Още пясъкът е по краката, а ДЕВЕТИ чука на вратата

• 35 411
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Ани, как така оставя да се вият опашки пред кабинета? Имат разпореждане да създадат организация да не се струпват хора. Преди ковид и при нашата ЛЛ бяха опашки и чакане с часове пред кабинета. Сега иска да се обаждаме на сестрата и тя казва кога да отидем. Няма никой пред кабинета, само записалия час. Ако е спешно пак така, само че в рамките на деня те вмества и то ако прецени, че си за преглед. Иначе изпраща рецепта по Вайбър и изобщо не се разхождам до поликлиниката. Честно казано много ми е удобно по този начин.

# 496
  • София
И при нас е така, като при Беки. Преди бяха опашки, чудеса, фармацефтични представители и баби се предреждаха - полудявах само да се оглеждам. По 2 часа съм чакала. Сега само със записан час. Ако е спешни и звъня и тя ми казва, че ще ми върне позвъняване когато има дупка да дойда (ама аз съм на 10мин. пешком). Много се радвам на новата организация.
Моята дъщеря също снощи я присви корем и ми се изправиха косите. Аз цял ден бях навън и баща ѝ ми каза, че е яла като разпрана шоколад и чипс, и сандвичи с майонеза и пушена сьомга (а бях оставила готвено, салати, плодове) ... Заспа и тази сутрин нищо и няма уж.

# 497
Горгонзолке, ми те с това си се хранят, надали им действа на стомасите. Ако яде готвеното, трябва да си го сипе. Аз обмислям идеята да обвържа част от джобните на девойката с дейности, които да върши. Лятото почти й ги бях спряла, но тя усвои едни 500 лв за отложената екскурзия в чужбина от баща си, та се оправи някак. Лежи, гледа филми, къпе се и се гримира.

# 498
  • София
А ще си го сипва... Все пак моето "готвено" е съобразено със сравнително злояди деца и беше кюфтенца по цариградски (да не си помислите, че е лучена яхния). Хич не ѝ пречеше да вземе тенджарката с кюфтенца и тази с картофено пюре и да гребе директно от тях. Нямаше да е за първи път. Но т.к. за училище иска да си носи кутия с нещо различно от сандвич, приемам че в почивния ден може да е получила абстиненция по джънк фуудс.
Онзи ден учих дребния как да работи с кафе машината (такава с капсули), за да си прави сам какао и топъл шоколад. Е днес пак ми тропа на тоалетната (все едно е на 3г.) с "Ще ми направиш ли чокачино?" Та си права, най-лесно е да ти го сервира някой друг.

# 499
При нашата педиатърка, която е и леля на мъжа ми, има много народ, няма часове. Ние не минаваме с предимство, защото и двете страни смятаме, че не е редно, единствено й се обаждам понякога предварително, за да ми каже дали целият квартал е пред вратата. Сестрата обаче регулярно излиза да провери кой за какво е и ако си за нещо административно (бележка, картон), гледа да го оправи междувременно.

Стомашен, 24-часов, отвратителен вирус изкарахме на морето преди 2 седмици. Педиатърката ни каза по телефона тогава, че върлува из цяла България. Бяхме с две допълнителни деца - и двете девойки си взеха НДП, всички 6 човека се изпонатръшкахме последователно, чудна отпуска беше. Да добавя, че ходим на диво къмпиране, откъм условия да се добие представа как е. Къде ми е бил акъла да тръгна с две чужди деца на море, не знам. И се замислих за учителите и възпитателите по лагери и зелени училища.... не им е лесно на тези хора, голяма отговорност е.

