ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 810
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Никога не съм ходила на палатка, честно казано нямам и огромно желание. ston е посочила, че вече има модерни средства за спане, но тоалета? Примерно, като станем, къде си мием очите и зъбите, в Искъра ли?

# 181
Намираш си някакви половинчати начини, но при такъв тип почивка тези неща не са ти на преден план. За по-свенливи хора, които обичат уединението, също не е вариант.

# 182
  • София
И аз не съм била Никога на палатка.А обичам дивото и природата.Мечтая да ида на преход високо в планината и да посрещна изгрева на билото...
Аманда,ако разбереш нещо за учебници,моля те сподели

# 183
sssani,  притеснявам се, че няма да съм тук тази седмица, ако всичко се развие по план и ще трябва да се оправят с баща му. До нас има една борса за учебници и помагала, но не съм сигурна, че точно по френски ще се изнамерят. На 14-и септември ще съм много ангажирана в работата. Много е кофти като всичко е оставено за последния момент. Но пък е възможно да ни кажат на родителската среща... Или да направят някаква обща поръчка, което ме устройва.
Ако разбера нещо, ще ти кажа. Днес не можем да се обаждаме, защото е неработен ден, но утре учителите ще са на работа.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 08:38 от Amanda.D

# 184
  • София
Аз докато се включа в старата тема, то и в новата колко сте изписали...
Аз започвам нова работа от сряда и трябваше малко подготовка.
За училището на наборката няма още никакво инфо за РС, учебници и т.н.
Относно домашните любимци, ние сме с декоративно зайче. Много е красива и пухкава. На вилата си я пускаме в двора по цял ден, ама сега като се приберем ще я оставим на терасата, но като застудее ще е повече вътре в клетката си.
Относно кучетата:

Dodiela,
Същата работа беше и у нас! Куче та куче. Снимки се показваха, клипчета, сълзи се рониха, ризи се късаха...
Аз все бях клекнала, ама баща и не даде...
Казахме, че искаме доказателство, че може да се грижи за куче. В къщи има едно плюшено и и казахме, че ако цял месец го разхожда сутрин и вечер ще и купим истинско.
Ха познай какво стана още на ден 1. Алармата и звънна (уж плюшката да разхожа), тя се появи при нас чорлава и сънена и каза “По-добре костенурка”
Падна между нас на спалнята и пак заспа😄. Та до там бяхме с кучето.

И моите искаха куче разбира се, по някое време, но освен разходките аз добавих, че трябва да му събират акитата в пликче.
И моите моментално се отказаха от куче Simple Smile. Всяко животно си изисква определени грижи, а ние сме си избрали такова, което изисква минимални такива.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 08:52 от sofy

# 185
  • София
Преди време попаднах на теория за ползата от тежките завивки. Ето тук нещо по въпроса:
https://www.edna.bg/zdravoslovno/za-po-dobyr-syn-vi-triabvat...- … i-zavivki-4652353
Имам детски вълшебно-уютни спомени за сладък сън под вълнени одеала.
За някакъв кратък период преди години минахме на поларени одеала и после се отказахме. 😊
Между другото понякога Тереза идва да спи върху мен - 5 и половина кг наистина действат терапевтично. Просто заспиваш феноменално дълбоко.

# 186
  • София
Връщам се към родителските срещи. Честно казано, на тази в 19то ще отида с желание. Обаче на първокласничката даже се замислям. Това ще е втора рс. Какво толкова още има да си говорим. 🤔 И...на предишната среща доста родители не ми направиха добро впечатление, сещате се, има хора, които са една идея по-шумни, искащи да привличат внимание, задаващи безпредметни въпроси...Дано последният чин е свободен.

