Още пясъкът е по краката, а ДЕВЕТИ чука на вратата

• 35 450
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Честит празник на всички празнуващи! Много здраве и късмет Heart
Светкавица, чудесна стая! А моят син каза, че са ги сложили в мазето, в стая с малки прозорчета, които са високо. Тъмно е и едва ли ще може да се проветрява качествено. В петък има родителска среща - ще я видим и ако наистина е така, ще трябва да искаме да ги преместят. Те имат по 8 часа на ден. В тъмна и задушна стая никак не е добре...

# 331
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Честит празник на всички празнуващи!
Наборката също е в нова стая -аквариум. Високи прозорци, които не се отварят.
Въодушевена е отт учителя по история "Егати пича" 🤣 Мисля, че ще научи историята на френски. 😉
Току що видях новина, че 8 учители от 55то в София са с положителен тест за Ковид. Затварянето май ще е по-скоро от очакваното.😒
http://www.danybon.com/coronavirus/uchiteli-covid-55-su/
Всичките са начални учители и бяха на 15 септември. Вчера връщаха всички деца от техните класове и не ги допуснаха до сградата на училището, а има и карантинирани учители в контакт с болните. Лек фалстарт на учебната година.

# 332
  • София
Всичките са начални учители и бяха на 15 септември. Вчера връщаха всички деца от техните класове и не ги допуснаха до сградата на училището, а има и карантинирани учители в контакт с болните. Лек фалстарт на учебната година.

Много неприятно. Вие в това училище ли сте? Реално може да се случи навсякъде, а и кой ще замести болните учители, ако това се случи и другаде така масово. Дори и децата да преминат на дистанционно обучение, кой ще им преподава, се чудя аз.
Днес бях тръгнала да зареждам картата на щерката за градки транспорт за няколко месеца, а жената от гишето ми препоръча да не избързвам, тъй като нямало да изкарат на училище повече от месец. Ами послушах я и взех само за месец карта.
Ани, нищо не казваш. Как премина при теб първият учебен ден?

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 09:09 от jenap

# 333
  • София, в момента в любимото ми село Железница

Много неприятно. Вие в това училище ли сте? Реално може да се случи навсякъде, а и кой ще замести болните учители, ако това се случи и другаде така масово. Дори и децата да преминат на дистанционно обучение, кой ще им преподава, се чудя аз.

Да дребния е 6-ти клас там. В Школо имаме съобщение от директорката, че всички 128 служители са тествани след първия положителен тест от петък на учител. Както и че до 48 часа ще се намерят заместници. Не е ясно как ще го постигнат, но предполагам, че за малките ще се включат и преподавателите от занималнята. Така ми звучи логично. Никола каза, че особено математика е бил истерясъл и не допускал децата да го доближават. Не знам как ще я караме за напред.

# 334
  • В средата на времето
Светкавица, много хубава стая! Още по-хубаво е, че ще бъдат сами на чин.
Моят син вчера ми каза, че чинът му е нисък (или столът му е висок), но не може да си пъхне краката под него и седи странично. Съвсем ще се изкриви..Изненада ме, като ми каза, че в часовете е стоял без маска.
Иначе вчера си дойде живнал, зареден, друго дете. Няколко пъти повтори  "Друго си е човек да си ходи на училище". Simple Smile На 15-ти ми обясняваше как първия ден щял да пише на телефона, защото едва ли някой ще започне да преподава веднага. С малко скандал го накарах да си вземе една тетрадка по всичкология до края на седмицата, докато се изясни кой какво ще изисква от преподавателите. Снощи преглеждах и "преправях" тетрадки от миналата година, в които беше писал съвсем малко, защото за днес вече ми искаше да си има тетрадка по всеки предмет. Лепи си етикети, надписва. Ентусиазъм. Simple Smile Намери кусури на учителката му английски, не я харесал. Учителката по биология била ОК, въпреки че и се носела славата на много строга. И класният му е харесал. Изобщо започва добре и тази година. Дано това да продължи по-дълго.

В Школо имаме съобщение от директорката, че всички 128 служители са тествани след първия положителен тест от петък на учител.
Трябвало е да отменят тържеството за 15-ти, след като са разбрали, че имат заразен колега и че повечето учители очевидно са контактни. Rolling Eyes

Ани и аз се включвам към питанката - как премина първият учебен ден за теб? Simple Smile

Честит имен ден на всички празнуващи днес! Бъдете здрави и нека вярата, надеждата и любовта винаги да присъстват в живота ви! Hug

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 09:35 от Izida

# 335
  • Там, където мечтите се сбъдват
Нез нам как така всички познават някой, който познава някой, който му е казал, че до месец училищата ще затворят, чак и жените в касите за абонаментни карти са наясно, но вече взе да ми писва и може на агресия да ме избие, така че ако по новините чуете "Жена нокаутира продавачка на местния пазар" да си знаете, че е моя милост....
П.П. заведенията са си все така пълни, новите случаи на заразени са в рамките на нормалните проценти

# 336
Честит празник! Днес е ден с много красиво послание! Heartbeat
Аз не искам да вярвам на тези слухове за затваряне, защото моето лично мнение е, че никой няма идея какво ще се случи. Може да затворят, може и да не затворят. А и като си спомня по време на изолацията как всяка заповед беше предпоследна не мога да повярвам, че имат ясна концепция какво ще се случи. Отказвам да го мисля от сега, защото нищо не се знае!

