Как да разбера дали имам хранително разстройство?

• 1 872
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Бих искала да кажа на майка ми, но при условие че когато ядях ми казваше да спра да ям защото ще надебелея. Пък и тя гледа калориите на всяко нещо, постоянно ме пита това колко горе долу калории ще е дали се дебелее от това и т.н.

И псохологическо разстройство имате , не само хранително .400 кал на ден са ужасно малко . Потърсете помощ .

# 16
Веднъж като приемиш храната, нутриентесети приминават много бързо към кръвта и следователно калориите също, повръщането е от малка или никаква полза.

Коренът на проблема не идва от физическо, това е психично заболяване, така че това което трябва да работиш е в главата ти.

# 17
  • Варна
Тя явно и майката не я слуша главата много. Да си докараш детето до булимия...

# 18
Мило момиче, имаш хранително разстройство и ти самата го чувстваш. Самият факт, че пишеш тук и питаш, означава, че вече започваш да го осъзнаваш. Моля те да потърсиш помощ, докато все още осъзнаваш ситуацията. Виж организацията "Живот на килограм".
Доколкото разбирам и майка ти има хранително разстройство. Моля те потърси помощ. Това не е нещо, с което можеш сама да се справиш, а и не е нужно да си сама. Хората понякога трябва да си признаем, че сме слаби и да потърсим помощ от някой друг. Ще се почувстваш много по-добре, повярвай ми Heart

# 19
Бих искала да кажа на майка ми, но при условие че когато ядях ми казваше да спра да ям защото ще надебелея. Пък и тя гледа калориите на всяко нещо, постоянно ме пита това колко горе долу калории ще е дали се дебелее от това и т.н.
С изключително съжаление прочетох историята ти.
Съжалявам - но да, имаш хранително разстройство - булимия, както вече са ти написали.
Майка ти вероятно също има, при нея явно е анорексия.

Темата ми е много близка и болна - две мои познати УМРЯХА от анорексия! Едната беше на 19!! Тъкмо уж почна да се оправя, да хапва.. оказа се, че ВСИЧКИТЕ й органи са толкова необратимо увредени, че един по един отказаха да функционират!

Моля те, не го допускай за себе си!

Можеш да си слаба и без повръщане, и пак да ядеш, и то не 400 калории, а повече. Има хранителни режими, упражнения, движение.

Напиши колко килограма си и колко си висока. Ако решиш - сложи снимка (може без лицето ти), за да получиш непредубедени мнения, щом не вярваш на приятелките си.

# 20

И псохологическо разстройство имате , не само хранително .400 кал на ден са ужасно малко . Потърсете помощ .

На 17 год.живота ти сега започва, не го съсипвай само за да влезеш в някакви криворазбрани норми за красота. От това недохранване в такава възраст може да си увредиш тялото необратимо, един ден ще се събудиш и ще осъзнаеш, че си се лишила от на-важното в живота- да бъдеш майка. Малко грубо звучи, но в живота не е най-важно да си слаб. Освен това може да започнеш да спортуваш и да се храниш умерено, също ще си слаба. Давам съвет като по-възрастна и преживяла донякъде подобно нещо- не си съсипвай живота, има хора без крак, без ръка и продължават да се борят.

# 21
Така и не каза килограмите и височината си? Ако темата не е пързалка, каквато си мисля, че е и на мен ми прилича на булимия и съветите за психолог са точно на място.

# 22
Аз само ще кажа, че проблемът е изцяло в главата ти, не в килограмите ти. Ще си еднакво нещастна както 60, така и 40 килограма, ако не се вземеш в ръце. Помисли малко за това, има много по-важни неща в живота от това. Братовчедка ми заради булимия не можеше да има деца, менструацията ѝ просто изчезна. Трябва ли да чакаш да спре цикълът ти или още нещо да стане с тялото ти, за да установиш със сигурност, че имаш проблем? Заради подобно поведение може да увредиш и бъбреците си, не само хранопровода, стомаха и цикъла. Може да развиеш бъбречна недостатъчност и да прекараш остатъка от живота си по болници, но пък за сметка на това слаба. Цената струва ли си?

# 23
Здравей и от мен.
Първо искам да ти кажа, че фактът че си отворила тази тема тук, говори, че осъзнаваш проблема и искаш да се справиш с него и това е прекрасно.
Прочетох коментарите тук и въпреки, че в повечето има доза истина, това не е подкрепата, от която ти имаш нужда в момента... Да, да имаш хранително разстройство е опасно, но ако вземеш навременни мерки, можеш да се справиш и да го преодолееш.
Близо 5 години от живота ми минаха с булимия. В началото не мислех, че е нещо сериозно, не осъзнавах, че имам проблем или по-скоро не исках да го осъзная. Но в един момент започнах да виждам здравословните последствия и разбрах, че трябва да се излекувам. Това беше първата крачка. Отне ми доста време да се възстановя, но успях.
Съветът ми към теб е да потърсиш колкото може повече информация по темата и да се запознаеш с хранителните разстройства. Опитай се да споделиш с майка си или поискай да се свържете с професионалист. Мога да съдействам за намирането на помощ. Също така съм и насреща, ако пожелаеш просто да поговриш с някого, минал през това.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 14:41 от AnMary

# 24
Момиче, имаш проблем не с килограмите, а с комплексите си... От това ще си докараш (ако вече не си, да не дава Господ) такива здравословни проблеми, че даже сега не може да си ги представиш... Помисли дали не е по-добре да си пълна (закръглена), но здрава или да си като вейка, но много болна. Здравето се руши и после не може нищо да ти го върне. А това е най-важното. Човек не може да живее добре и да е щастлив ако не е здрав, запомни го. Ще минат години и ще разбереш, че е така... Остави мнението на майка си, тя явно е по-зле от теб, щом на подрастващо дете брои калориите. Със или без нейно знание потърси медицинска помощ, но още сега, докато не е късно... за теб... Консултирай се с личния лекар къде и какви изследвания да си направиш и ако имаш някакъв психологичен проблем, потърси помощ. Не е срамно, не е болезнено, можеш да се справиш... Мислиш ли какво ще стане с теб ако продължаваш така, дали утре ще си пълноценен човек, дали ще може да имаш деца, дали няма да увредиш всичките си органи заради едната глупост да си грозно слаба... Защото красива ще си САМО в твоите очи, повярвай ми, никой няма да те харесва и да иска да е около теб... Помисли си много добре... Purple Heart Sparkling Heart

# 25
Извинявам се че толкова късно отговарям, но съм 59 килограма и висока 165

# 26
Извинявам се че толкова късно отговарям, но съм 59 килограма и висока 165

Значи не си дебела, не се тормози и остави другите да са слаби, ти бъди щастлива Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт