Отговори
# 435
  • София
https://principia-scientific.com/yet-another-uk-covid-vaccine-vo … finjCSWvkUkNTHg2U

Колко от  чакащите трепетно ваксина са готови да им бъде сложена? Wink

# 436
В Швеция слушах, че под 18 г. не препоръчват въобще да се слага ваксина.
А то се знае, че 90% от чакащите ваксина, чакат другите да си я сложат.

# 437
Аз не бих се ваксинирала. И противогрипна не си слагам. Които ще се чувства спокоен, да си слага.
Така или иначе от пандемията печели основно фармацията.

# 438
  • София
Аз не бих се ваксинирала. И противогрипна не си слагам. Които ще се чувства спокоен, да си слага.

За теб знаем, че си пращаш грипавите деца на градина, щото к'во ще ги правиш в къщи да ти тъпеят. Някак... не си ни критерий.

Русалче, и преди ти казах - със сигурност не бих си сложила никоя от британските, поне не и преди да се тества поне година масово в/у британци. Тази ваксина вече доказа, че е опасна... но ние нали вече точно нея смело сме я купили "на зелено" вариант за избор няма да имаме.
Така че отговорът е... не.
Май ще се моля за лекарство. Подред на всички познати и непознати богове - пък а дано някой вземе да се усети...

# 439
Скрит текст:

За теб знаем, че си пращаш грипавите деца на градина, щото к'во ще ги правиш в къщи да ти тъпеят. Някак... не си ни критерий.

[/color]

Всъщност на теб не ти е изгодно да съм критерий. Реално обаче доста родители са на моето мнение.
Дай някой умен коментар, че вече твоите взеха да не са критерий.

# 440
  • София

Темата никога не е била насочена към безотговорните. Моля те, престани да пречиш, въпросите тук са сериозни.

# 441

Темата никога не е била насочена към безотговорните. Моля те, престани да пречиш, въпросите тук са сериозни.

Малииии 😂 На високо научно ниво са 😂

# 442
  • София
Със сигурност ще има достатъчно много хора, които ще си сложат ваксина. Не зная доколко е маркетингов трик и доколко е реално, затова си имам не едно, а десет на ум, но се прогнозира недостиг на бройки ваксини за желаещите. Бавно, но славно се върви към извода, че единствено ваксината ще остане като изход - груповият имунитет е мираж, сезонността се оказа целогодишна, лечение няма.

# 443

Темата никога не е била насочена към безотговорните.

А критериите за отговорни родители са? Нека все пак да уточня. Аз имам отговорност преди всичко към моите деца и едва след тях към чуждите.

# 444
Аз имам отговорност преди всичко към моите деца и едва след тях към чуждите.
Толкоз с необходимостта от социализация, екипната работа и другите там модерни ''глупости''.

# 445
Написано от човек, който обучава детето си у дома и то не ходи на училище.

# 446
  • София
Не би било лошо да кажете какво се крие зад понятието отговорен родител - не по принцип, а конкретно  по отношение на случващото се с Ковид 19..Понеже така подхвърлено в пространството и в контекста на темата звучи малко като еквивалент на хора, предпочитащи присъствената форма на обучение, омаловажаващи риска, чиито деца носят маски само в коридорите и общите помещения,  и които няма скоро да бъдат ваксинирани срещу Ковид, поне не и доброволно. Но това не прави родителското тяло безотговорно....   А ако пък не са това показателите за подобна квалификация, кои са?

# 447
  • София

Темата никога не е била насочена към безотговорните.

А критериите за отговорни родители са? Нека все пак да уточня. Аз имам отговорност преди всичко към моите деца и едва след тях към чуждите.

О, критериите са пределно елементарни - да не се хвали с пращане на грипави деца да кашлят в детската градина по една седмица вместо у дома... и то по време на извънредното положение. Никакви сложни или възвишени условия не се включват! Само най-основното! Ама... за който изпада и под най-елементарния морал - ми... не, мерси.

Русалке, не, не означава предпочитащи присъствена или дистанционна форма на обучение. Този въпрос изобщо не е прост и с ясен еднозначен отговор - точно затова го и коментираме. Означава просто да не се пращат съзнателно болни, кашлящи деца на училище или в детско заведение за да се спести затруднението на родителя 'да се чуди какво да ги прави, щото ще тъпеят в къщи". Само толкова.

ПП
А прилагането на тази конкретна ваксина пък е още по-сложен въпрос. По-скоро признак на безотговорност би било лекото вземане на решение - в която и да било посока. Лично аз по-скоро ще изчакам - и за себе си, още повече за детето. Но не изключвам възможността някакви бъдещи обстоятелства да ме накарат да променя решението си... при това не е сигурно в каква посока.

# 448
thewishmaster  Balloon, напомням ви ,че докато и пилеете безценния ресурс да се занимавате с чуждите деца, ощетявате своите .

Русалка, където и да е , по което и време да е човещината, добротата, съобразяването с другите, чесноста, трудолюбието, отговорността, моралът и  житейските ценности са това което ни определя що за хора сме и какви деца сме отгледали. Тези неща се възпитават у дома много преди децата ни да са тръгнали на училище.
Образованието би трябвало да надгради всичко това.
Сигурна съм ,че всеки учител безпогрешно може да се ориентира къде какво да очаква още преди да ни е видял.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 18:20 от mamamari

# 449
Мама Мари, аз изрично съм посочила, че моя отговорност са моите деца, а чуждите слабо ме вълнуват, така че загрижеността Ви ( и не само тя) е повече от неадекватна.

Кати, за пращането на болни от каквото и да било деца на училище съм напълно съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт