Студенти в Австрия - тема 1

• 64 103
  • 778
  •   1
Отговори
# 120
Да, грешката е моя.

# 121
Това е огромна грешка, неразбиране, която мобилните оператори използват заблуждавайки ползвателите, ние сме в тази ситуация от 2017 и сме наясно за номерата на тези изедници.
Какво всъщност се случва - пояснявам

Роуминга се ползва от български клиент, който ползва услугите в рамките на "СПРАВЕДЛИВОТО ползване". Какво значи това. След Х месеца ( три или шест, заА1 беше 3), клиента е нарушил правилата на справедливо ползване, той е извън бг и почва към минутите входящи И изходящи да му се начисляват суми. Суми допълнителни  ще се начисляват и за мобилния Интернет. Такапримерно вие ще плащате план  25 лева с 200 минути към ЕС, безкрайно към МО в бг и еди си колко МегВИнт, но към тях ще плащате още за всички проведени входящи изходящи разговори и Интернет на минута и на мегабайти. И повярвайте ми сметката става повече от двойна.

Много мразя някой мобилен оператор като ми се обади почне да ме омайва да сменим плана на щерката с повече минути в Роуминг, като му кажеш че е студент в чужбина и почва - ето лплам с повече роуминг! Чудя се дали е толкова нагъл да ме лъже безочливо или е толкова некомпетентен да не разбира какви глупости говори.

Затова казах
Родителите правят план с минути към ЕС
Детвто купува карта с австрийски номер и предплатена услуга. Свързват се през този номер. Иначе ако звънят на бг номера на детето пак ще се плаща (мисля че сумите за входящи и изходящи бяха различни) извън периода на Справедливо ползване.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 23:25 от _re_ge

# 122
Благодаря! Информацията е много полезна!
А какво ли става, ако номерът е във фирмена група? Дали третират юридическите като физически лица?

# 123
Дъщеря ми беше с номер от фирмената ни група, 2019г. се разви ситуацията при нас с Теленор и закрихме номера й. Синът ни също е във фирмената група, използва Бизнес Про план /и да, минутите са 2000 за нац.мрежи и ЕС/, но този план не сме го скл. сега заради учението във Виена. На нас ни беше изгоден досега заради негови пътувания в чужбина за състезания, олимпиади и т.н.. Решихме с колегите да изчакаме няколко месеца и да използва и българския си номер освен австрийския. После според ситуацията или ще го спрем номера, или ще го запазим за друг човек във фирмата. Не мисля че Yettel ще ни оставят дългосрочно да използваме номера им само в чужбина без промяна план.

# 124
  • СОФИЯ
Ние сме с А1. Справедливото ползване зависи от потреблението. Тя често си идва в София, на 2 месеца веднъж за 3 дни и тогава ползва на макс тук и мобилни данни, и обаждания. Това до известна степен компенсира ползването във  Виена. Само 2 пъти доплатих към плана й 5 лева. По едно време беше взела и австрийска карта от  А1, но прекрати, не си струваше 30 евро месечно. Сега цяло лято си е в България, ще отиде във Виена началото на септември, съответно очаквам такса Справедливото ползване едва в началото на декември, а тя ще си дойде за Коледа, т.е. пак ще компенсира до 06.01.24. Това е нашият опит. Планът е на ФЛ, има 700 минути разговори към  ЕС и 45600 МВ мобилен интернет ЕС. WI fi става бавно в общежитието, когато се закачат много, а често се случва. Трябва им и за университета.

# 125
Благодаря, и аз мисля за сега да го задържим.

# 126
  • СОФИЯ
Австрийската карта за А1 не беше физическа, а само се добави с нов австрийски номер. С нея тел разговори само в Австрия, а тя общува и с други деца, Белгия, Германия, Холандия. Приятели от  БГ, съответно студенти в тези държави. С нас в БГ също кофти тарифа за тел разговори. Тя сама прецени, че австрийски номер само за интернет не й е ОК. Със сигурност  обаче има различни планове, необходимости и ситуации. Говорете с мобилния оператор тук и вижте как е в реалността. Децата, които са на квартира съответно нямат никакъв проблем с нета.

# 127
Дъщеря ми има нужда и от австрийски номер, съответно карта с предплатена услуга с австрийски номер и е ок. Така се свързва с преподаватели, по проекти с децата и т. Н. Предпочита да даде на ЛикаМобайл 5 евро (300 национални минути и 3 ГБ от които 2 ГБ в роуминг) или 10 Евро (второто е с 3000 национални минути и 15 ГБ от които 9,5 ГБ в роуминг ), всеки месец, отколкото да доплаща на А1 заради ограниченията.
След втори курс А1 й отчитат териториално (от бг или чужбина) е годишното потребление. Половин година няма как да е в бг. И затова я трактуват без допълнителни такси само докато е в бг, което въобще не излиза изгодно. За да си използва  мобилния Интернет по бг плана трябва да се до плати още 30-тина лева. Интернет нито в общежитието нито в библиотеката е перфектен за да разчита само на тях.

# 128
И моята е със студентска австрийска карта за 10Е, мисля че вкл. около 1000мин. Австрия, 200мин. ЕС и интернет. Каза че са й достатъчни. Ще видим какъв план ще предложи за брат си и ще ви пиша.

# 129
И моята е със студентска австрийска карта за 10Е, мисля че вкл. около 1000мин. Австрия, 200мин. ЕС и интернет. Каза че са й достатъчни. Ще видим какъв план ще предложи за брат си и ще ви пиша.

Извинете, на кой оператор и какъв план е това?  Защото план "Global Plus S" на "Lyca Mobile"  за  9,90€ на сайта им пише че е валиден до 31.08.2023. След това може да има и нещо друго - но кой знае. Ако някой знае дали има проблеми с покритието на различните мобилни оператори в Кремс в района на IMC -Krems  и STUWO моля да сподели. Благодаря.

# 130
Това е мобилния оператор свързан с А1/Austria, който използва дъщеря ни :  https://www.xoxo-mobile.at/

# 131
Това е мобилния оператор свързан с А1/Austria, който използва дъщеря ни :  https://www.xoxo-mobile.at/

Благодаря Ви.

От днес 01.08.2023г.има промяна в този план. Вече е възможно предплащането на семестър, година и две години, за което се получават отстъпки в зависимост от това за колко месеца предплатиш (нещо като безплатни месеци).  Информацията я има на същият линк.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 09:03 от FBID807613122760926

# 132
Да кажа, че сме готови ние.
От общежитие ни направиха предложение, приехме, дадохме депозит. 15 Мин с транспорт до Лаудер, 25 пеш. Супер.
Сега да наредим отиването няколко дни по-рано и билети.

# 133
  • СОФИЯ
При нас вдигнаха цена на общежитие, държи да е сама и квартира, която ми предлагат в любими я трети бецирк не става.

# 134
  • столицата
Мама Саня, с колко процента е промяната в наема? А как вървят квартирите като цена? При нас още април -май обявиха увеличение от 10% от септември. Дано не ни изненадат с още едно!

Общи условия

Активация на акаунт