Алкохолик ли е ?

• 5 312
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
Имам любители на чашката в моето семейство, но моят мьж хич не е. По чаша бира за вечеря или една малка ракия и туй то. Не че не сме си пийвали, но винаго си се натаралянкваме и двамата и си ни е едно веееееселооо.... #Silly newsm57

# 31
Човечеца си пийва. Ама май не е в границите и това дето се ти вика е гадно.Трябва да говорите но в удобен момент иначе може доста да се скарате. Той ще отрича че пие много.
За мен мисълта че ако се натаралянкам на следващия ден ще съм труп ме кара да не стигам до там.И не мога да разбера какво му е толкова вкусно на спиртния алкохол и особенно BG алкохола. Виж ако е нещо марково коняче, водчица или хубаво вино да усетиш приятен вкус.
Успех!

# 32
Не виждам , защо се  вталясвате  толкова   аз съм  жена  и  също  пия  бира .  Peace

Аз като студентка и до 6 бири съм стигала често(а между тях и по някоя и друга текила съм удряла).Не са ме събаряли Drunk.Определено в алкохоличка не съм се превърнала, защото за мен не представляваше никаква трудност  по време на бременност да изключа всякакъв вид алкохол от менюто си.
Наздраве beer

# 33
Здравейте Simple Smile,
Ами той си пие Jeam Beam - и се наслаждава на вкуса.
Мился че имам напредък. Снощи го помолих да не пие и уиски и той се отказа - през деня си беше пийнал вече 2 големи по случай кръщането на малката + неограничено количество бира естествено.
Вечерта обаче с прибирането се засили към уискито - но много мило го отказах. Малко преди лягане обаче го гледам че си е налял уиски и си приготвя ядчици към него. След като  му казах че ми е обещал да не пие повече тази вечер го изхвърли в мивката и ... продължихме на бира.

# 34
Здравейте Simple Smile,
Ами той си пие Jeam Beam - и се наслаждава на вкуса.
Мился че имам напредък. Снощи го помолих да не пие и уиски и той се отказа - през деня си беше пийнал вече 2 големи по случай кръщането на малката + неограничено количество бира естествено.
Вечерта обаче с прибирането се засили към уискито - но много мило го отказах. Малко преди лягане обаче го гледам че си е налял уиски и си приготвя ядчици към него. След като  му казах че ми е обещал да не пие повече тази вечер го изхвърли в мивката и ... продължихме на бира.
Здавейте и от мен...реших да се включа по една единствена причина...почти целия ми род са алкохолици с изключение на мен.По принцип ненавиждам алкохола не само заради роднините си ,но и заради самия вкус...предпочитам нещо следко пред вкуса на водка или 'ужас' ракия.
Бира си пийвам 2 3 пъти в годината/може и повече ако има повод/.

Та по въпроса сега...когато един мъж седне да пие САМ в домашни условия /няма значение по колко/ това си е ЧИСТ БИТОВ АЛКОХОЛИЗЪМ/тук няма фази/.
Забрави за специалисти и лечения...единственото лечение е ултиматум и естествено да си намери някакво хоби.Не знам в какви условия живеете ,но за натоварен град най-доброто е събота и неделя да ходи за риба с приятели или да играе футбол или нещо такова...което ще го разтовари и същевременно ще замени жаждата за алкохол ....това би трябвалода повдигне егото му.

# 35
а бе хора  и моя мъж си пийва бирата като водичка.Притеснявам се че му изтървах края.
преди пиеше по малко, но сега вече е на 3-4литра бира всяка вечер,а и се напива.Това взе много да ме дразни в него а от дума не разбира.Сякаш му е все едно какво му казвам
Понякога си мисля че причината може и да е в мене . Какво ще кажете мъже ?

# 36
  • Ботевград
Weary Проблем има-малък, но може да стане голям  Drunk
И АЗ ТАКА СИ МИСЛЯ!
Добре де, ама той постоянно ли си е бил така, или отскоро се е случило това? Да не е имало някакъв проблем, с който той да се опитва да се бори по този начин?  newsm78

# 37
Бих се притеснила, ако мъжът ми пие така и комбинира с подобно раздразнително поведение. За мен той вече е алкохолик.
съгласна съм

# 38
Стара тема ама ... отиваме на купон с преспиване ... тъщата ще гледа Александра (Никола още беше в любовния ми поглед) ... та тя ми казва, да не се наливам, максимум три ... и аз изпълнявам, ама съпругата ми обяснява три, ама двулитрови ... Wink

Всяка вечер си пийвах по 1 - 1.5 литра бира (концентрат не пия от десет години), ама реших, че от шкембето не си виждам някои атрибути и спрях бирата. Имаше месец в които не близвах какъвто и да е алкохол ... сега пия по 200 грама вино ... е, алкохолик ли съм ...

Просто си зависи от човека и при всеки е различно  newsm78

# 39
..от шкембето не си виждам някои атрибути и спрях бирата.

Предполагам, че говориш за върха на обувките си... Joy

# 40
  • София
Стига сте говорили щуротии на момичето. Не може да има  алкохолна зависимост човек, който пие предимно бира.
И моля, не прибързвайте да охарактеризирате хората като алкохолици или не, просто защото може би повечето от Вас нямат и представа колко е страшно и за какво става въпрос при това заболяване.

# 41
Е ли, не е ли?
Щом я притеснява жената, явно има проблем.
klisurov обаче ме наведе на идейка. Суетен ли е твоя мъж?
Ами ако почнеш да му пилиш какво шкембе е хванал от тая бира?  newsm78 Mr. Green

# 42
Стига сте говорили щуротии на момичето. Не може да има  алкохолна зависимост човек, който пие предимно бира.

грешно. може. при добра воля...

И моля, не прибързвайте да охарактеризирате хората като алкохолици или не, просто защото може би повечето от Вас нямат и представа колко е страшно и за какво става въпрос при това заболяване.

никой за никъде не бърза, още повече пък да охарактеризира непознати индивиди.
за да станеш "алкохолик" в никакъв случай не бива да бързаш. трябва да работиш упорито всеки (или почти всеки) ден, за да направиш плавен прехода от алкохолната употреба към алкохолната злоупотреба и да се окажеш, в крайна сметка, зависим към алкохола. и не само това - пълния пакет услуги включва и цироза за черния дроб (от която се мре), разширени вени за хранопровода (от които също се мре) и мозък на пихтия (близките да му мислят)...

иначе - да, заболяване. нещо като грип и морбили...

# 43

Ако за теб е нормално 4 литра бира за отскок,значи и ти имаш проблем,мила;)

# 44
  • при Arctic Monkeys
моя е дразнител и без алкохол, а ако почне и да пие, ще требва да се трепем...
приказвай му на твоя хубавец, лошото е,  че става раздразнителен като пие-това ти влияе отрицателно на теб, значи има проблем и трябва да го решаваш...

Общи условия

Активация на акаунт