# 500
  • София
И аз съм в чуденка с тези бележки. Върнаха ми в сряда по обяд първокласника, защото има хрема. Пред кабинета е лудница, час и половина ми отне. Взех бележка до понеделник, хремата отмина, но от време на време кашля и до утре не е сигурно, че ще спре. Сега се чудя за нова бележка ли да ходя, тази може ли да се удължи?Лошото, че ме предупредиха, че ако пък пишело да е в къщи 5 дни и се оправи по - бързо нямал право до ходи на училище при изписано дом. лечение. А датата на издаване трябва да е от деня започнал да отсъства. Направо се чудя всеки ден ли трябва да ходя или направо още една седмица да си стои пък какво толкова ще изпусне... На всичкото отгоре виждам как типично по български в школо не нанасят никакви отсъствия, няма хартиен дневник и за какво се пъна за бележки, като никой не отразява, че нашия не ходи.

# 501
Здравейте момичета, извинявам се,че се намесвам във вашата тема. Искам да ви попитам един въпрос. Дъщерята на една приятелка е в девети клас в обикновена гимназия. Чак сега се сети момичето, че иска да учи в езикова гимназия. Въпросът ми е дали може след 10 клас да продължи в езикова.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 17:55 от Famiii

# 502
  • Разпиляна във въображението
Според класния на Вики няма начин да отиде по-рано на училище от посочената дата в бележката. Толкова ме е яд, че с докторката не сме се разбрали, а и Вики не ми се обади на момента в кабинета, или отпред, за да оправим нещата на място. Поне направи входното, а утре нямат нищо важно.

# 503
  • Там, където мечтите се сбъдват
Здравейте момичета, извинявам се,че се намесвам във вашата тема. Искам да ви попитам един въпрос. Дъщерята на една приятелка е в девети клас в обикновена гимназия. Чак сега се сети момичето, че иска да учи в езикова гимназия. Въпросът ми е дали може след 10 клас да продължи в езикова.

Зависи първо от профилите, които е избрала, от хорариума изучавани предмети, може да се наложи да държи приравнителни изпити, както и дали има свободни места в избраната езикова гимназия. Моят съвет е да срещне родител с директора на желаната езикова гимназия и да разбере дали е възможно да стане или може би към РУО да пише, те също би следвало да са наясно.

# 504
  • София
Може и след 9-ти клас, ако има свободно място в училището и издържи приравнителен изпит по съответния език.

# 505
Благодаря ви. Ще им каза и те ще решат какво ще правят

# 506
  • София
Сега се сетих, че тази година в Испанската беше обявено свободно място след 9-ти клас. От обявлението може да се ориентирате за изискванията: https://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=2&NewsId=112

# 507
  • София - Младост 1А
Понеделнишки привет!

Alexandra, silver pearl, честити да са ви децата! Здрави, уверени и смели да сбъдват мечтите си!

galia_m - ние също изпуснахме общата поръчка. Класната е казала, че ще може да си плати само кодовете и ще му ги дадат. Мисля, че в петък ги е платил.

Спунк и при нас помагалото е Книга за ученика на Архимед. Каквото са му казали в училище, това е взел. Изобщо бях толкова неподготвена за старта на учебната година. Младежа сам се организира.

aniK, направо не мога да повярвам. При нашата педиатърка има строга организация. Преди се чакаше, но сега първо се обаждаш, казваш за какво си и тя ти казва точно кога да отидеш. Беше приготвила профилактичните карти на децата, в коридора нямаше жива душа. Направо онемях. Можело значи...

И аз съм се зачудила за рождения ден на синковеца. Чувам някакви подмятания за купон вкъщи, но жилището ни е много малко и няма как да събере приятели. Пък той не е голям фен на моловете. Освен това се чудя дали към края на октомври няма пак да засилят мерките.

# 508
  • Sofia
Преборих се с личната днес - взех заветните документи, казах ѝ всичко, което си мисля и ще я сменя Hands Point Up Добре, че споменахте как се случват нормално нещата, за да имам още повече какво да ѝ кажа Heartpulse

# 509
  • нейде там, където ....
Къде са тези лични лекари с прекрасна организация, ако не е тайна? Може и на лични, че аз обмислям смяна. Не че ми е лоша сегашната, ама не знам и дали е добра.

Общи условия

Активация на акаунт