Отговори
# 495
Това въобще не е темата за размисли свързани с ДО.
Неговата възхвала пък въобще не виждам къде може да се обсъжда.
Различни единични случаи, където това е сработило поради комбинации на мегамотивирани деца (за които вредата от изолацията не се отменя) и мега учители за единични предмети плюс благоприятстващи семейно-битови обстоятелства въобще не дават основание да приемаме ДО като спасение от вируса.

По-скоро тук се обсъжда колко от вредата му можем да поемем и при какви условия.

# 496
  • Варна
Хотелите са работили и какво? Там са се събирали по 30 човека в затворено помещение по цял ден ли? Това, което знам е, че от март насам не бяхме боледували, което не се беше случвало досега, откакто детето тръгна на ясла. В събота хремяса малкият, а вече и аз. В класа има няколко деца с хрема. А 15 септември беше преди няма и две седмици. Това е положението.

# 497
Хотелите са работили и какво? Там са се събирали по 30 човека в затворено помещение по цял ден ли? Това, което знам е, че от март насам не бяхме боледували, което не се беше случвало досега, откакто детето тръгна на ясла. В събота хремяса малкият, а вече и аз. В класа има няколко деца с хрема. А 15 септември беше преди няма и две седмици. Това е положението.
Заразяването става само ако хората са поне 30 и са затворени за цял ден в едно помещение? 😂
Температурите паднаха рязко, което е предпоставка за поява на хрема. Както всяка година. Ти от Марс ли падаш?

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 12:44 от Warwick

# 498
  • Варна
Ахъм, точно по 30 човека трябва да се съберат. Ни повече, ни по-малко. Като се заяждаш поне схващаш ли мисълта ми или идеята е да се заядеш? Не казвам, че хремата е нещо нечувано. Казвам, че е вирусна и също както короната се предава много по-успешно в затворено помещение с много хора, отколкото на открито или при спазване на дистанция. Ако някой си въобразява, че другите вируси ще се вихрят както всяка година по училищата, но короната ще е възпитана и ще подмине... Да му имам оптимизма. Или глупостта, зависи от гледната точка.

# 499
Ахъм, точно по 30 човека трябва да се съберат. Ни повече, ни по-малко. Като се заяждаш поне схващаш ли мисълта ми или идеята е да се заядеш? Не казвам, че хремата е нещо нечувано. Казвам, че е вирусна и също както короната се предава много по-успешно в затворено помещение с много хора, отколкото на открито или при спазване на дистанция. Ако някой си въобразява, че другите вируси ще се вихрят както всяка година по училищата, но короната ще е възпитана и ще подмине... Да му имам оптимизма. Или глупостта, зависи от гледната точка.
Не, трудно ми е да ти схвана мисълта, ако изобщо има такава.
Дай с 2 прости изречения - какъв ти е проблемът и какво предлагаш, за да ти се разреши.

# 500
  • Варна
Писала съм достатъчно по въпроса. Не виждам смисъл да пиша отново едно и също, още повече че явно ти е проблем четенето с разбиране.

# 501
  • София
Хотелите са работили и какво? Там са се събирали по 30 човека в затворено помещение по цял ден ли?
В ресторантите на хотелите се събираха и по 100 и нагоре. Не ми се вярва да не е имало заразени.
Температурите паднаха рязко, което е предпоставка за поява на хрема. Както всяка година.
Измисляш си, за да се запази лошото присъствено Joy

# 502
  • София
Ето ти с три  изречения
1. през лятото хората/децата бяха повече на открито, времето беше топло и нямаше къде и как да си предават сополите.
2. Събраха се по 30 деца накуп на затворено в хладното време, едно-две се разсополевиха и започнаха да си предават сополите.
3. Щом си предават сополите, ще си предават и короната.

# 503
Това  показва, че  при едни метода работи, а при други е удобен буфер за прехвърляне на вината от провала.

Вменяването на вина от провала е нужната антитеза на гордостта на майката, справила се блестящо с обучението на отрочето ли?
Всеки допуска грешки. Даже  си мисля ,че при мен са по-често   от колкото при  другите.
Всяка  несполука  има причина и вместо да се ядосвам или отчайвам  , се стремя да разбера къде съм сгрешила и как да го поправя.  После  отново не се получава точно  както съм го искала , но пак търся грешката и така докато го постигна . Колкото е по-трудно   , толкова е по-удовлетворяващо накрая . Нищо хубаво не се случва ей така. Научваш се истински  да се радваш и да цениш всеки успех. Не само своите.
Препоръчвам!
 Поне пощадихте преподавателите ,на които им се е получило.
Не им е било никак лесно.

# 504
Затрогваща тирада. Искрено се надявам да Ви помага в самооценката. Така поне ще има някаква полза от нея.

# 505
Ето ти с три  изречения
1. през лятото хората/децата бяха повече на открито, времето беше топло и нямаше къде и как да си предават сополите.
2. Събраха се по 30 деца накуп на затворено в хладното време, едно-две се разсополевиха и започнаха да си предават сополите.
3. Щом си предават сополите, ще си предават и короната.

+100
Най предаваната болест  са сополите!

# 506
  • София
Те са най-често предаваните при вирусни инфекции. Класика. Сополите са символ. Simple Smile Неслучайно го има изразът "зелени/жълти градински сополи". В детските и учебните заведения винаги има някакви вътрегрупови инфекции - докато не ги минат всички - деца и учители - няма мирясване. До следващата инфекция.

# 507
Всъщност сополите може да са симптом за вирусна инфекция. Ама може да са симптом и от простудно заболяване, което не е заразно.
Малка, но съществена разлика.

# 508
Новини от днес. 4 болни деца. Не се знае от какво и колко точно са болни. Спрени са превантивно. Едното подсмърча, другото го боли корем. Няма да идват, докато не изчезнат тези симптоми. Няма да се изследват за ковид. Нямат ДО. Т.е. учебен процес няма за тези деца. В "обикновени" условия те щяха да са на училище обаче и щяха да си учат. Сега условията не са обикновени, ясно е. Но учебен процес нормален няма да има присъствен, защото ще бъдат спирани буквално за дребни неща, защото ги връщат от училищата, страх ги е. Днес са 4, утре ще докладвам дали са станали 10. И колко пъти така?

# 509
фаастък, интересен е казуса. Предполагам това е притеснително за доста родители, понеже като е КОВИД ще учат дистанционно, но като са сополи какво правим? Понеже има и някакъв вирус дето щъка. Доста познати изпищяха от него.

Общи условия

Активация на акаунт