Мнение относно строителни фирми/инвеститори

• 88 065
  • 495
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте. Някой запознат ли е с комплекс Семирамида в квартал Витоша и строителят Генов и Ко?
https://semiramida.bg/

Имат планове да строят и детска градина безвъзмездно - звучи много хубаво, но не успявам да открия информация за строителя.

Не мога да отговоря на въпроса Ви, но бих искала да попитам как се движи строителството? Има ли всъщност вече асфалтов път до комплекса. Последно бях там преди 1,5год и още нямаше

Все още няма асфалтов път, 100м преди комплекса е последния асфалт (ул. Слав Караславов).
Сграда А очаква акт 16, дори влязохме да видим общите части. Човекът, който срещнахме там сподели, че има хора, които вече си ремонтират (в сграда А).

# 421
Здравейте, здравейте😊
бих искала да попитам: имате ли мнение, личен опит или познати, които имат закупено жилище на Bigla III? Изглеждат ми доста качествени - както онлайн, така и минах да разгледам няколко готови сгради. На пръв поглед изглеждат доста добре и качествено строени. Тъй като и доста сгради имат в Лозенец, някой запознат ли е от вас от ценовите диапазони за кв.м. при тях?
Благодаря!

# 422
Здравейте, повдигам това мнение, защото все още се продават апартаменти в тази сграда в Манастирски ливади запада, ул. Синанишко езеро 23. Брокерите ме убеждаваха, че нямало проблеми със собствеността. Аз намерих нужната информация в регистрите и установих, че въпросните апартаменти са с не знам колко възбрани, заради заведени дела, които след този пост в бгмама разбрах за какво и защо са завеждани, а дали са приключили не  е ясно. Пазете се, само това много да кажа, защото има много измамници в нашата мила родина

Последно време настъпи време разделно за строителните фирми особено в София. Много от тях вдигнаха цените при вече сключени договори. Много от тях го направиха некоректно, безразборно и без реални основания.
Ще ви разкажа накратко случая на мой близък, който има сключен договор на „зелено“ от 2019-та година. Основната част от строителството (почти 80-90%) беше завършена още до лятото на миналата година.
Става въпрос за фирма „Джи Ейч Инженеринг Груп“ ООД, ЕИК 204906226, сграда в Манастирски Ливади Запад. Дружеството е собственост на лицата Пламен Димитров Хинчовски и Албен Варадинов Галев. Но не се лъжете. Това е една от многото фирми на двамата измамници. Сменят ги като носни кърпи. Договорът бе сключен с посредничеството на дружество „Арко имоти“ ЕООД, на което дружеството строител е възложило административната си дейност. Инвеститорите бяха настойчиво оферирани от Arco real estate,  като много надеждни, проверени и дългогодишни партньори. Срокът за АКТ 16 беше 09.2020г. И до ден днешен сградата не е завършена.
В началото ни беше представен само Пламен Хинчовски, в последствие в дружеството влезе и Албен Галев. За Хинчовски нямаше обезпокояващи данни. Оказа се, че това е схема в която после влиза Галев, за който има много обезпокоителна информация за негови некоректни действия, като строител.
Качеството на строителството беше плачевно.
Дойде февруари 2022г. и изненадите предстояха, забавянето беше огромно, Албен Галев се сдобива с нов луксозен модел мерцедес, лъжите и компромисите със строителството бяха огромни. Клиентите започват да настояват имотите им да се прехвърлят  чрез брокерите от Арко, които са вписани в договора им за контакт. (Брокерите от агенцията за недвижими имоти Арко се оказват в много топли отношения с инвеститорите, даже юристконсулта на агенцията е упълномощена от Пламен Хинчовски да сключва договори с нови клиенти.) Последваха обещания за "другата седмица", но вече работниците от обекта и от съседния започнаха да разказват, че Галев води брокери, след като цялата сграда е продадена, разказваха, че  препродава вече продадените апартаменти.
През това време Албен Галев и Пламен Хинчовски се покриват, не си вдигат телефоните.
От агенцията Арко до последно твърдят, че проблем няма. Докато в един момент изпращат писмо на клиентите с което се разграничават от строителната фирма ( и то със задна дата)и съветват хората да си търсят правата. Буквално си измиват ръцете, ни лук яли ни лук мирисали.
Оказва се, че всички имоти са прехвърлени за 2 дни при нотариус Нели Лукова, на техни дъщеря, любовница и дори на двама от работниците на обекта. С идеята да се обезкърви строителното дружество, да остане без активи и без имоти. На всичко отгоре Галев е сключил договор за заем, като е заложил сградата, с фирма на дъщеря си – Елица Галева. Така ако остане нещо, пръв взискател ще бъде фирмата на дъщеря му „Синдром“ ЕООД.
А единия от имотите е прехвърлен на друга фирма на Елица Галева, а именно Джой Тур ЕООД.
Още един интересен факт за агенцията Арко риъл естейт е, че управителя и собственик на агенцията имоти Евгени Пламенов Василев е съдружник с Албен Галев и Пламен Хинчовски, както и с юристконсулта на агенцията Боряна Савова ( която също има апартамент в сградата прехвърлен на името на брат и) в една компания, която строи къщи в Бояна - "Бояна Лъкшъри Резиденс" ЕИК: 205453647
В крайна сметка около 10 семейства са финансирали строителството на сграда в Манастирски ливади –запад , на ул.Синанишко езеро 23, чакали са мечтания дом повече от 3 години, били са лъгани и разигравани, а накрая имотите им продадени. Сега хората се опитват по съдебен път да развалят сделките, но ще бъде трудно и много бавно.
Всеки, който смята да купува имот на „зелено“ трябва да знае, че правната уредба в България има много дефицити и че подобен случай лесно може да се случи и с други фирми. Абсолютно по никакъв начин не сте защитени, какъвто и сигурен предварителен договор да сключите.
Другото, което трябва да знаете да си нямате работа с някой от следните лица: Албен Галев, Пламен Хинчовски, Виолета Галева, Елица Галева, Анна Панайотова (любовница на Хинчовски и собственичка на единия от препродадените имоти), Евгени Пламенов Василев - Арко риъл естейт - агенция за недвижими имоти и Боряна Савова - юристконсулт.
 можете да изгорите с парите.

# 423
НЕ препоръчвам Бориса апартментс в Манастирски ливади изток.

https://borisaapartments.bg

Собственикът Богдан Георгиев Богданов от Стара Загора е регистрирал огромен брой фирми със съмнителна дейност, а самата Върджин инвест е създадена съвсем скоро. Представителят на фирмата Десислава Панчова е адвокат на свободна практика от Пловдив.

https://finansi.bg/p/bogdan-georgiev-bogdanov-0e84969ac1e9a25d752a555a4eaf68fe

https://papagal.bg/p/d1fd17454142fca26ecbb2bfb55e986ec4bebc2cddb … 2d83f50c8a-1/dbb8

# 424
Моля за информация за фирма „Меркурий-99“ ООД. Благодаря предварително!

# 425
  • София
Мнение за Глобал Кепитал Трейдинг ООД и конкретно сграда в Манастирски ливади -изток
https://globalbuild.bg/sgrada/manastirski-livadi-iztok/
Виждам, че строителя има още четири сгради в строеж

# 426
Тази сграда, ако не ме лъже паметта още от зимата 2021/2022 се строи и не е довършена. Вече не минавам толкова често от там и не знам актуално какъв напредък има, но бих била внимателна. Проверете ги добре с адвокат, ако имате намерение да купувате

Мнение за Глобал Кепитал Трейдинг ООД и конкретно сграда в Манастирски ливади -изток
https://globalbuild.bg/sgrada/manastirski-livadi-iztok/
Виждам, че строителя има още четири сгради в строеж

# 427
Здравейте. Искам да споделя горчивия си опит от инвеститора Нова Билд БГ ООД и управителя Бисер Митриков. През октомври 2023 г. подписах предварителен договор и платих 30% аванс за апартамент в сграда Прополис, малко преди получаване на акт 14. Покупката е частично финансирана с ипотечен кредит.

