Още пясъкът е по краката, а ДЕВЕТИ чука на вратата

• 35 251
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
  • София
В 18-то карантинирани към момента са три паралелки според сайта на училището. Има доста остътстващи деца и от класа на сина ми, но и по няколко предмета са със заместници на учителите. Същевременно в платформата за онлайн обучение вече се предвиждат и домашни ако не са "присъствено" следващата седмица, така че не знам кога се очаква да ти пратят в къщи...

# 706
  • нейде там, където ....
При нас пускат редовно писма за карантинираните паралелки и учители. Денят започва с проверка в дневника, а обикновено така и завършва, за да няма изненади.
Резултатите от входните нива не ми харесват, но важното е да сме живи и здрави. Симулирам пълен непукизъм, а това май подейства стимулиращо. Учебниците започнаха да се използват не по-рядко от електронните устройства и почна да дава желаните резултати. Другата седмица ще стегна и машината за дистанционното обучение, но дано не се ползва точно за това или поне да е за по-кратко от миналата учебна година.

# 707
  • София
Във випуска на сина ми 3 от 5 паралелки са под карантина, като в едната има 3-ма ученици с К19.
Как 3, бе? В сайта са обявени два 9-ти класа - А и Г. Да няма още един от днес? Иначе в момента общо 4 класа са под карантина /поне според информацията в сайта/.

Така ми каза вчера - А, В и Г. Ако е някакъв ученически "развален телефон"....или пък е от вчера третият клас.
Аз през цялото време бях "За" ДО в тази ситуация, поне за големите, но...и крехкият психо баланс на обществото трябва да се щади, така че, когато то узрее за тази необходимост, тогава. Дано цената не е твърде скъпа и дано я платят по-малко хора, които са били разумни, отговорни и дисциплинирани. Ние с тези две "счупени" баби не можем да ги лишим от грижи, ако се тръшнем или минем под карантина или не дай си боже ги заразим...не ми се мисли. В подобна ситуация последното, за което ще се загрижа е социализацията на децата. Но всеки приоритизира според своите грижи. Дано нямаме болни деца!

# 708
  • София - Младост 1А
Аз след Спунк с молба за контакт с очен лекар по ЗК, при който не се чака много. Направлението ми изтича в края на месеца. Трябва да сложа очила (от бабешкия диоптър за наблизо).

Водих скоро децата в очна болницаЗора и останах много доволна. Детската лекарка ми препоръча д-р Методиева, за възрастен. Аз съм с доста проблемни диоптри, астигматизъм и прочие. Каза, че екипа от лекари при тях е много добър, дори да не е тази конкретна лекарка.

http://bolnica-zora.com/

В Америмед не съм очарована от очната лекарка, а и мисля, че не работят със здравната каса.
В Специализирана очна болница за активно лечение СОБАЛ „Академик Пашев“ знам, че много се чака, иначе са страхотни специалисти.

# 709
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Тя Валя е отговорила за 18-то, а при дребния е само един 3 клас.
За ваксините - майка ми ме пита още в началото на септември за ваксини и преди 2 седмици ми би на мен и наборката,а ММ и дребния още не са намерили време да отидат.

# 710
За очни прегледи, аз ходя в Очна клиника Ресбиомед при Д-р Колева.

# 711
  • София
При нас петима болни учителя и три карантинирани класа в ОУ, във ФЕГ не знам, сайтът им е ужасителен, дори и да има нещо не може да се намери лесно... ааа, реших да потърся - в секция Полезно, което е предпоследния таб от 6 има раздел Съобщения...луда работа, та те там пише - към 5 октомври е последното инфо - 1 положителен учител, но вчера пуснаха инструкции всички да ходели нон стоп с маски.. чудна красота.

В работата е леко натоварващо откъм говорене по темата.., част от колегите ги изселиха онлайн, защото са контактни на положителен колега.., днес се чакат резултатите им, ако има положителни не знам каква ще е верижната реакция. Като цяло малко или повече само това се говори..

Моята тази седмица си е вкъщи, в неделя и понеделник я болеше главата.., малко и гърлото тогава, но и мина. от онзи ден е добре, днес отиде на училище, пак я заболяла главата..
Джипито я нахокало, че отишло в понеделник при нея с такива симптоми.. дала и бележка и рецепта, без да я прегледа и довиждане.. гърлото и беше ок, ама ако имаше скарлатина примерно.. или ангина.. , а аз не разбирам примерно червено ли е или пембено.... какво правим.
Много тъпа ситуация, но ги разбирам и джипитата.
Тъпото е, че ако продължава да я боли какво - PCR ли трябва да и правя!?

Силвърче, браво за туршийката.., нещо и аз мисля някаква да направя, но всяка година си оставам само с мисленето.
За очен доктор и аз мога да препоръчам в Зора/Светлина-та (че те са заедно две клиники там) доц. Илиева, но не съм сигурна дали не е за по-драматични състояния... , на мен ми е кърпила ретините.

Хубав ви уикенд и да сте здрави!

# 712
  • София
Сънчо, гаджето на голямата ми дъщеря изкара ковид с два дни главоболие и загуба на обоняние. Нищо друго.

# 713
  • София
За очен лекар - препоръчвам д-р Веселин Даскалов от МЦ "Пентаграм".

# 714
  • София
sanaka, около мен има поне трима души, дето са се хванали, че има ковид само защото нямат обоняние. Нищо друго.
Но пък моята си има обоняние... не знам.. ,ще я следя.

# 715
  • София
Сега като писахте се разрових  да потърся и аз в сайта на училището на малкия. От началото на годината поетапно са карантинирали и връщали обратно поне 3-4 класа. Към момента има един карантиниран.
В понеделник ще имаме извънредна онлайн родителска среща за цялото училище. Ще видим какво ще ни съобщят. Регулярната родителска среща беше преди месец, така че изобщо не е време за втора. Да видим.
В НЕГ от днес втори карантиниран клас, като този път е от деветите класове. Връщат ги на 03.11.20 обратно в училище.

# 716
  • София
sanaka, около мен има поне трима души, дето са се хванали, че има ковид само защото нямат обоняние. Нищо друго.
Но пък моята си има обоняние... не знам.. ,ще я следя.
Това напоследък май се очертава като най-специфичният симптом на вируса. ММ ни проверява обонянието всяка събота сутрин, като сложи да вари шкембе. Екстра сме! Joy

# 717
  • София
Моят пък яде една специална маринована риба и децата като се върнат от училище само бърчат нос, че им миришело на мърша.

# 718
  • София
sanaka,  пусни го на заем твоЙто мъж само за 1 събота сутрин. Само да свари 1 шкембе чорба и ти го връщам чист и неопетнен. Joy Даже и ще платя чорбата. Много я обичам,  ама не мога да я издържа да се готви.

# 719
  • София
Санака, а какво пиете всяка петък вечер? Joy

Общи условия

Активация на акаунт