Делене на пари в домакинството

• 71 166
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 2 655
Ако някой ми донесе пиле с ориз на обяд в работата, много ще се впечатля. Мисля, че е много мило.  Много зависи от господина, но след такъв жест от негова страна, може и да го огрее от моя / ако бях свободна/. Това означава, че мисли за мен да не съм гладна. Грижата е най-голямото доказателство за интерес.
Едно време като бях мома, ергените редовно ги канех у нас на вечеря след работа.
Аз откъснато цвете не искам. Първо е мъртво, второ го чувствам като унищожаване на природата.
И на мен пилето с ориз ми се стори мил жест. Преди години един колега така ни нахрани с една приятелка в момент, в който нямахме време да си вдигнем главите от работа, а какво остава да идем на обяд.

# 2 656
Ако някой ми донесе пиле с ориз на обяд в работата, много ще се впечатля. Мисля, че е много мило.  

А аз ще реша, че ме преследва и се мъкне с кутии манджа, само за да не изляза с колеги на обяд. А и колегите да видят, че той идва и аз тръгвам с него, препикаване на територия един вид, което е обещание и за други проявления на откаченост занапред, които ще наричаме изненади и мили жестове на интерес - например спонтанни появявания на командировки и обучения, причакване след работа и кой знае още какво. Дано не си казала къде работиш, че с толкова фрикоподобни тъдява, още утре ще те чакат с пилето пред офиса.

# 2 657
  • някъде в орбита...
Който както иска да го приема, ако някой се появи на работното ми място без предварителна уговорка, най-вероятното е да го пратя да си ходи без дори да го видя (момичето на рецепция ще го свърши). Но дори с уговорка, да ми носи храна без да съм поискала, го намирам за доста "смело" и самонадеяно. И това ще ми е сигурно последната такава уговорка с този човек.

# 2 658
Да, тъпо е това някой да ти натресе пиле с ориз, без значение какво ти се яде и какви планове си имал за обедната почивка.

Но този пример го приех като фантазия (хайде, да не казвам лъжа) на въпросния потребител, от онези ситуационните, когато някой се опитва да привлече внимание.

# 2 659
Леле, Жребец, успя да подплашиш женската част с риска да им  натресат някога обяд (пиле с ориз) вместо подарък.
Вие четете ли какво пише човекът, дори да е фантазия? Изненадал я с обяд, не с подарък. Няма данни жената да е придиряла, или съобщавала какво ѝ се яде, освен че е споделила - май ще остана гладна. Може друг път да са обядвали пилета.
Simple Smile

# 2 660
Самото споменаване на пиле с ориз в диалог за подаръци е неадекватно.

Заменете ролите и си представете каква щеше да бъде реакцията, ако беше написано от жена, без значение дали е истина или нейна фантазия - така ни в клин, ни в ръкав - "изненадах един приятел в обедната му почивка, занесох му да яде свинско с грах". Най-вокалните женомразци в темата още в първата минута щяха да я пратят в психиатрията, или поне в полицията за столкърство.

# 2 661
Защо? Той описва реакцията ѝ на изненада, като да е получила нещо любимо за подарък. Толкова ли е трудно да разберете непринудеността?
Освен това темата се извиси от подаръци към скъпи подаръци Simple Smile

# 2 662
Да, с разменени роли жената ще бъде възприета като досадница с неудовлетворен майчин инстинкт или като преследвачка, която е прочела, че мъжът може да бъде спечелен чрез неговия стомах.

# 2 663
Grinning Хайде, пак неразбран клетия... Написал, че не подарява диаманти, но това означавало, че изобщо не прави подаръци... Злите жени не го разбрали - прочели каквото е написал, а не каквото искал да напише, ама не успял да съчини...

# 2 664
"Колкото до приятелството, в нашето такова има доверие, а не съмнения."

Май не разбра какво имам предвид.
Аутист ли си или какво?
Приятелството между мъж и жена не винаги е само приятелство, а има и сексуално напрежение и скрити романтични чувства

# 2 665
АбсурТ, пред себе си имам чудесният резултат от възпитанието на свекървата, истинската. Надявам се поне да успея да науча поколението, че никоя жена не е длъжна да прави секс с него, дори и той да иска, дори и да е подарявал подаръци. Това е някакъв санитарен минимум, отвъд който е криминалната хроника. Опазил Бог да се стига до там.

