ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 350
  • 773
  •   1
Отговори
# 495
  • София
При мен също не е обновено, още си е 7а клас.
Днес съм на родителска среща, до колкото разбрах се прави групова поръчка за учебниците по английски.
Иначе училището качи програмата за първият срок и имат 21 часа седмично английски. В понеделник ми е най-забавна програмата 1 час музика и 6 часа английски.

# 496
Zazu, като се логнеш най-отдолу има:
Заяви достъп до нов ученик.

Аз разбирам обаче, че се появяваш в новото училище без да правиш нищо.

# 497
При нас са 18 часа АЕ, като в един от дтите имат 6 часа АЕ и един час мат.

# 498
  • София
И при нас Школо е актуализирано вече.
Мина РС вчера, много млад екип са събрали, дано е за хубаво. Класната изглежда като ученичка, малко се притеснявам дали ще успее да овладее класа.
За маски нищо не казаха, дори и за общите части, иначе учителите ще са с маски или шлемове. Залага се обаче на честа и редовна дезинфекция - и от децата (всяко на мястото си) и от чистачките.

# 499
Зазу си е в същото училище. Ще стане автоматично при нея. Просто имат лека ротация в зам.директорите сега.

Това заяви достъп до нов ученик е за второ дете според мен. За същото дете става през "Права на достъп" в профила на родителя (като си цъкнеш на снимката).

# 500
Хм, от там се отваря същия прозорец.

Школо как ще свърже детето с новото му училище. Сигурно и старите трябва да деактивират.

# 501
И моите вече официално са станали 8-и и 6-и клас.
Родителската среща все пак ще е на живо - в понеделник, в двора на училището.
Класната му я знам. Преподаваше им в периода 5-7 клас по БЕЛ Разкошен учител и човек е. Много я харесвам, децата също я обожават и я слушат. Явно и тя умее да се справя с вироглави тийнове. Три дъщери има, една студентка и две гимназистки. Явно няма номера, които да я изненадат.
Синът ми познава по-голямата част от новите си съученици.
По английски ще им е най-взискателният учител в училището.  Отзивите за учителката по математика също са добри, но след тази, която му преподаваше в 6-и и 7-и клас всяка една сигурно ще му се стори перфектна.
Младежът напираше да си прави нова снимка за ученическата карта, но след това склони да ползва от наличните в чекмеджето. Така или иначе точно тази карта, за седем години училище, не я е показвал никъде нито веднъж.

# 502
И при нас е актуализирано Школо, сега погледнах. 8Б е набора, и аз съм добавена като родител.
За брат му ще заявявам нов профил, т.к. досега той не е бил към Школо.

Отдавна се каня да питам - имате ли идея защо не мога да прикачвам снимки в поста през телефона? Имам опцията - 'прикачи от устройство', но като натисна нищо не става.

# 503
Дикси, след" прикачи от устройствно", дава ли ти избор за  камера и файлове?

# 504
Не, Бисе, нищо не ми дава. Все едно не съм натиснала нищо.

# 505
  • София
На мен ми стои и старата "роля" - на родител в 7а клас, че и информацията с оценки и тн. Странно. Регистрацията ни я правиха от старото училище, имаше и някакво условие за големи букви в паролата. Често го забрявам и се чудя защо не мога да се логна. Бях си свалила приложението, но ми пиука непрекъснато, особено като почнат да пишат родители в някоя дискусия и го изтрих. Дано сега се сещам по-често да го проверявам Blush
Дикси, точно от там е. Но аз от тел не виждам опция за скрит текст.

# 506
Не, Бисе, нищо не ми дава. Все едно не съм натиснала нищо.
Рестартирай си устройството и след това опитай отново.

# 507
На мен пък, освен новата ми роля в 8в клас, новото училище, ми стои и старото училище, но вече съм родител в 8а клас. Странно... Някой явно не си е свършил както трябва работата. Големият още не е станал 12-ти клас, стои си старата информация от 11-ти, с оценки и т.н.
Мобилната версия я изтрих още миналата година, защото изобщо не ми идваха известия и нямаше смисъл. Трих, качвах, рестартирах, нищо...

# 508
  • София
Аз изобщо не разчитам на актуализация от Школо. Като се има предвид за кое училище става въпрос, мисля си, че ще купувам и бележник. На 15. 09  ще разбера.  Учебници ще търсим втора употреба, а само ако не открием или няма ел. вариант ще взимам нови.

# 509
  • София
Пробвах и аз сега обаче с профила на ученика, ето това се вижда в момента:

Общи условия

Активация на акаунт