Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 63

• 35 356
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Е аз както се бях приготвила да не стъпя при лекар тази зима, да видиш как ми се наложи да отида, и то на няколко. Просто има случаи в които не може да не отидеш, седиш и се молиш да ти се размине. 😔
И при мен единият ми обясняваше как не вярвал в коронавирусната история.

# 556
Мога да препоръчам Гоцева пак от там, ако все пак някой трябва да се добере до ендокринолог. Лятото в жегите винаги беше с правилно поставена маска и си дезинфекцираше ръцете пред мен, така че не се съмнявам, че жената си спазва стриктно мерките. И да смените лечебното заведение, гаранция, че в другото няма да е същото...нула. Аз трябва другата седмица да пускам изследвания и да ходя на контролен преглед. Надявам се да удържа, че от няколко дни ме боли глава и допускам, че е от дозата. А и пред лабораториите е панаир.

# 557
Да, в блок 1 е. И при Гоцева съм била, тя е малко по особена и не обича много да говори, но е много добър диагностицик. Те са в един кабинет и се редуват.
Пазете се.. няма как да спрем да живеем и да си вършим задачите...Явно всички ще минем през това.

# 558
Е много безотговорно, поне на хората 2-3 дни по-рано минали при нея можеха да съобщят .
Бенчита да минава възможно най-леко и безпроблемно!

# 559
Бенчита, а ти как се чувстваш, имаш ли оплаквания?
А бяхте ли с маски ти и Димитрова?

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 18:50 от Lemy

# 560
  • Столичанин ама не в повече :D
Какво мислите за резултатите ми от вчера?

TSH          0,17 /0,27-4,20/
  FT4          19,90 /12,00-22,00/
  FT3          4,32 /3,10-6,80/
  Anti-tg /TAT/       129 /до 115/
  Anti-TPO /MAT/       9,02 /до 34/ , приемам Л тироксин 75, чувствам се добре.

В началото на юни са били
TSH       0,91 /0,27-4,20/
FT4       18,50 /12,00-22,00/
 FT3      3,49 /3,10-6,80/ при същата доза.
Според вас да променям ли дозата?
Отиваш към хиперфункция. Чувстваш се добре, защото фт3 не е повишен, а както съм писал много пъти основната симптоматика зависи от него, но нещата може много рязко да се променят в зависимост от организма (в темата наскоро имаше едно момиче, мисля с име праскова, което се оплакваше, че след предозиране, няколко месеца не може да се оправи). Идеалната стойност на фт4 както много пъти съм писал е 18. Спирането на противозачатъчните са оказали влияние. За д, че още трябва да се вдигне предполагам си наясно.
Здравейте, включвам се отново с информация след прегледа - ехографията не показа изменения или възли на жлезата, дори казаха, че е идеална. Това е успокоителното. Другото, както bongo предрече - според докторката хормоните ми били в норма и нищо не ми препоръча....
През последните две седмици четях активно из старите теми, за да не задавам излишни и вече дискутирани въпроси Simple Smile
Май ще се оправям сама...Реших да си самоназнача хормон. Взех Л тироксин и ще започна с 25 първите няколко дни и ще вдигна до препоръчаните от bongo 37,5. Въпросът ми е след колко време е удачно да направя контролни изследвания за да проследя ефекта и съответно ако е необходимо да регулирам дозата? Два месеца или?
Друг въпрос - в случай че ехографията е ОК, има ли смисъл да пускам антитела сега или да изчакам малко. Доколкото виждам те май не дават информация за функцията на жлезата, а показват възпеления в организма? Дали е удачно да мине малко време на хормон, да поизчистя храненето + сублементиране и тогава?

От всичко, което прочетох, започвам да си мисля, че може и сама да съм се докарала до това състояние с безкрайните диети и гладуване в годините   Sad Взимам се в ръце и ще коригирам и храненето - спирам фастовете, включвам по малко от безглутеновите полезни въглехидрати и ще взимам добавки.