# 337
Това затваряне от октомври сигурно почива на :
1. Вирусът обича по-ниски темп.
2. Мое мнение- Накарали са училищата и градините да предоставят задължително как ще работят в ел. среда и този път без да се разтакават и от тук масовия извод, че ще ни затворят.
Все си мисля, че няма да беде такова масово затваряне или ако се случи заради един или друг вирус ще е за определено време и ще си завършат в реалното училище.
А и политически много добре трябва да го обмислят, предвид нажежените страсти в бг

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 10:57 от Aleksandropulis

# 338
  • София
Аз също съм на мнение, че няма да се стигне отново до масово затваряне. Никой няма да се подчини отново на нещо подобно.
Затварянето на училищата за ДО би предизвикало мощна ответна реакция, тъй като реално тази схема е немислима и неприложима за децата до 4ти клас.  Хората няма как масово да останат отново с децата си вкъщи.  А деца в начален етап не могат да се справят самостоятелно.
По-скоро ще се затварят и карантинират отделни училища или класове, но никой не е застрахован, че няма да му случи на него. Въобще интересна година се очертава.

# 339
2. Мое мнение- Накарали са училищата и градините да предоставят задължително как ще работят в ел. среда и този път без да се разтакават и от тук масовия извод, че ще ни затворят.
Все си мисля, че няма да беде такова масово затваряне или ако се случи заради един или друг вирус ще е за определено време и ще си завършат в реалното училище.
А и политически много добре трябва да го обмислят, предвид нажежените страсти в бг
Да, аз също щях да изтъкна политическия аспект. Не зная какви ги мислят, но ако са решили по някаква причина правителството да се смени точно на база обществено недоволство и протести ще затворят, защото хората няма да издържат още едно "прибиране " у дома. Ако не искат тази смяна да се случи и да си чакат редовните избори до последно няма да затворят.

# 340
  • София
Нез нам как така всички познават някой, който познава някой, който му е казал, че до месец училищата ще затворят, чак и жените в касите за абонаментни карти са наясно,

Или се е опитала да се покаже веща и осведомена. А истината е, че те в този период нямат право да продават карти на ученици за по-дълъг срок преди да им е представена ученическа ЛК или бележник заверен за жастоящата учебна година. Не вярвам, че jenap е тичала сама да заверява ЛК за тази година в училището славещо с добра организация и комуникация с родителите.

Повече няма да купя и една тетрадка предварително, ако ще и един месец да ходи без учебници.
Учебниците по език обявени преди една седмица на сайта на училището били грешни. Добре, че от Озон още не ми бяха завършили поръчката, та ги отказах и сега имам платени пари за оползотворяване при тях.

# 341
  • София
Mrs. Jan не съм тичала да заверявам нищо, но тъй като зареждам картата винаги при нея, я познавам вече и би ми я зарерила за колкото месеци пожелая.
Само учебниците по езика ли са грешни? Че аз съм се активирала да й търся и почти съм й набавила всички останали учебници. Само езика го оставих, но един неин приятел от горен клас й подари Prima-та, който е обявен на сайта.

# 342
  • София
jenap, Prima със сигурност е грешна. След като снощи ми каза, че ще им купуват учебниците общо, днес го накарах да покаже кориците, на това което съм поръчала. Обади ми се да ми каже, че не са тези.
За биология ми каза, че трябва да са на немски. Само че с обявените автори и на Анубис не намирам на немски. На немски намерих на Булвест 2000.

А за картата - независимо, че я познаваш те си имат правила. Едва ли ще рискува да я накажат при проверка и затова ти е дала това обяснение. На мен в началото на учебната година са ми отказвали и за дете в начален етап, което е очевидно, че е ученик и не е напуснало училище.

# 343

3. Договорите с фирмите, имащи отношение към хранененто - столове, лавки, са сключени за един месец (поне така аз знам)

За учебната година на деветокласника съм със смесени чувства, не, че имам и достатъчно информация още... та чак не ми се пише. Радвам се като споделяте, че има доволни деца.

# 344
Аз попълних една безумна декларация, в която аз поемам отговорността за всичко, с ясното съзнание, че в училище новото ще е някоя и друга маска по вратовете и по някой шлем върху чина. Но затова пък нямам право да стъпвам в училище освен ако скоропостижно не ме повикат да си вземам детето:grinn:

Общи условия

Активация на акаунт