих голям подарък от мъж за рождения си ден, дори тогава реагирах остро и се поскарахме. Той тогава се обиди дори, че изтъкнах като довод, че искам само човекът до мен да ми подарява. Твърдеше, че не било честно избирателно да си избирам на кого да позволя просто да ме уважи. Бил искал да ме зарадва, зарадвал ме. Това е идеята на подаръка- даваш без да очакваш нещо в замяна. Всичко друго е със задни мисли, а аз не желая да получавам нищо от човек, който дава, само защото иска нещо. Самата дума любов предполага, че би трябвало да правим нещо за другите, безвъзмездно. Аз за подарък не съм се чувствала никога длъжна, в онзи случай реагирах така, само защото преди това бях отразяла човека и не исках да ми се натяга по никакъв начин.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 15:49 от mariyaa_xx

# 2 556
  • волно калдъръмче
А ти можеш ли да разбереш себе си откъде изобщо ти хрумна аз против кое имам? Simple Smile

Аз съм "за" подаръците. Ето, на предишната страница беше споменато това, че било унизително жена да издържа мъж. Защо да е унизително, след като тя му прави подаръци по този начин (справка - речниковите специалистки в темата) и върши това по свое желание. Simple Smile Една камара мнения се изписаха на последните страници, убеждавайки ни, че когато някой плащал на друг или правел подаръци по своя воля, не очаквал в замяна нищо, без значение към кого е насочено това плащане. Защо е тогава този рев, че някоя жена плащала по свое желание, а не получавала в замяна?
Издръжка и подарък са различни неща.

# 2 557
  • Пловдив
Аз подаръци на стойност над 300 000 евро не приемам. Това си ми е правило. Родните ни политици също го следват и само са спечелили от това.

Авторката на темата, която я чете тихичко и без да се обажда, ако чак толкова се притеснява как си делят сметките в заведенията и магазините, може да се разбере с нейния мъж тя да плаща наема на жилището с нейната заплата, а той да плаща тока и да пазарува с неговите пари. Така пак дружно ще градят и поддържат дом, но няма да се стига до умножение и деление по време на плащането. Simple Smile

Скрит текст:

Издръжка и подарък са различни неща.
Провери значението на думата "издръжка" в тълковния речник. Парични средства, давани на някого за осигуряване на живот. Мъжът в жилището на жената не получава пари от нея, а само яде и пие от хладилника. Издръжка би било, ако тя му плаща пряко с пари и той ги харчи.

# 2 558

Имам около 20 поста в тази тема с написано същото почти дословно. Който иска нека рови назад. Драмата стана за скъпите подаръците и кинтите на ниво гаджета, че и даже на проекто-такива.

Скрит текст:

Дали? Щото и аз същото мога да кажа за много от потребителките тук.

Скрит текст:
Добре какво се опитвате да докажете? Че всеки, който иска, може да ви прави скъпи подаръци, да ви налива кинти кеш, и вие да си ги приемате, щото така пише в тълковния речник? Без да дължите нищо в замяна и без да се чувствате купени? Ми ок, така да бъде. Но някой път последствията може да са изненадващи (за вас).
Ох, пЕрепадам си! За такива с подобно мислене - ценораспис: събиране на чорапи от пода - ..., пране на гащи -..., салата и ракия - ..., бърсане на телевизора - ..., след махмурлук бира и шкембе - ...

Списъкът продължава, а обслужващата организация начислява и такса Любов към горепосочените услуги, за да не се чувствате задължени.
?!?!!!?!!!! На тва освен да кажа б***си м*****а, друго не знам. Май се сещам за капацитета по-горе.

РФ, вече веднъж ти предложих, ако нещо не ти харесва в актуалния законов кодекс, или в значението на някоя дума, отиди да протестираш. Все ще се намери някой квадратен метър по софийските павета и за твоята палатка.
Май вече съм го казал, ще ти го повторя. В моя живот аз определям правилата. Който иска да е част от него, се съобразява. А татини-златни с феминистични наклонности и извъртащи се според както им изнася, при мен не виреят. Така че няма нужда да ме харесваш, има равновесие в природата. Обаче недей да се пънеш излишно, да не раздуваме темите само с глупости.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 16:22 от rf22

# 2 559
Добре какво се опитвате да докажете? Че всеки, който иска, може да ви прави скъпи подаръци, да ви налива кинти кеш, и вие да си ги приемате, щото така пише в тълковния речник? Без да дължите нищо в замяна и без да се чувствате купени? Ми ок, така да бъде. Но някой път последствията може да са изненадващи (за вас).
Абсолютно вярно и точно заради това, доколкото зависи от мен, дъщеря ми няма да приема скъпи подаръци от мъже и всякакви скъпи жестове от мъже, с които не я свързва нищо и не е категорично решила, че ще се женят например.
Някои потребителки не искат да разберат, че е рисковано. Ако се случи някой примитивен, който тръгне да си взема насила каквото смята, че му се полага, ще се сетят за какво говорим.

# 2 560
  • София
Дали? Щото и аз същото мога да кажа за много от потребителките тук.

Имаш право да кажеш каквото си искаш Wink

# 2 561
  • София
Абсолютно вярно и точно заради това, доколкото зависи от мен, дъщеря ми няма да приема скъпи подаръци от мъже и всякакви скъпи жестове от мъже, с които не я свързва нищо и не е категорично решила, че ще се женят например.
Някои потребителки не искат да разберат, че е рисковано. Ако се случи някой примитивен, който тръгне да си взема насила каквото смята, че му се полага, ще се сетят за какво говорим.

Той щом се опитва да я купува, може да тръгне да си го взима насила и без да е приела "подаръка". Затова най-добре от такива не само да не приемаш нищо, а изобщо да стоиш надалеч.

# 2 562
Оназ мадама, дето е приемала подаръците и кинтите, си е знаела за какво става дума, но се е надявала, че балъкът няма да дойде да си иска секс срещу вече заплатеното. Е, поискал си е, не са му дали. Друг път да знае, че така няма да му се получи и да пробва друга стратегия.

# 2 563
  • София
Много лично става, стегнете се.

# 2 564
Скрит текст:

Много момичета са изгорели по тази схема с разни щедри дебеловрати батковци, и накрая неусетно в някой бардак из Европа... Направо се учудвам на мисленето на някои потребителки, но свят широк, наивници бол, пък и важното е да се спори.

Общи условия

Активация на акаунт