Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 42 929
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Стикерите не винаги са много плътни, а пък особено и ако са бели, а не тъмни, може да прозира червеното отдолу. Зависи си от стикерите де, аз не съм гледала стикери за баня.

# 316
за фугите виж тази боя за фуги за която ти писах на Мапей това е по-лесния вариант отколкото да изджегъркате старите фуги.Това със стикерите нещо не си го представям как ще стане върху релефните плочки.

# 317
  • Варна
И аз като се замисля ще кърпеж и може да е по зле от сега, здрава права баня. Изчакай малко след време може да смените плочките, нека малко почине мъжът ти и да узрее за идеята Simple Smile

# 318
И аз като се замисля ще кърпеж и може да е по зле от сега, здрава права баня. Изчакай малко след време може да смените плочките, нека малко почине мъжът ти и да узрее за идеята Simple Smile
И аз така мисля, всякакви кърпежи изглеждат нелепо, личи си че е поправяно. По добре нова и лъскава, пък макар и червена!

# 319
  • Варна
Е нищо, че не ти е харесало Кайсийке. Аз не знам какъв ти е вкуса или по-скоро не можах да намеря нещо подходящо. Това бяха първите , които намерих. Мислех, че с тухличките ще е добре, но и на мен не ми харесва. Все пак ако намериш фототапет, които да ти харесва си остава като вариант. Може да го направиш на голяма рамка и нея да закачиш пред плочките , за да не лепиш върху тях.

Всичко е гледна точка - един ще му вика кръпка, друг екстравагантност : )

Титина, защо да не може да се боядисат само червените квадрати? Не пречи , че са релефни - ще се мине и ръбчето на релефа. Това може да стане с четка или гъбичка. Но ще е играчка за всяка плочка. Има много хубави акрилни бои и нищо няма да личи.

Още 3 идеи ще дам, може да допадне нещо, като на мен пак фокуса ми е червената зона.
1. Етажерка с ширината на червените плочки отгоре до долу, с отворени рафтчета от всички страни;
2.Завеса пак пусната отгоре до долу, аранжирана по-артистично.
3.Картини една под друга - пак скриващи цялата зона - това е вариант на фототапета.

# 320
BVAR, от последните неща които написа, ми хрумна и на мен нещо- на принципа на опънатия таван може да се опъне стена. Едноцветна, с картина..варианти много. Няма да изисква много “вдаване” в площта на тоалетната.
Или принт стъкло.

# 321
  • софия
А на мен ми хрумна, за да се убие това червено, на стената върху червената колона да се сложи огледало. Промяната цвета на фугите остава. Лошото е, че пода остава. За него не мога нищо да измисля освен боя.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 08:15 от zvаnchе

# 322
  • Варна.
За червената баня да дам и аз една идея.
Намирате си хубав хартиен тапет, с дизайн който ви харесва. Напълно мокър внимателно го поставяте на стената върху лепило (не знам какво ще хване върху плочките, вероятно трябва да се грундират преди това), трябва да покрие много добре грапавините на фугите и релефа на плочките. Като изсъхне  лакирате поне две ръце лак.
На този принцип:
https://bukvarche.com/2017/11/01/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D1%83 … 0%B0%D0%BD%D0%B5/
Има много клипове в ютюб.

# 323
Много интересно приложение на вариант на техниката "папие маше", обаче погледна ли отблизо как изглежда? За едно младо семейство без пари, което иска евтино и все пак ефектно решение за под - иди дойди. Ама да замениш с това лъскави плочки ми е...

# 324
  • Пловдив
Харесва ми червеното. Най-накрая малко цвят във всичкото бозаво и кафяво навсякъде. Не бих я пипала.

# 325
Виждали ли сте някъде такива полилеи? Този много ми харесва, но бих искала да е от реален магазин и освен това цвета му ме притеснява. Ако беше сребрист нямаше да се поколебая да го поръчам. Няма да имам нищо бронзово в стаята и нз с какво да го съчетая. От Вивре е

# 326
Бенджи, и аз харесвах точно тази коралова серия, преди 5 години. Беше краят на червения ми период. Добре, че тогава не направих ремонт. Мина ми. Сега щеше да ме дразни.
Иначе за повече цвят съм съгласна, но все пак е въпрос на усещане - примерно харесваш-не харесваш лилаво/зелено/пембяно, искаш банята да те успокоява или напротив - да те тонизира. Аз съм известна с това, че не харесвам бялото - влудява ме просто. Та ако имам бяла баня, ще искам да не е такава. Повечето хора биха я харесали, но е важно аз как се чувствам в нея, не другите. Бежово-кафявите бани също не са ми любими, въпреки че някои техни варианти биха били приемливи за мен.
В банята на Кайсия на мен единствено подът ми идва в повече като цвят и червените фуги на белите плочки. Но това е за мен. Щом на нея не й харесва червената "колона" - дано да намери начин лесно да коригира поне най-дразнещите я части/неща.

Някой спомена тоалетната чиния на ъгъл. От снимките на Кайсия останах с впечатлението, че помещението е малко. В малки помещения тоалетната чиния на ъгъл често е добро решение - пак е тесничко, но не се буташ в стени или мивка, или нещо друго, можеш да си протегнеш краката, да речем. Не е направено идеално, има ъглови казанчета, които биха стояли по-добре визуално. Но за мен това разположение на тоалетната не е проблем.

# 327
Някой спомена тоалетната чиния на ъгъл. От снимките на Кайсия останах с впечатлението, че помещението е малко. В малки помещения тоалетната чиния на ъгъл често е добро решение - пак е тесничко, но не се буташ в стени или мивка, или нещо друго, можеш да си протегнеш краката, да речем. Не е направено идеално, има ъглови казанчета, които биха стояли по-добре визуално. Но за мен това разположение на тоалетната не е проблем.

Ъгловата чиния пести много място. Или по-точно оставя място за краката на седящия на нея.  Та всякакви харесвам - не харесвам губят смисъл, ако помещението е малко и алтернативата е да пишкаш и акаш с крака в група (свити пред гърдите). Последното важи особено остро за големи мъже и синове.

# 328
Тези пише че само онлайн ги има. Удобни ли са и може ли реална снимка. Благодаря

Аз ги взех от физически магазин, преди няколко месеца, бяха на промоция и се възползвах. Не знам защо сега са обявени само за онлайн поръчки. Пробвахме ги с майка ми в магазина, доста са удобни.
Все още съм в процес на нанасяне в новия дом и столовете не са сглобени, затова не мога да помогна със снимка на този етап.

# 329
  • Пловдив
Знам,че има тема за пердета,но да попитам тук,защото сте практици.
Беше споменато преди време,че металните корнизи се драскат от кръглите халки ,и да питам някой ползвал ли е подобни пердета с улеи и отзиви от експлоатацията.Нещо съм мнителна,че трудно ще се придърпват.

https://www.ikea.bg/products/textiles-curtains-rugs/curtain-rail … ozoretsa/19927038

Общи условия

Активация на акаунт