Отговори
# 165
  • София
За пръв път ли пиете хапчета? Та то от последното ви хапче няма и 2 пълни дни, съвсем нормално да няма цикъл още, не прочетохте ли указанието?

# 166
Може би ти е първа опаковка хапчета, но и настина в листовката си пише такива неща. Но все пак ще ти споделя при мен как е. Моето последно хапче е винаги в събота, вече ги пия около 4 месеца и винаги ми идва в сряда (т.е. на 4тия ден след приема на последното). Колкото до ПМС, също не се притеснявай, обикновенно са доста по-леки, дори почти неуловими като се приемат противозачатъчни, поне при мен де. Така че спокойно, вероятно не си бременна.

Здравейте в понеделник ми беше 21вото хапче в 12 часа. Още ми не е дошла менструацията и нямам пмс. Приятелят ми е свършвал в мен.
Има ли шанс да съм бременна?
С пъряото хапче от новата опаковка съм защитена пак ли?

# 167
Мацки,
Правих си ЧХГ и излезна
<0.200   mU/ml. Проблема е, че лекарката не видя бременност в матката...това положителен тест ли е???
Страх ме е да не е извънматочна..

# 168
  • София
Това е отрицателен тест. Не сте бременна.

# 169
Здравейте!
Имам няколко въпроса, които са доата важни, а ги отлагам все във времето. Не знам дали е най удачно тука да пиша, просто съм нова в групата и не успях да намеря топно, точната тема.
1. Следя си цикъла с приложение, но когато има ден, два + - разлика не винаги отбелязвам. И тъй като там опциите са 28 дена, 30,32 за цикъл, пък аз не си го следя с точност чак толкова сериозно, но да речем че е 28 дена. Продължителността също е относително, идва ми 3 дена, но още 2-3 дена ми цапа. Та календара ми показва само един ден овулация (15 ти ден, от началото на  последния цикъл) и между 10-ти и 16-ти ден фертилни дни. Интересува ме, имали някакъв шанс за забременяване през останалото време и как точно да си сметна тези рискови дни за забременяване, тъй като поради променлияите причини по горе се съмнявам в точността на календара.
2. Мога ли след прием на ескапел да почна противозачатъчни.
3. Ако си направя дамски душ след секс имали пак вероятност да се предпазя от забременяване, тъй като приятеля ми е голям философ и твърди, че спермата не живее във вода, следователно... Бля бля бля...
P. S. Цялото това мое притеснение и тъпи въпроси може би, идва от факта, че не стигаме до консенсус за ползване на презервативи, пък на мен ми писна да се притеснявам и да чакам всеки месец под стрес!
Благодаря предяарително!

# 170
Здравейте!
Имам няколко въпроса, които са доата важни, а ги отлагам все във времето. Не знам дали е най удачно тука да пиша, просто съм нова в групата и не успях да намеря топно, точната тема.
1. Следя си цикъла с приложение, но когато има ден, два + - разлика не винаги отбелязвам. И тъй като там опциите са 28 дена, 30,32 за цикъл, пък аз не си го следя с точност чак толкова сериозно, но да речем че е 28 дена. Продължителността също е относително, идва ми 3 дена, но още 2-3 дена ми цапа. Та календара ми показва само един ден овулация (15 ти ден, от началото на  последния цикъл) и между 10-ти и 16-ти ден фертилни дни. Интересува ме, имали някакъв шанс за забременяване през останалото време и как точно да си сметна тези рискови дни за забременяване, тъй като поради променлияите причини по горе се съмнявам в точността на календара.
2. Мога ли след прием на ескапел да почна противозачатъчни.
3. Ако си направя дамски душ след секс имали пак вероятност да се предпазя от забременяване, тъй като приятеля ми е голям философ и твърди, че спермата не живее във вода, следователно... Бля бля бля...
P. S. Цялото това мое притеснение и тъпи въпроси може би, идва от факта, че не стигаме до консенсус за ползване на презервативи, пък на мен ми писна да се притеснявам и да чакам всеки месец под стрес!
Благодаря предяарително!
По едно. Да, възможно е да се отдели яйцеклетка и във "безопасните" дни. Приложения на телефона не са сигурен начин да разбереш кога ти е овулацията.
2. Направи си консултация със гинеколог, особено щом си пила Ескапел.
3. Не, няма как да те предпази.