Проблемите започнаха с това, че плащането трябваше да се извърши на траншове чрез ескроу сметка. Банката, на която се бях спрял, първоначално прие, но на последения етап на одобрение отхвърли този начин на усвояване на кредита. Инвеститорът ме посъветва да се обърна към ДСК, където г-н Митриков е бил мениджър и ме насочиха към конкретен клон и служител. Когато разбраха, че съм отишъл с кредитен консултант, получих обаждане, че ми прекратяват предварителния договор. Целта е била инвеститорът да получи комисионна за посредничество.

1-2 дни по-късно обаче получих одобрение на кредита от ДСК и г-н Митриков реши да продължим със сделката. Последваха 3 месеца, в които отлагаха подписването на анекс. Накрая поискаха да получат цялата сума още при прехвърлянето (на акт 14). Съгласих се и с това, банката също се съгласи и в крайна сметка подписахме анекс.

В деня на сделката пред нотариуса г-н Митриков, неочаквано за мен и за всички присъстващи обяви, че сделка няма да има. Държа се арогантно и агресивно и ме заплаши, че ако не подпиша за връщане на аванса и отказ от претенции от моя страна, няма да си видя парите от аванса поне 5 години. Било му кеф да се съди.

В крайна сметка отношенията с него ми струваха 1 година изгубено време, много похабени нерви и 1870 лв банкови такси и адвокатски хонорари. Не бих препоръчал на никого да работи с него. Единственият плюс беше, че плащанията до момента бяха по банков път и нямаше нищо под масата.

# 428
Дали му е кеф да има физически саморазправи. България е опасна държава. Не се знае кой прецакан ще му скочи.

# 429
Какви документи трябват за да може адвокат да провери дадена фирма и даден строеж?
Харесах имот, но инвеститора е регистеиран пред 2 години, няма завършени на 100% сгради (поне в сайта им така ги дават).Ще се взима с ипотека и това май няма да се хареса на банката.

# 430
Здравейте търся мнения за Домекс - част от холдинг на Булкапитал Груп? Виждам, че имат доста завършени сгради до момента. Интересувам се дали са надеждни за инвестиране на зелено?

# 431
Здравейте. Някой запознат ли е с комплекс Семирамида в квартал Витоша и строителят Генов и Ко?
https://semiramida.bg/

Имат планове да строят и детска градина безвъзмездно - звучи много хубаво, но не успявам да открия информация за строителя.

Имам познатИ, които закупиха апартаменти в този комплекс. НЕ са доволни! Трябваше да вземат акт 16 преди доста време (дали не мина година вече, трябва да попитам), а още ги бавят. Даже не им дължат неустойки по договор, а апартаментите са заплатени на 90%. Единствено са им предложили да развалят договорите и да им върнат парите, НО... с тези пари вече не може да се закупи апартамент. А и доколкото си спомням, даже договорите не са им на реално заплатените суми.
Спомням си, че навремето се чудихме дали да не инвестираме в този комплекс, но дамата с която разговаря мъжът ми, беше толкова нахакана... "как имали връзки навсякъде, как били най-големия дарител на общината" и не знам си какво още, че с тия приказки, бързо ни отказа. И явно е било за добро. Да питам - къде са им сега връзките и защо бавят акт 16 на първите сгради, а чакат да завършат целия комплекс?
Така че, по-добре пропуснете!

# 432
Семирамида не бяха ли писали в сайта си, че са получили Акт-16? Или да е било за Акт-15 и да съм се объркала?

Факт е, че преди месец-два ми се видя такава новина там.

# 433
не нямат,  незнам кога ще получат , изглежда ще се забавят доста (възможно е да чакат всички сгради като предстоят още 4 да се строят)
В момента копаят за канализация и водопровод по улиците до существуващите такива)

# 434
Най-важното е да видиш дали са обезпечени да довършат строителството. И ако плащате на вноски - да са обвързани със сроковете на довършване, а не просто с дати. И адвокат да винорегкеда договора, те ще видят и дали обезпечението е от инвеститор, банка или самофинансиране (там е най-рисково).

Здравейте!
Защо е най-рисково самофинансирането има ли някакво обяснение? Кое тогава е най-добро може ли да ни насочите!

Общи условия

Активация на акаунт