Алкохолик ли е ?

• 5 292
  • 64
  •   1
Отговори
# 45
  • MUC
Стига сте говорили щуротии на момичето. Не може да има  алкохолна зависимост човек, който пие предимно бира.
И моля, не прибързвайте да охарактеризирате хората като алкохолици или не, просто защото може би повечето от Вас нямат и представа колко е страшно и за какво става въпрос при това заболяване.

Леко с щуротиите... Точно защото имам ясна представа, че това е заболяване, и то страшно, с ужасяващи последици както за алкохолика, така и за близките му, смятам, че жената има проблем в случая. Бирата съдържа достатъчно алкохол, за да опиянява - особено в количествата, които авторката на темата споменава. При алкохолиците се започва с психическа зависимост - зависимост именно от състоянието на опиянение. По-късно се стига до физическата и гледката вече е покъртителна...

Към авторката - мъжът ти с бодри крачки върви към алкохолизъм, дори според мен направо го е закъсал вече. И не само заради количеството, което изпива, а заради това, че е редовно и това променя поведението му. Не съм оптимист за подобен род случаи, стискам ти палци да имаш волските нерви и търпението да успееш с много такт и дипломация (всяко друго отношение вероятно би резултирало в агресия от негова страна) да убедиш мъжа си, че има проблем. Не пожелае ли той сам да се справи с положението си, нито ти, нито който и да било може да го измъкне от него. И обърни внимание на евентуалните причини, довели го до това да лекува стреса по този начин - лечение само на симптомите няма да помогне.

Успех!

П.П. Евентуална агресия срещу теб или детето ви биха били сигнал веднага да си вдигаш чукалата (или неговите) - не се прави на майка Тереза. Да не стане така, че теб да трябва да те спасяват, щото ти си искала да му помогнеш... Извинявам се за дългия постинг и за черните краски.

# 46
Незнам дали е алкохолик Rolling Eyes но описаното положение , поне за мен не се вписва в нормите.още по-лошо е , че се напива и алкохола му действа агресивно Closeаз мисля, че трябва да предприемеш  "крути" мерки-сега, веднага и без компромиси Crossing Arms

# 47
  • Варна
Още не е алкохолик,но натам е тръгнал Sad.Баща ми е такъв,като гледам и мъжа ми натам е тръгнал.Момичетата са ти писали,започне ли да вдига скандали вдигай си чукалата.Ако те обича и държи на теб ще престане,ако не да си живурка сам.
Тази сутрин с моя хубавец за това се скарахме.Така ме е яд на себе си покрай детето просто изтървах нещата.Яд ме е че вижда баща ми и съм му казала,че веднъж съм се отървала и нямам намерение да живея отново така.Също ме е яд на себе си че тръгнах да се карам с него,а се разревах и накрая просто го попитах дали иска да се разделим.Обеща да престане,но не вярвам.Изместих ти темата.Извинявай.Не оставяй нещата така

# 48
"Най много ме дразни заяждането и че редовно заспива на дивана до следващата начената чаша"

Щом се заяжда-на път е да се алкохолизира сериозно.Това си е признак...Също-да пие бира след бира, докато е с детето навън-забрави!
И аз имам мноооооого ясна представа за алкохолизам и то битовия-сериозни наблюдения върху родител собствен имам, така че не си говоря от любов към конфронтацията и да набутвам мисли в главата на момичето безпричинно.На тази възратс да заспива с алкохол редовно-ми не е нормално, ще прощавате... Tired
Подкрепям Ассето-ако сега не се действа-след година-две ще е късно.

# 49
Само бира да беше, да, ама и твърдия алкохол... Особено пък ако не пропуска и ден да е "чист" + заядливия нрав след няколко глътки... В начална фаза е така да кажем...

# 50
  • София
Стига сте говорили щуротии на момичето. Не може да има  алкохолна зависимост човек, който пие предимно бира.

щуротията я говориш ти - бирата да не би да не съдържа аклохол?
жената говори за ежедневно изпиване на поне 3 литра бира - това колко алкохолни единици са, имаш ли идея? жената говори, че мъжът й всяка вечер е пиян (макар че кой знае защо не използва точната дума) - е не, не е алкохолик, просто а пияница. така става ли?

към питащата - мъжът ти се алкохолизира. алкохолизъм означава зависимост от алкохола и тя си има степени и стадии. твоят човек е алкохолик, просто не е слязъл на последните стъпала.

струва ми се, че търсиш във форума някой да те утеши, че ежедневното пиянство не е обезпокоително. на твое място не бих се задоволила с такива утехи.

# 51
Ние с мъжа ми всяка вечер си сядаме на салатка и ракийка - около 50-100 g , а след това с вечерята си пием вино или бира и не се смятаме за алкохолици Simple SmileА вие какво толкова сте се притеснили, незнам

# 52
Защото, ако си прочела Фнимателно, щеше да забележиш, че не става въпрос за задружно пийване на 50-100гр, а самосиндикално наливане/с бира/ а после се минава и на друго.И се заяжда човека, става нелицеприятен и досаден-първа стъпка е това...наблюдавала съм го 30 години... Confused

# 53
  • София
Ние с мъжа ми всяка вечер си сядаме на салатка и ракийка - около 50-100 g , а след това с вечерята си пием вино или бира и не се смятаме за алкохолици Simple SmileА вие какво толкова сте се притеснили, незнам

аз лично най-много се притеснявам от това, че форумите са пълни с хора, които не четат, а само пишат! и пишат без да мислят какво пишат, по какъв повод се изказват и т.н....

# 54
Просто ми се изхабиха идеите как да го накарам да си проумее проблема и да се опита да се справи.
А определено е зависим - той като влезе в къщи от вратата тича веднага да си сипе.
В неделя каза, че рабира че е проблем, че си пие всяка вечер при това сам обаче след това минава настъпление.
И ме разбива с довода някои хора пият толкова вода какво толкова - е какво е общото на водата и бирата...
За уточнение баща му е същия - той цял живот си е наблюдавал подобно поведение и явно го смята за нормално.
Мисълта ми е дали има някакъв шанс да се промени.

# 55
Шанс има, но сега е момента-изпуснеш ли го.... Tired
Не ти познавам мъжа, сама трябва да намериш начин как да го накараш да проумее.Сега е млад, но след години-помисли си как ще му понася същото количество, което изпива сега/ а дали ще е същото?/
Успех ти желая от сърце!!! Praynig

# 56
мажО Laughingпие само като имаме гости(и то неговото пиене само за "наздраве").През другото време не.

# 57
Още имаш шанс,и моя не минава без 4-те л. бира ежедневно,след което следва дразнене.Много съм мислила какво го кара да го прави всеки ден,определено имат причина.Опитай според мен да откриеш причината, след което действай. Но само не го оставяй да продължава така. Моето семейство е разрушено заради товатърпях го 7 години,бори се за вас и разбери защо пие . Може да е работата му,комплекс или какво ли не,общувайте много и говорете newsm12
newsm10

# 58
мажО Laughingпие само като имаме гости(и то неговото пиене само за "наздраве").През другото време не.

Това в каква връзка го казваш? newsm78

# 59
  • по света
Малко ми е неудобно да ти го кажа,но...........Не се предавай говори и опитай да спреш това,защото с времето става по зле Peace

Общи условия

Активация на акаунт