Делене на пари в домакинството

• 71 148
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 2 700
Не е добре да се подаряват скъпи подаръци и въобще подаръци без повод в началото на връзката, а не по принцип между гаджета. Когато има стабилни и трайни, не е добре да липсват такива.
Именно.
Говорехме за първи срещи и изказвания, че "моите пари са и твои" и подаръци още на първа -втора среща. Не за подаръци във връзка.

Но наистина в темата се пита друго и то не е за подаръците.

Така е, Криси. Понеже четох назад любителка - криминална психоложка, с интерес към биполярни и всякакви там отклонения. Приятелките ми от тази сфера са сами почти без изключение, защото - да, всичко е грешно, и патология дебне отвсякъде Simple Smile
Явно е че аз не съм сама Simple Smile

# 2 701
Представих си как някой колекционер на касови бележки си прибира всички подарени плюшени играчки от джъмбо и след време ги "подарява" на следващата - коте със сърчице за св. валентин, мечок за коледа и т.н.

Моя близка отказа да върне годежния пръстен при развода. Искал го човекът, ама да си гледа работата Simple Smile
Друга пък го върна, щот развали годежа.
Начи все пак трябва да се внимава с подаряването на пръстен.
Simple Smile

# 2 702
Е, те обикновено на лизинг се взимат колите. Като свърши връзката, компанията си прибира колата. Да не си представяте наистина, че е пълно с подарени коли за 50К+, които после подарилият се чуди как да шитне в олх?

Или лизингови, или са купени като фирмени, изключително рядко на името на мацката.
До колкото знам такава е практиката за тези любовници на едри бизнесмени или други заможни мъже. Като приключат отношенията, обикновени мацката си тръгва почти без нищо.

# 2 703
Аз откога ви говоря, че трябва да има стандарт и това е пръстен с диамант.
Не се връща, а ако настъпят лоши дни се продава.
А, много ги жалите тия мъже.

# 2 704
А, годежен и сватбен пръстени с диаманти и аз не върнах..)
Както и дрехи и тн. Само колата му я оставих и се натоварих на старата моя с целия ми багаж..)

# 2 705
Ами ако ще си го иска след раздялата, смятам е редно да предупреди още при подаряването на пръстена. Така и така, мила, ти си третата, на която подарявам този пръстен, не се привързвай към него, защото накрая ще си го искам.

# 2 706
Дренка, голяма си драка.

Понеже нямам 2-3 брака, не мога да сравнявам, но годежден пръстен (освен ако не е семейно наследство или ако момичето/момчето не развали годежа преди сватбата) не се връща.

Но си представям някой, който иска във връзка/ брак да делите сметките на половина и да се гледа кой какво ял, колко изкарал, какви консумативи изхабил, то как ще протече раздялата на всичко до стотната. Бррр...

# 2 707
Криси, тя тази дама с върнатия пръстен обясняваше детайли относно това, че не ѝ излизат сметките с продажба, та затуй. Не се старах да запомня какво точно каза.
Не се драча бе, сетих се просто.

# 2 708
Ема, ама хайде поне като дават пръстена да включат малко артистизъм и да излъжат поне, че съм първата на която го дават. Сега не е нужно от ден първи да знам, че съм трета по списъка.

# 2 709
  • France
Май имам нужда да си почина от тази тема. Почвам да забравям, че има нормални мъже в реала. Както след филм посветен на Холокостта, почваш да виждаш психопати навсякъде.

За годежния пръстен е по особено положението. Ако добре си спомням едни лекции по право от преди 100 години, той трябва да се върне, ако годежът е развален. Защото целта на неговото даване е именно свързано с обещанието за брак. Ако не спазиш това обещание, връщаш гаранцията, тоест пръстена.

# 2 710
Май имам нужда да си почина от тази тема. Почвам да забравям, че има нормални мъже в реала. Както след филм посветен на Холокостта, почваш да виждаш психопати навсякъде.

За годежния пръстен е по особено положението. Ако добре си спомням едни лекции по право от преди 100 години, той трябва да се върне, ако годежът е развален. Защото целта на неговото даване е именно свързано с обещанието за брак. Ако не спазиш това обещание, връщаш гаранцията, тоест пръстена.
[/b] Да, и аз писах горе в кои два варианта е нормално да се върне годежден пръстен.

milli.vanilli, какви изводи си направи от темата?

# 2 711
Винаги съм знаела колко е полезен форумът. Хич не съм размишлявала над тези аспекти на връщането.

# 2 712
И аз. Даже ще съм нагла и ще кажа: Абе ти за един пръстен ли си? Мислех, че си мъж? Току виж се отказал да си го иска. Сега ако нещата опрат до бой, връщам , там е ясно.

# 2 713

Значи, ако мъжът зареже бъдещата булка, гаранцията трябва да се задържи. То иначе каква гаранция е, ако не гарантира нищо.

# 2 714
То е ясно скъп подарък какво значи, когато не си във връзка. Може да има щедри мъже, които дават от сърце, но са като еднорозите ..Поне в моя свят:)[/spoiler]
Друг е въпроса, че не всички жени поддават. Пък някои даже им дават урок, вземат,но не сбъдват очаквания .

Хм, опитвам се да си представя, как ден след ден и среща след среща, наивната и неподдаваща мома, приема подаръци на висока за етапа на запознанството им, стойност, но все пак, знаейки че са знак на очаквания.
И като се понагуши, решава да даде урок на наглеца............задето бил имал очаквания.

И се връщам на първото ти изречение- дали пък има жена, на която не й е ясно какво значи скъп подарък, когато не си във връзка?
И друго си мисля- да отделяш внимание и време, и да изтърпяваш някого, само заради подаръците, не е ли по-скоро курвенски номер, отколкото даване на урок?

Да, АбсурТ използвачество е.
То пък какъв ще е този мъж, който преди връзка прави скъпи подаръци? Може би, който няма качества по друг начин да впечатли , освен да пазари..
Та май са си лика - прилика.
Дано не връщам назад темата.

И бегъл поглед от последни коментари. Явно филмите влияят много на сегашното ни битие. Чудно ми е скъп годежен пръстен какво значи и какво доказва, освен да го периш пред познати и те да ох-кат и ах-кат каква късметлийка си Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт