НПМГ - 5

• 60 899
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Днес са им казали, че ученик от 10 клас е заразен. Как стои въпросът с контактните учители, които предават на различни паралелки? От една страна трябва да спазват карантина, а от друга страна кой ще преподава на останалите класове на този преподавател? Дано на родителската в понеделник се изясни какво предвиждат.
Хората всичко са си написали в документа, който регламентира действията при Ковид. Има го на сайта на гимназията, има го и в Школо на всеки персонално подадено.
И учителите колко пък да са контактни...? Стоят на разстояние, обичайно те говорят, не се прегръщат с учениците.
Ами не, не се прегръщат, ама стоят в 1 стая с учениците в продължение на 1 блок (около 90мин.) и говорят -  предните дни учителят е бил със шлем, днес обаче вече с маска.

# 136
  • София
Ами не, не се прегръщат, ама стоят в 1 стая с учениците в продължение на 1 блок (около 90мин.) и говорят -  предните дни учителят е бил със шлем, днес обаче вече с маска.
Т.е. за кого рискът е голям? Не разбрах нещо... нали учителите са с предпазни средства? Смятате, че е възможно учителят Х да се е заразил от учeникът от 10 клас Y и после да зарази цял друг клас? И това при условие, че седи на относителна дистанция, учениците почти не говорят и учителят е с предпазни средства? Е, да, сигурно е възможно, ама с какъв процент вероятност? Значи онези хора на площада дето крещят вече 2 месеца без маски трябва да са вдигнали бройката на заразените в София драстично,.

# 137
Днес са им казали, че ученик от 10 клас е заразен. Как стои въпросът с контактните учители, които предават на различни паралелки? От една страна трябва да спазват карантина, а от друга страна кой ще преподава на останалите класове на този преподавател? Дано на родителската в понеделник се изясни какво предвиждат.
Няма никаква информация дали е вярно това съобщение за заразен ученик в 10 клас от НПМГ?! Защо се крие и не се дава официална информация???
Учителите са казвали на децата в петък!
Има си официален ред за съобщаване и излизане в карантина на съответния клас за 14 дни?!

# 138
  • София
Има си официален ред за съобщаване и излизане в карантина на съответния клас за 14 дни?!
Вашето дете от този клас ли е?

# 139
Няма никаква информация дали е вярно това съобщение за заразен ученик в 10 клас от НПМГ?! Защо се крие и не се дава официална информация???

Четох за СМГ 10 клас, че имат, но за НПМГ никой не е казвал.

# 140
  • София

Въпросът не е на правилното място!
Питайте Ушагелов защо мълчи!
Скрит текст:

Децата са на училище отново на 6.10., живот и здраве.

# 141
  • София
То на практика няма как да се скрие, защото учителите за казали на децата..., но под сурдинка. Карантинирани учители май няма.
Надявам се децата да са добре и безпроблемно да се върнат в училище!
На РС мисля да попитам, защо не бяхме информирани, че има карантиниран клас. Не ми харесва това мълчание, просто защото родителите имат право да знаят! В крайна сметка на всеки може да се случи! Не е нещо срамно, за да се чудим как да потулим информацията...

# 142
А аз мисля, че разгласяването и тръбенето за всеки случай, както свикнахме през последните месеци, противоречи както на елементарната етика, така и на здравия разум, и много се радвам, че нашето училище не се хлъзва по същата плоскост. Наредбата изисква карантина - явно са я наложили. Оттам нататък не виждам какво има да се приказва.

# 143
  • София
easy rider, т.е ок, ако не се знае от другите класове при положение, че класовете се смесват?
Никой не иска личните данни, никой не иска имена.
В училището на другото ми дете има заразени няколко учителя и няколко класа под карантина. Не спестиха нищо, дадоха информация как да се действа, защо не се карантинират повече класове и точно това успокои хората.

# 144
  • София
А аз мисля, че разгласяването и тръбенето за всеки случай, както свикнахме през последните месеци, противоречи както на елементарната етика, така и на здравия разум, и много се радвам, че нашето училище не се хлъзва по същата плоскост. Наредбата изисква карантина - явно са я наложили. Оттам нататък не виждам какво има да се приказва.

easy rider, нямаше ли изискване ежеседмично да ни информират?
Как може да се прави във всички други училища и да не се приема като противоречие с етика, разум и хлъзгави плоскости?
Ето и насоките от МОН (според Вас неетични, неразумни и силно хлъзгави, подкрепящи "приказването")

"Поддържане на добър психоклимат и намаляване на ситуациите на напрежение, стрес и дезинформация
[...]Училищата  задължително  уведомяват  родителите,  като  изпращат  електронни съобщения чрез електронен дневник, електронни приложения и/или електронна поща:
 - В  началото  на  учебната  година  -  за  създадената  организацията,  предприетите мерки и за правилата, които следва да се спазват в училището.
 - Регулярно – веднъж седмично, за епидемичната ситуация в училището.
 - Извънредно - при наличие на болен ученик, учител или служител или промяна в някоя от мерките и правилата в училището."

# 145
  • София
Аз лично също не смятам, че трябва да ме уведомяват за такива неща ако не става дума за класа на детето ми. А и ученците така или иначе знаят за карантинирания клас. Не ми изглежда като да го крие някой. Т.е. това, че има карантиниран клас в другата смяна на мен не ми носи кой знае каква информация Simple Smile  И да има карантина в съседния клас също не ми носи информация. Ако децата спазват нарежданията за носенето на маски не би трябвало да се смесват немаскирани Wink. Моето дете ходи на доста места където контактува без маска, та училищните срещи са най-малкия проблем.

# 146
Здравейте Simple Smile, доколкото разбирам темата е за настоящи, бивши и бъдещи възпитаници. Бих искала да попитам дали има практика в НПМГ да се организират курсове по география и физика за 7 клас. Видях инфо за БЕЛ, МАТ, биология и химия. Друг курс дали предстои? Благодаря предварително.Simple Smile

# 147
  • София
В нашия клас (осми) тази седмица има 5 учители - заместници. Това на какво се дължи, имате ли представа?

# 148
  • София
НПМГ обявиха току-що, че от следващата учебна година ще имат прием след 4 клас.

# 149
Здравейте,
Смятате ли, че приемът на ученици след 4 клас може да наложи намаляване на броя паралелки след 7 клас?

Общи условия

Активация на акаунт