Санитарният минимум трябва да е валиден за двата пола- като майка на момче и момиче го твърдя.
Ако научиш дъщеря си, че не бива да приема несимволични подаръци, излизащи извън нормалната проява на внимание и интерес, ще я предпазиш от "криминалната хроника", която нечий син може да й спретне, ако осъзнае на какъв идиот го е правила..

От друга страна, да поддържаш интереса на мъжа, само за да ти прави подаръци, си е к-рвенска история отвсякъде.

Вчера за това изписахме 20 страници, обаче на някои потребителки продължава да им се иска хем х... до края, хем душата в рая...

# 2 666
Добре де, ако един мъж си хареса жена, какво да направи? Така като ви чета, всичко е грешно!
То и мъж да не си на днешно време, пък после стара мома съм, няма мъже. Ми страх ти е, бе. А ти купи нещо, а си го обявила за насилник, извратеняк.
Аз не че много общувам с мъже, ама тия дето срещам, ми се струват смотани и не виждам сак ще ме излъжат и завличат в леглото. То аз по-скоро ще ги завлека там, а не обратното. То вярно, че вече съм стара чанта, ама пък всеки жест на внимание да се тълкува така.
Аз се радвам на всичко, което някой ми даде и въобще не анализирам намеренията му. Не знам с какви хора общувате, ама пък чак психопати не са. Моите приятелки дето си дирят мъж, все мъжете бягат и се крият, ако си харесат някой  или тях ако ги хареса някой най-много да им пише във фейса,  по голямо преследване, цветя, храна, диаманти, никоя не се е оплакала от такъв тормоз. С това само се хвалят, ако изобщо го има.

# 2 667
Какво намесихме приятелите в тема за ухажори? И на мен приятел ми е сготвял нещичко специално за мен (което съм получила в кутийки), и подарък съм приемала, и почерпки, но това е близък човек, не някой почти непознат. Smile

# 2 668
АбсурТ, пред себе си имам чудесният резултат от възпитанието на свекървата, истинската. Надявам се поне да успея да науча поколението, че никоя жена не е длъжна да прави секс с него, дори и той да иска, дори и да е подарявал подаръци. Това е някакъв санитарен минимум, отвъд който е криминалната хроника. Опазил Бог да се стига до там.

Санитарният минимум трябва да е валиден за двата пола- като майка на момче и момиче го твърдя.
Ако научиш дъщеря си, че не бива да приема несимволични подаръци, излизащи извън нормалната проява на внимание и интерес, ще я предпазиш от "криминалната хроника", която нечий син може да й спретне, ако осъзнае на какъв идиот го е правила..

От друга страна, да поддържаш интереса на мъжа, само за да ти прави подаръци, си е к-рвенска история отвсякъде.

Вчера за това изписахме 20 страници, обаче на някои потребителки продължава да им се иска хем х... до края, хем душата в рая...
Може би объркването е в неясната дефиниция на подаръците.
Всяка жена си има слабости - една я вълнуват обувки, друга - книги, а трета - определена музика.
Има приемливи подаръци - книги, билети за концерт и т.н.
Има и неприемливи подаръци - бижута, екскурзии и т.н.

# 2 669
Самото споменаване на пиле с ориз в диалог за подаръци е неадекватно.

Не си го чела достатъчно явно Simple Smile идеята на поста я е споменавал много пъти - парите не заместват грижата. Което е така, просто не е естествено противоречие, колкото и на някои да им се иска и да е удобна тезата. Един вид, хората с пари ги пръскат и го използват като извинение да не се грижат за човека до тях, колко по-лесно е да дадеш пари от грижа и т.н. И ето на този фон, виж, лирическият герой дава от времето си и желанието си и правилните жени го оценяват.
А подтекстът е обичайният, когато мъже заговорят за жени и за даване - колко се е зарадвало момичето на нещо малко и ето как не е алчна, колко е скромна, прибрана и т.н. Нали, един вид, сещай се, маце!

Иначе аз си представих ситуацията точно както Жребчето я описа - девойката не е имала възможност да излезе да яде и т.н. И той й е занесъл хапване. Не ми се рови под вола да търся телето, наречено takeaway и другото foodpanda, просто приемам, че не е можело. Мил жест е, откъдето и да се погледне. И аз бих се зарадвала в тази ситуация, в описаните от вас - разбира се, че не.

Общи условия

Активация на акаунт