Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 754
  • 762
  •   2
Отговори
# 225
Мариат, преди подкожни пъпки ли бяха? Според мен е добре, че избиват. Вземете цинковата паста на юриаж - да намаже само върху избилите пъпчици и ще изчезнат. Да не ги стиска. Според мен просто излизат на повърхността и даже да излизат на места, където преди е нямала най-вероятно са се мъдрили някъде отдолу без да са били много видими. Не бих се притеснявала. Кожата изглежда добре - няма чак толкова зачервявания.
Честно казано аз бих препоръчала Скинорен, доколкото виждам не е проблем да се ползва за деца над 12г. Доста е ефикасен и е по-добър вариант от този с Пероксид. Друг вариант е да вземете Епидуо гел, което е по-добре от този на Акне Аут (доколкото разбрах него взимате). И според мен си намерете друг дерматолог.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 08:36 от Уейв

# 226
Имате ли представа дали акне аут може да се използва по време на бременност?
Да се похваля с радостната новина, че ще ставам мама 🤗
Разбира се, ще питам при прегледа, но в момента съм с ковид..абе сложна ситуация и се сетих да питам тук.

# 227
Мариат, преди подкожни пъпки ли бяха? Според мен е добре, че избиват. Вземете цинковата паста на юриаж - да намаже само върху избилите пъпчици и ще изчезнат. Да не ги стиска. Според мен просто излизат на повърхността и даже да излизат на места, където преди е нямала най-вероятно са се мъдрили някъде отдолу без да са били много видими. Не бих се притеснявала. Кожата изглежда добре - няма чак толкова зачервявания.
Честно казано аз бих препоръчала Скинорен, доколкото виждам не е проблем да се ползва за деца над 12г. Доста е ефикасен и е по-добър вариант от този с Пероксид. Друг вариант е да вземете Епидуо гел, което е по-добре от този на Акне Аут (доколкото разбрах него взимате). И според мен си намерете друг дерматолог.
Преди бяха някакви подкожни(така ги определям аз), но без да са с гной. Не са изстисквани.
Скинорен ползва ползва преди това, но нямаше ефект. Тук искам да вметна, че тя иска от 1-2 намазвания и ефект "УАУ", а аз я принизявам.
Този Акнеаут беше предписан от дерматолог и точно него взехме преди 3 седмици. Тези дни от темата разбирам и за други кремове/гел с такава съставка, и ще ги потърся.
Добра идея за дерматолог, но друг в нашия град няма. За сега ще пробваме другите варианти.

# 228
Ами, да, подхожните нямат гной на повърхността, възпалението остава под кожата, което е по-лошия вариант. Добре е, че са излезнали/ Скинорен поне 3 месеца трябва да се ползва редовно, за да даде резултат. Но, да, поне Епидуо гел ще е по-добре от Акне Аут, тъй като даже и да действа първоначално после губи свойствата си (кожата свиква). Добре е да се търси продукт, който да може да се ползва дългосрочно - няколко месеца до година без спиране. Тогава най-ефикасно се борят тия гадини. Прави си лоша услуга постоянно да сменя продукти, кожата обича рутината.

Аз не бих се мазала с кремове за акне по време на бременност. На твое място бих изчакала, Бенчита.

# 229
A някой знае ли от къде се закупва Benzaknen ?

# 230
Mariat, знам, че няма място за сравнение с реален преглед, но в супердок има много дерматолози, които правят онлайн консултации, според мен това е по-добър вариант - да обясните на такъв човек ситуацията, да пратите снимките.

# 231
Купих за дъщеря си крем съдържащ адапален/бензоил пероксид. Съвсем отскоро се мажи върху засегнатите участъци, но много и изгори кожата и я боли, затова го спряхме. Имали крем, с който да я възстанови по-бързо и да облекчи тази болезненост.

Аз ползвам крем със същите съставки и при мен също имаше тези странични ефекти, въпреки че го ползвах през ден докато кожата свикне. Аз ползвам https://aptekamedea.bg/yuriazh-bariederm-tsika-krem-s-med-i-tsink-15ml-v1.html и успокоява веднага. За 2-3 дни кожата е окей. Пробвайте да мажете крема през 3-4 дни докато постепенно не свикне и намалете интервала на мазане през ден. Съставките работят с натрупване и трябва да мине време.

# 232
A някой знае ли от къде се закупва Benzaknen ?

Аз го взех от базар.бг . Видях ваши снимки в друга тема мисля. Ако не се бъркам и сте вие, не мисля, че бензакнен е за вас
. Скинорен трябва да се ползва няколко месеца редовно за видими резултати.

# 233
А тези кремове съдържащи адапален/бензоил пероксид, какъв ефект имат в дългосрочен план или след спирането им всичко се възобновява отново. Защото си тормоз за кожата това постоянно "изгаряне" Има ли напълно изчистване или ...

# 234
А тези кремове съдържащи адапален/бензоил пероксид, какъв ефект имат в дългосрочен план или след спирането им всичко се възобновява отново. Защото си тормоз за кожата това постоянно "изгаряне" Има ли напълно изчистване или ...
При мен ефектът е до време, след което проблемът се връща. Засега поддържам положението със Скинорен, въпреки че последно време ми се появиха пак пъпки.

# 235
Извинявам се за спама,но искам да попитам някой от форума правил ли си е хим. пилинг и може ли да споделите добър професионалист в Ст.Загора ?

# 236
Адапален е подобие на третиноина и подтиска развитието на бактерии и засилва обновяването на кожата, може да се ползва в дългосрочен план и има позитивен ефект. Не знам след спирането му какво се случва, зависи според мен от причината за акнето, ако е хормонално няма как само крем да го излекува. БП е с насоченост към пъпките и мисля че не предизвиква резистентност и също може да се ползва дълго.
След Епидуо мисля да мина само на третиноин като основна грижа в дългосрочен план.

# 237
Извинявам се за спама,но искам да попитам някой от форума правил ли си е хим. пилинг и може ли да споделите добър професионалист в Ст.Загора ?
Правила съм в салони и в клиника за естетична хирургия, но в други градове, не мога да съм полезна за Ст. Загора. Заради неудобството, което причинява професионалния химичен пилинг реших да ползвам само такива за домашни условия - Биотрейд и The Ordinary основно, и за мен имаха добър резултат.

# 238
Правила съм в салони и в клиника за естетична хирургия, но в други градове, не мога да съм полезна за Ст. Загора. Заради неудобството, което причинява професионалния химичен пилинг реших да ползвам само такива за домашни условия - Биотрейд и The Ordinary основно, и за мен имаха добър резултат.
Mоже ли линк към продуктите

# 239
gabiskon666, ето на Биотрейд ексфолиращия тоник https://biotrade.bg/pure-skin-exfoliating-tonic-60-ml/ използвала съм 3-4 опаковки, но изсушава кожата, имайте предвид. Ето любимия ми пилинг на the Ordinary https://theordinary.deciem.com/product/rdn-aha-30pct-bha-2pct-pe … 655927.1604048280 реално the Ordinary предлагат още много видове киселини, всички са с по-силно или по-нежно излющващо действие, вижте ги в категорията direct acids.

Общи условия

Активация на акаунт