Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 587
  • 831
  •   1
Отговори
# 405
Банките дават по ниски оценки напоследък.

Защо ли? Grinning Grinning Grinning

# 406
  • Варна
Здравейте, интересувам се дали има закупили апартамент в сградите на Явор - Панорама Бриз или Азимут ? В първата май вече няма такива, но в Азимут са обявени свободни все още.
Попаднах и на сграда Амелиа https://www.amelia.bg/ , но тя е доста далеч ( в Ален Мак) и едва ли ще е удобен с цел инвестиция след време.

Главно търся двустаен апартамент на последен или предпоследен етаж, но такива рядко се намират и на сносна цена.

Според вас сега банките отпускат ли големи ипотечни кредити или предвид ситуацията е по-добре да се изчака с това?

Сега говорих с банката, която ще ме финансира. Ако досега отпускаха първи пари на Акт 14, вече ще бъде на Акт 15

Ако в една сграда повечето апартаменти са продадени (както е случая в Явор), то тогава няма притеснение според мен. Първо те са набрали първоначално финансиране с подписването на договорите и второ веднъж сключили договори - банките няма да откажат финансиране.

# 407
  • ВАРНА
Цяла Европа навлиза в тежка криза  - тоест в България тройно по-тежка и голям заем в такъв момент - мисля си че е пълна лудост меко казано.

Зима 2020-2021 се аочертава за Европа по тежка от 2009г. - е ние сме имали в пъти по-тежка 1997 г.  - даже стотици пъти по-тежка беше тогава. 

Все си мисля че големите заеми трябва да се отложат за 2022 г.

# 408
Тъкмо и продавачите на недвижимите имоти е време да стъпят на земята и да престанат да фантазират!

# 409
Тъкмо и продавачите на недвижимите имоти е време да стъпят на земята и да престанат да фантазират!

Моля ти се тука няма да пишеш такива неща, че много се сърдят Grinning Grinning Grinning. Tuka ще пишеш само неща от рода цените ще се покачват с 50% + и все такива неща. Grinning

# 410
  • Варна
За момента тук забелязвам да има повече купувачи, едва ли искат цените да се покачват с примерните 50%...
Скоро ще пуснат и ваксина, дори няколко, дано по-скоро се свърши с тоя цирк и критичните месеци не са много.
Иначе след новината в понеделник и резкия скок на пазарите на акции доста хора направиха не лоши суми, включително и аз, малко, но от сърце. Grinning Wink

# 411
Тия новини за ваксини ми се струва, че точно с такава цел се пускат. Всичко скочи, сега всичко ще падне.
Поздравления за който е успял да превърти нещо.
То въобще в момента продавачи имаме ли в темата? Обменяме си информация и догадки общо взето.
Виж в общата (софийска) тема е друго нещо. Там е нещо страшно. Иначе няколко страници се обсъждат колко невъзпитани са не-софиянците.

# 412
  • Варна
Всичко хубаво, но аз не виждам така лелеяното намаляне на цените. Поне в обявите. Сега някой ще каже, че те едно са обявите, друго сделките и това е така, но все щеше да има някакво отражение. В крайна сметка искаш да продадеш и като не ти се обаждат да питат дори се почва с намаляне на цената, но явно не.

# 413
Имам един въпрос към по-опитните
Харесах си един апартамент,в строеж, който отговаря на всички мои изисквания, но има един проблем.Спалнята граничи с асансьорната шахта. Евентуално това ще създава ли достатъчно шум/вибрации за да пречи на съня? Предстои да ми кажат точно вида и марката на асасьора който ще използват

# 414
Поправка: В нашия апартамент също едната спалня граничи съсъ стълбището, а не с асансьорната шахта, но се надявам, че няма да е шумно и да има проблеми. Все пак новите асансьори не са като тези в панелните блокове.. 🤔

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 18:34 от renka86

# 415
  • гр. Варна
Спалнята граничи с асансьорната шахта.
Цитат
Чл. 21. Защитата на сгради от въздушен и ударен шум, чийто източник е в тях, се осигурява чрез правилно разполагане на помещенията спрямо източника, като:
1. помещенията с нормирани нива на шум не се допуска да граничат с шумни помещения със спомагателно и обслужващо предназначение, в т.ч. трансформаторни постове, техническо оборудване (водопроводни и канализационни инсталации, вентилационни и климатични инсталации с въздушно отопление, инсталации за отпадъци, асансьори и др.);
2. помещенията с еднакви функции се разполагат от двете страни на преградни стени/подове, като кухня до/над кухня, спалня до/над спалня;
3. стените с вградени или окачени инсталации за техническо оборудване не се допуска да граничат със спални помещения и други помещения за обитаване; в стените на тези помещения не се допуска вграждане или окачване на инсталации за техническо оборудване;

# 416
Харесах си един апартамент,в строеж, който отговаря на всички мои изисквания, но има един проблем.Спалнята граничи с асансьорната шахта. Евентуално това ще създава ли достатъчно шум/вибрации за да пречи на съня? Предстои да ми кажат точно вида и марката на асасьора който ще използват

Най-вероятно да. Вечер е по-принцип по тихо и се чува много, аз например чувам асансьора, а съм през апартамент (ново строителство, малка кооперация). През деня например не се е случвало такова нещо. Аз не бих взела, апартамент, в който спалнята ми граничи с асансьорна шахта.

# 417
Тия арехитекти не се научиха.
Обаче, докато се купуват такива недоразумения, ще има и грешки.

# 418
Живяла съм в нова луксозна кооперация със спалня до асансьора и стълбище.  Не съм чувала нищо. След това живях в старо строителство без асансъор - младите студентки ме побъркваха с тропането с токчетата си по всяко време на денонощието.
Лошото е че преди да се живее - няма как да се разбере какъв е случая.

Кажете как да се справя със съседи със скапан климатик - вибрациите не могат да се сравнят с който и да е асансъор с който аз съм съжителствала  Rage

# 419
  • ВАРНА
Да си сменят тампоните на външното тяло....след 6-7 години на слънце се стопяват и вибрацийте са ужасни.

Общи условия

Активация на акаунт