НПМГ - 5

• 60 062
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте, надявам се от следващата година да стана редовен член на групата! За сега сме кандидати за паралелките по природни науки - биология и химия. Утре е изпита и знам, че е в последния момент, но ако има кой да ми отговори ще съм благодарна! Какво представляват състезанията по биология и химия? В смисъл затворени въпроси ли са? Има ли отворени въпроси, съчинение? Дъщеря ми се подготвя самостоятелно и се консултира само с учителите си. Държи да не й се месим и казва, че е наясно, но аз се вълнувам и ми се иска да узная повече. Не си правете грешни изводи, не неглижирам нищо, просто детето е самостоятелно.

# 436
http://www.prirodninauki.bg/archives/11022
Ето тук можете да видите задачи по всички предмети

# 437
Ето Ви и оценяване - от регламента на https://mon.bg/bg/80
ІV. ОЦЕНЯВАНЕ И КЛАСИРАНЕ
19. Оценяването на задачите се извършва по точкова система:
19.1. Всеки верен отговор на задачите от част І (от 1 до 15) се оценява с 2
точки.
19.2. Максималният брой точки за част І е 30 точки.
19.3. Всяко пълно и вярно решение на задачите от част ІІ се оценява, както
следва:
19.3.1. от 16 до 20 задача – по 6 точки;
19.3.2. 21 и 22 задача – по 20 точки.
19.4. Максималният брой точки за част IІ е 70 точки.
19.5. Максималният брой точки за целия състезателен вариант е 100.

# 438
  • София
Много благодаря!!!

# 439
Успех на всички кандидат-НПМГенийчета днес 🍀

# 440
# 441
  • София
Здравейте! Трябва ли да се вземе слжебна бележка за резултатите от състезанието? Как става добавянето на точките от този изпит към бала? По колко деца са в паралелка?

# 442
РУО - София-град
В служебните бележки, които ще получите, ще бъдат вписани резултатите от всички изпити, в т.ч. резултатите от областните кръгове на олимпиадите по физика, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, география и икономика, както и от Националното състезание по природни науки и география „Акад. Л. Чакалов“, които са включени при балообразуването за някои от паралелките. Отделни служебни бележки с резултати от конкретен изпит няма да бъдат издавани.

# 443
  • София
Много благодаря!

# 444
Гледах химията и ми прави впечатление, че тази година в сравнение с миналата, резултатите са по-слаби. Може би по-трудни задачи са дали.

# 445
  • София
Гледах химията и ми прави впечатление, че тази година в сравнение с миналата, резултатите са по-слаби. Може би по-трудни задачи са дали.
А има ли как да видим самите задачи? Странно е, че не се показват нито задачите, нито верните отговори.

# 446
А има ли как да видим самите задачи? Странно е, че не се показват нито задачите, нито верните отговори.
Като че ли миналата година ги бяха качили, но не съм съвсем сигурна. Племеникът ми се яви тогава на химия.

# 447
  • София
.... По колко деца са в паралелка?

Официално 26, ако няма някой близнак.
Неофициално ще се разбере като почнат, към края на септември-октомври най-късно ще е ясно.

# 448
РУО - София-град
В служебните бележки, които ще получите, ще бъдат вписани резултатите от всички изпити, в т.ч. резултатите от областните кръгове на олимпиадите по физика, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, география и икономика, както и от Националното състезание по природни науки и география „Акад. Л. Чакалов“, които са включени при балообразуването за някои от паралелките. Отделни служебни бележки с резултати от конкретен изпит няма да бъдат издавани.

Дидева, това са тези бележки, които издава съответното училище за явяване на НВО по БАЛ и МАТ, нали така?

# 449
  • София
Не, това са тези след изпитите (НВО).
В тях ще има към НВО точките и тези от олимпиади, състезанието на НПМГ.

Общи условия

Активация на акаунт