ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 247
  • 773
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз взех от тези маски - на сина ми са му точно по мярка.
https://remedium.bg/maska-predpazna-kn95-1br-medifarm-056110/p
Не се перат обаче, трябва да стоят на слънце или да се дезинфекцират с УВ лампа, или поне да минават няколко дни между ползването им.
На нашата РС имаше доста деца, видяха учителите, съученици - мисля, че беше полезно.

# 616
В училището на дъщеря ми са сложили на партера диспенсър с дезинфектант. По изобразително искат доста неща 3 платна, скицник, подложка да не цапа акварелни бои и др.

# 617
  • София
И нашата РС мина снощи, единствено неприятната новина е това, че децата ще са маски през цялото време ( както някой по-горе вече беше споменал).....иначе учителите изглеждаха много сериозни и ентусиазирани,  така, че в това отношение съм доволна....дано не се задържи това решение с маските. Аз честно казано не виждам и как точно децата ще го спазват....Сега започвам да търся шлем...ако някой има инфо откъде мога да намеря, но ако е възможно половинка, очите да са открити, тъй като доколкото разбрах плексигласът вреди на очите ( в повечето варианти...)

# 618
Ето от тук например, ако не намериш в реален магазин. Доставката до офис на Еконт е 6 лв. Не съм купувала лично, беше препоръчана в друга група Simple Smile
https://bioadva.com/adva-face-mask-afm-predpazna-maska-za-lice-z … nevna-upotreba-55

# 619
  • София
Добро утро ☕ Аз от друго съм в шок още - как ще имаме тетрадки за домашна работа, които нямало как да се проверяват от учителя, защото имало пряк контакт, т. е. пипани са от детето, а след това и от учителя?! Слушам и не вярвам на ушите си, не е истина просто. Ами то и контролни на лист няма да може по тази логика, щото и той се пипа от двама човека. 😁🙄🤔

# 620
  • София
Имам един въпрос, който не е много наборски, но реших, че тук ще получа най-сигурна информация, защото имам спомен че бегло се обсъждаше въпроса за следване архитектура в чужбина. Ако правилно съм се ориентирала за някой, който иска да учи от бакалавър на английски и после магистър в страна от ЕС, оптималният вариант е първо Милано (Политехническият университет) и след това ДЕЛФТ в Холандия. Права ли съм или има и други добри варианти с английски?

# 621
  • София
Ние ще работим с листа и класьор. Иска да се научат да са подредени и организирани, както и тя по-лесно да може да ги проверява. Тоест,  тетрадки няма да имат по ФЕ.

# 622
В момента по BTV, за маските и мерките в училище.

# 623
Докато носят маски само в общите помещения ще е с хирургични маски. Запасих 2 кутии.
Ако ги задължат да носят и в час вече може и да се замисля за тези 1/2 шлемове. Нов език как се учи с покрито лице.  Нали произношението трябва да се оправи.

# 624
  • София
И аз се чудех дали е удачно да го взема с мен на родителската с идеята да види учители и нещо да чуе и той, но се отказах, а и той нямаше да иска да дойде.  Пред мен беше седнал един младеж, който подозирам че беше самият осмокласник, а не родител. Или някой батко. Доста ми младееше. Явно ще се видят направо на 15.09. Той никак не се вълнува да търси съученици и нещо да разучава, а иначе е доста социален и лесно създава контакти (за разлика от малкия).
При нас се оказа, че ще са по различно време за откриването на учебната година и в главата ми се заражда мисъл да успея да огрея и на двете места. С голямо търчане, и то само, за да щракна две-три снимки за спомен.
За маските и аз се чудя - дали да търся някаква по-хубава или да взема много еднократни.

# 625
В момента по BTV, за маските и мерките в училище.
Трябваше да слизам от колата и хванах само началото. Сега ще го чуя. Това е втора част, сигурно вчера е била първата /или преди новините/.
Впечатляващо е колко са се разбързали! До края на седмицата?? Ще имат вече и цифри, при какви бройки на заболелите ще затварят училища, градове, области!!!??? То, не е, като да имаха половин година или да идва началото на учебната година... За къде да бързат??....

# 626
Ние имаме писмо от директорката в Школо с разните му там насоки по повод Ковид. Маски - в общите помещения, по време на час, не. Няма да ползват шкафчетата в училище. Моите така или иначе не ги ползваха след четвърти клас, защото им бяха неудобни. Физическо - основно на двора. Все ми е тая и изобщо да го няма, не ми пречи. Малкият е състезател и си тренира по няколко часа на ден, наборът също се запали това лято отново да ходи в залата и поне за сила да тренира. Кабинетите за природните науки се запазват. Това е добре, но наборът не го касае.
Впечатлението ми от спортното училище в града, имаме познати деца там. В коридорите никой не носел маска.
При нас предполагам ще е по-строго, но маските ще стоят по джобовете, ще се нахлузват в междучасието, после пак в джоба и така. Не вярвам, че има средностатистическо дете или тийн, което всяко междучасие ще си дезинфекцира ръцете (в стаите мивки няма), ще си извади новата маска от стерилното пликче, ще я постави правилно, после ще я прибере в плик "употребявани" и следващото междучасие ще повтори цялата процедура. И така ден след ден. И един мармот завива шоколада. А после след училище всички да скупчени един върху друг да си лафят. И вече не от един клас, а от различни училища.

# 627
  • София
Имам един въпрос, който не е много наборски, но реших, че тук ще получа най-сигурна информация, защото имам спомен че бегло се обсъждаше въпроса за следване архитектура в чужбина. Ако правилно съм се ориентирала за някой, който иска да учи от бакалавър на английски и после магистър в страна от ЕС, оптималният вариант е първо Милано (Политехническият университет) и след това ДЕЛФТ в Холандия. Права ли съм или има и други добри варианти с английски?
Може да се каже, че е така към момента, но според мене за нашия випуск е твърде рано да го мислим.
Холандците по принцип дават атестат, че ще се възползват максимално от Брекзит, та не е невъзможно в идните 5 години да открият нови бакалвърски програми на АЕ.

# 628
Учителите са готини, нищо общо с тези от предходтите три години, но ги усетих уплашени. Постоянно говореха за ДО, да научили децата еди какво си, преди да са започнали ДО...
И аз се дразня на това говорене. Никой ли не допуска, че може да не започнем ДО?

И аз доволен от РС при нас. Класната ми направи страхотно впечатление. Останалите учители са преобладаващо мъже, от които един 30 годишен младеж с опашле (по английска граматика). Гледах ей-така: Nerd
Ще бъде готино, убедена съм. Чак ми се прииска пак да съм ученичка и да започвам подготвителен клас в АЕГ, както преди 30 години.

# 629
  • София
Много благодаря, Red. И аз мисля, че е вероятно холандците да пуснат повече програми на английски, още повече че в случая става въпрос за по-малки от нашия набор.

Общи условия

Активация на акаунт