От ПКК ми прави впечатление следното:
Глюкоза 5,49 (4,2-6,4)
Холестерол 4,36 (3,5-5,5)
LDL 2.3 (0-3)
HDL 1.65 (1-2.5)
креатинин 29,5 (45-133)

Хемоглобина е добре 133 (120-180)
Този креатинин какво е?
Май високата глюкоза и холестерол са в следствие на неработещата жлеза? Вие как смятате? При положение че не близвам сладко под никаква форма, вкл. плодове, месо не ям, да не говорим за пържено, мазно и т.н.???
Най-вероятно ядеш млечни, а те са инсулиногенни. Със сигурност силно ограничаващи диети нисковъглехидратни високомазнинни са влошили нещата. Относно кръвната захар изследвай инсулин и гликиран хемоглобин. Креатинина е нисък буквално заради "безкрайните диети и гладуване в годините", тоест в твоя случай най-вероятно няма нужда от притеснение и след като се почне хранене с достатъчно пълноценен внос на макро и микронутриенти за нуждите на организма би трябвало да се повиши. Антитела е хубаво да се изследват, за да се види има ли възпаление в организма. Не знам какви са били стойностите на хормоните, но след като щитовидната жлеза е добре на ехография, човек е хубаво да си помогне първо с промяна в храненето и попълване на дефицити на микронутриенти, лекарствата са най-лесния път, но и най-коварния.

# 561
  • София
Бенчита, бързо и леко да мине тази гадост!
Аз да попитам, има ли някой, който да го цепи главата ежедневно? Не знам какво е това чудо вече. Сутрин като отворя очи и болката пристига и се настанява за цял ден. Гледам да не пия лекарства и да търпя, но това вече продължава от месец сигурно:(. Не съм си пускала скоро изследвания. Единственото, с коеото евентуално го свързвам е, че не пия течности Flushed Ама, дали е от това? Започвам да се паникьосвам....

# 562
Скиорче, моят мъж започва да вдига кръвно и да го боли главата когато не пие течности, след няколко чаши вода се оправят нещата. Пробвай.

# 563
И мен напоследък ми се случваше, още със ставането, много е гадно, уж минава по някое време, и все отзад. Мислех,че е от кръвно, ама не е. Пийте повече течности, може съдовете да се свиват от това,че има обезводняване, знам ли.

# 564
При мен болки в гърлото, сухота, слабост, болки в мускулите и главоболие. При ММ температура и хрема..
Иначе да, бяхме с маски и тя и ние, но ни гледа на ехогроф и там сме по-близо един до друг.  🤷‍♀️ Явно всички ще минем през това. Благодаря ви!
А относно главоболието, при мен имаше един такъв период, но откакто започнах да пия магнезий главоболието спря.

# 565
Водата и на мен помага, също понякога е от врата

# 566
Бенчита, аз предната седмица имах такива симптомиза около два дни...като нищо може да съм го изкарала.

Относно главоболието, аз съм казвала и друг път мисля, мен често ме боли глава от синузит. Като нямам типичните симптоми за него, т.е. до преди 2г не знаех от какво ме боли глава, какво ли не мислех, че е.

# 567
Здравейте, как стои въпросът с имуностимулантите тип прополис, мед, ехинацея, черен бъз, бета глюкан и т.н. и Хашимото?
Нали се води болест на имунната система, тоест имунната система е "сбъркана" и стимулирането й не е много удачно (поне така четох).
Има ли нещо, освен витамин Д, което може да се взима превантивно по време на зимния сезон или всичко е "на късмет" и ако ви хване нещо -хване. Аз лично лепя всичко...
Бенчита, бързо оздравяване желая. То дори не е нужно да се доближавате. Достатъчно е ако си хванала дръжката на вратата с ръка или си се подписала с оборотната химикалка.

# 568
  • София
Да, аз се оплаквах от главоболие, мен ме боли в слепоочието. Имах няколко дни затишие, вчера пак ме боля, днес не. Със събуждането се започва и съм на Беналгин.

# 569
По съвет на ендо направих обременяване и резултата е:

Предишното изследване на хормоните беше скоро и там ТСХ беше 1.7, другите на долна граница, а инсулина 17. Та въпросът ми е какво означават тези резултати, знам че не са добри. Едното каза да променя храненето, повече движение. Не предписа нищо.

Общи условия

Активация на акаунт