Ако приятелят ти не желае да ползва презерватив, а теб те е страх от забременяване, тогава имате голям проблем.
Ще напиша лично мое мнение.
Ако не иска гумичка, няма дупчица. Т.е. ако не желае да ме пази, няма да му дам въобще да ме пипа.
Не бих седяла да треперя всеки месец, а накрая, ако стане фал сигурно ще ти заяви да го махаш. Аз това не бих го търпяла, а ти?

# 171
Neko.fukakai Hands Plus1

Alq26, няма как да се предпазиш без реални мерки. Ако не искаш деца - хапчета или презерватив. Хапчетата са хормонални и не са шега работа. Не прави компромис със здравето си заради такъв човек.

# 172
Здравейте! Искам да попитам дали според вас тестовете с урина са толкова сигурни, колкото ги водят? Преди месец имах полов контакт, след който се наложи да взема хапче за след това... Имах зацапване, но вече ми закъснява с повече от 2 седмици и тестовете са отрицателни (направих 3). Менструацията ми често закъснява, но все пак имам съмнения. Както всеки месец ме боли ниско стомахът. Та първият ми въпрос е горе посоченият, вторият- дали след зацапване (изключваме хапчето) е нормално да ти закъснява и третият- дали има смисъл да се притеснявам или всичко се свежда до психика? След Нова година ще си запиша преглед (знаете как е по празниците), но исках да чуя и вашето мнение. Може би въпросите не са подходящи за тази група, за което се извинявам.
И последно-моля, спестете си критиките относно хапчето, всички знаем, че може да причини хромонални увреждания! Ако не съм оточнила нещо и имате въпроси ще отговоря. Благодаря!

# 173
  • Пловдив
При закъснение с 2 седмици, тестовете със сигурност не грешат.
Закъснението не се свежда до психика, а до разместването на хормоните от хапчето.
Стомахът не се намира ниско долу.

# 174
  • София
Дамата преди мен много добре ти е обяснила. Това с грешните уринни тестове са повече градски легенди. Особено на закъснение 2 седмици. Друг въпрос е, че щом цикълът ти толкова много варира, ти всъщност въобще нямаш идея кога ти е овулацията, както и кога трябва да чакаш цикъл. Не е лошо да си провериш хормоните и да намериш причината за това, както и да се въздържаш от пиенето на ескапел, който не е ясно как влияе на и без това обърканата ти менструация.
Най-парадоксалното при взимането на толкова крути мерки за контрацепция е, че всъщност повече от 20 процента от взимащите ги въобще не могат да забременеят толкова лесно,имайки проблеми, за които още не знаят.

# 175
При закъснение с 2 седмици, тестовете със сигурност не грешат.
Закъснението не се свежда до психика, а до разместването на хормоните от хапчето.
Стомахът не се намира ниско долу.
Чувала съм, че може да се повлияе дори от прекалено притеснение и стрес, за това исках да попитам и за това. Имам предвид, че ме боли в долната част, както при менструация. Благодаря за мнението.

# 176
  • София
От стрес може да ти се забави менструацията. Може да имаш и задържан фоликул/киста. Болката вероятно е в долара част на корема. Стомахът е в горната част, малко под ребрата и той няма общо с детеродните органи. Посети лекар, защото закъснение над 7 дни се приема за патология.

# 177
Това е отрицателен тест. Не сте бременна.

Оказа се, че е имало спонтанен аборт..

# 178
  • София
Какъв спонтанен аборт при отрицателен кръвен? Кой ви го каза това?

# 179
Отрицателен е като е нулев резултата. Аз имах 3 положителни теста с много бледи черти, прокървяване и 10тина дни след това отрицателен уринен тест, след още седмица беше и кръвния тест. Лекарката така ми каза, както и да повторя теста, за да видим дали е изцяло паднал хормона.

Общи условия

Активация на акаунт