ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 765
  • 773
  •   1
Отговори
# 510
  • софия
Детето откри, че по география, някога, е възможно да ѝ преподава учителка, която е замествала в старото училище и е била много "гадна". Била давала трудни контролни, цели 4ри различни групи Grinning

# 511
Helene, при мен е същото.

Мария, писа, че при заявка й казва, че няма такъв ученик. При мен точното съобщение е:

Грешка!
Въведените от вас данни не отговарят на ученик в посоченото училище или ученикът вече е регистриран.

Втората част ме навежда на мисълта, че може би трябва да ни деактивират от старото училище първо.

# 512
  • София
Да ви кажа това с младите учители леко ме притеснява мен, вярно е, че съдя по себе си, но този факт предполага текучество и то си съществува. Просто между отговорността и заплатата няма знак за равенство. А тия приказки, че има учители, които от любов работят тази професия, айде няма нужда. Същевременно видях пък старите колко се затрудниха с ДО. Старата ни класна даже се пенсионирала, защо ли? Та едни ей такива мисли ме занимават.

# 513
Да ви кажа това с младите учители леко ме притеснява мен, вярно е, че съдя по себе си, но този факт предполага текучество и то си съществува. Просто между отговорността и заплатата няма знак за равенство. А тия приказки, че има учители, които от любов работят тази професия, айде няма нужда. Същевременно видях пък старите колко се затрудниха с ДО. Старата ни класна даже се пенсионирала, защо ли? Та едни ей такива мисли ме занимават.
Всеки учител е почнал млад. Това е естествено. Наистина ли мислиш, че няма учители, които работят от любов към децата? Защо тогава? Много жалко, ако това е мнението ти. Дано не си го прехвърлила върху детето ти.

# 514
  • София
Жалко е, но такива са единици на общия фон. Мисълта ми е, че започват млади, но веднага след това бягат в друга сфера.

# 515
Жалко е, но такива са единици на общия фон. Мисълта ми е, че започват млади, но веднага след това бягат в друга сфера.
Моите наблюдения са други.

# 516
  • София
Аз хвърлях по едно око на свободните места за учители в София от пролетта насам. Училището, в което е сега детето, не беше обявявало много, явно поне в последната година няма голямо текучество. Вчера един от учителите каза, че работи вече осма година там, около 40годишен да е, за мен е млад.
Класните (по език) са много млади, не знам колко опит имат, надявам се, че баш новобранци няма да бъдат сложени за класни ръководители ...

# 517
На нас по български ще е една много млада, и по 1 час допълнителна подготовка с една по-опитна дама. Simple Smile Обикновено имаме много лош късмет с учителите по български и география,не знам сега как ще е

# 518
  • София
Много тежки последствия имам от текучество на учители и ми е болна тема, честно казано.

# 519
Аз имам достъп в Школо и като родител на дете в 32, както и 2 години в смг. За всяка година си имам достъп до оценки, отсъствия и т.н. Не се трие профилът, остава в падащо меню с друга роля.

В смг класната ни беше съвсем млада и по мат. Никакви забележки нямам. Раздаваше се на макс, децата я харесваха и математика научиха. И ги защитаваше, каквото и да й костваше това.

# 520
  • София
Аз скоро не бях срещала толкова прекрасен учител като младата (може би 27-8 годишна) дама, която изведе седмокласниците ни по БЕЛ тази година. Имаше една идея трудно начало на тема дисциплина, но момичето бързо овладя положението и се превърна в любимия им учител.

# 521
  • sofia
И аз имам положителен опит с млада, току-що завършила учителка. Беше на големия син в 3 и 4 клас. Много съм благодарна на усилията, които положи за целия клас!

# 522
  • София
Според мен не е до възраст, а това дали го работиш с желание или от немай къде.
Има си хора, дето са като родени за тази професия и други, дето кретат до заплата - ден да мине, друг да дойде.

# 523
  • София
Във ФЕГ 8в и 8д ще са с нови млади учителки като класни. Нямам никакви притеснения от това и дори смятам, че новият и млад учител повече се старае и се раздава и все още не го е обхванала рутината, което в един момент е нормално да се случи. Нямам търпение да видя нашата класна довечера и да си съставя първо впечатление, което се надявам да е добро.
Иначе вече всички си знаем класовете, има списък на учебниците и информация за 15.09. От вчера ме сърбят пръстите да напиша една много готина информация, която разбрах от извора за тържеството на ФЕГ, но ще я споделя след като мине, защото съм сериозна дама и не съм клюкарка Simple Smile (ако някой не ме изпревари де и не пише в темата).
П.П. Забравих да кажа - в нашата школа по английски също има увеличение с около 100 лв. на цената, но това било заради нивото. Ще са присъствено.

# 524
Млади учители не ме плашат, защото съм наясно, че не са стигнали току-така до нашето училище.  За да станеш учител в днешно време основно водещо е да го искаш заради работата, заплащането на млад учител не е особено впечатляващо, особено за голям град като София и Варна.
Познавам около мен няколко жени, които преди 10 год бяха под 30 години и искаха да бъдат учители. Някои се отказаха да се борят със системата и направиха занимални - пак работят с деца и то по-успешно.
Системата на места е непробиваема - учителки в ДГ на по 70 години знам не една в градината на детето. Желаещи млади имаше още преди 8 години, но отношението към тях беше като към пълни некадърници..Само една остана от всичките 4-5, коиото минаха в годините и ги назначаваха на временни договори и които децата харесваха много.

Общи условия

Активация на акаунт