# 187
  • Между гори и планини
Здравейте наборки 😁
Ние се върнахме от Варна , точно в големият дъжд преди няколко дни. Изкарахме чудесни дни на плажа, оставих Пубера да плува колкото иска, дори взех с нас съученици от клада му във Варна. Децата ми разказаха, как класа се е променил, а всички момичета са пропушили електронни цигари и наргилета още на 13... И това в доста доброто училище Славейков...
Та прибрахме се в нашето закътано малко градче на спокойствие.
Трябва да изпера раницата на ученика, не му трябвало нова, трета година ще си кара с нея. Тия дни обаче ще се ходи за панталони.
За учебници , днес ще се обадя на директорката да питам, че нищо не пише в сайта на училището. Тук принципно са много дзен, спокойно и бавно се движи времето в целият град.
Може да ни запишете в списъка  - гр. Елена, СУ "Иван Николов Момчилов" софтуерни и хардуерни науки с интензивно изучаване на английски език, момче.

# 188
Никога не съм ходила на палатка, честно казано нямам и огромно желание. ston е посочила, че вече има модерни средства за спане, но тоалета? Примерно, като станем, къде си мием очите и зъбите, в Искъра ли?

Както казах, има си и минуси, демек някои неудобства 🤣
За мен палатката е решение, когато няма друг начин, иначе и аз си предпочитам стая с легло, баня и тоалетна.

# 189
  • София
Тази година май за пръв път от доста време не бяхме на палатка. Последните години поне по 2 дни правим. Децата дори тази година питаха защо няма да ходим. Дано догодина да се организираме и възстановим традицията.
Иначе за учебниците в 18то, от темата на девети клас разбрах, че на френската паралелка са им казани (вероятно от класната) , така че се надявам и за нас да излезе инфо тази седмица.

# 190
  • София
На палатка ходим само в Гърция на къмпинг. Били сме и за по една нощувка на язовири. Тази година обаче пропуснахме. Не ми пречи, интересно е и различно.
Къде можеше да се види списъка с издателствата на Алея на книгата?

# 191
  • София
Ходенето на палатка е съвсем различно преживяване. Обикновено  притесненията са само докато не го опиташ. За планински палатки, на диво място, и аз не мога да се прежаля за повече от 2-3 нощи. Но ако си на обособен къмпинг за палатки, а по нашето и гръцкото море има доста такива, разполагаш с всички условия, от баня и тоалетна, до кухненски бокс.
Миенето на очите и зъбите сутрин, в никакъв случай не трябва да се прави в Искъра! Joy То и сърце не ти дава, като видиш бистрата планинска вода!
Но нищо от другото летуване и почивка, не може да се сравни със свободата, която имаш на палатка. Да усещаш сутрешните лъчи, да чуеш как птиците ти пеят, кацнали на палатката, да усетиш мириса на вечерното огнище, изобщо...
На Бели Искър, и изобщо до водоеми, е по-хладно, заради водата. Усеща се течението от реката, но пък как заспиваш на ромона на реката...

# 192
А аз вися на една пейка от половин час и чакам мойта, която е на урок по китара за втори път. Три години ми пили на главата, най—накрая склоних. Но това с висенето ме побърква.

# 193
  • София
Иначе за учебниците в 18то, от темата на девети клас разбрах, че на френската паралелка са им казани (вероятно от класната) , така че се надявам и за нас да излезе инфо тази седмица.
Аз се съмнявам да има информация за учебниците преди 15.09.Вероятно избора им е според предпочитанията на учителя.Ние нямаме връзка с класната.Тв е преподава по ФЕ и вероятно ще преподава на нашата паралелка.Но на другия клас е друг учител, който не е по език.На настоящите деветокласници  класен им е пък учител  по физическо .Поживьом увидим Simple Smile

# 194
  • София
На другата френска класна ще е Нели Тричкова, учител по математика. Имам отлични отзиви за нея. Тя обаче ще води и профилираща математика и силно се надявам да хване и нашия японски клас.
На мен първоначално от канцеларията ми казаха, че ще кажат учебниците на 15ти, но после моята позната от 18то каза, че ще ги обявят по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт