ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 240
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
На РС на малкия неофициално казаха, че ще е цяло чудо ако устискат до 1.11. присъствено...
                 Определено не мога да разбера истерията в у-щата.В ДЗ може да има присъствие,а в у-ще - ДО .Тази нагласа,която просто се набива в съзнанието ти,хич не ми допада.Никой не мисли КАК да се осигури безопасна среда и да се избегне ДО.Учителите ги разбирам / като си спомня какво ДО беше с внуците ми / доста по-лесно е да си стоиш у дома и да не ти вдигат нервите в час.Не мога да приема "безумието" на някои така наречени мерки.Не приемам и факта,че се подценяват уменията на децата и способността им да се приспособяват към конкретна обстановка и да действат адекватно.Как малките в ДГ успяват вече 3 месеца да спазват изисквания и....за сега няма никакъв проблем.Посещаемост в момента около 75 %,а от 15-ти се очаква близо 95 % - това по заявка на родителите.Големите в у-ще мисля,че имат доста повече умения и съзнание да спазват определените мерки.Разбира се ,ако мерките са адекватни.Глупости и аз не изпълнявам. Smiling Imp Даже яростно ги опровергавам.Та се питам - имаше ли родител,които реагира на РС срещу носенето на маски по цял ден??? И сама си отговарям - вероятно никой не се е осмелил и....като си мълчим ще трябва да се съобразяваме и с необмислени и неадекватни уж "грижи" за здравето на децата ни.

# 646
  • софия
Чувам, че още преди месеци общините са купили кабинки. Без ОП, разбира се. Блага работа е това ИП.
При положение, че в момента има толкова протести, струпване на хора без предпазни средства, голям брой тестове, които се правят и процентът не е висок, не знам какво ще измислят. Не че имам съмнение в наглостта им де.

# 647
  • София
Оставям АК настрана, друго училище, освен 73то със задължително носене на маски има ли? Не приемам това и не бих го позволила. Гледам и от страната на учителя и не смятам, че това е причина тези деца да прекарат с маски по 7 часа, учителите имат празни часове, със сигурност в учителската стая ако искат ще свалят маските, но децата са плътни 7 часа, сложи и още допълнително поне час в градския транспорт на път за и от училище и станаха поне 8. Това е пълен абсурд. Как се играе физическо с маска? Или хореография, какъвто е случая в училището на малката.
Тая работа със задължителните нон-стоп маски е малко като Царя дава, пъдаря не дава. МОН и министъра на здравоопазването казват, че не са задължителни, ама една шепа хора в даден педагогоически съвет на дадено училище, решават друго. Не бих оставила нещата така и не бих се съгласила на този терор над детето ми. Слава Богу, и в двете училища на децата ми са реагирали адекватно по въпроса, макар, че при малката е голям смях, защото в занималнята след часовете събират деца от 3 класа и пак са без маски, ама иначе в междучасията нямат право да комуникират клас с клас Simple Smile

# 648
  • София
Не мога да си представя, как се учи чужд език с маска на уста. Нашата учителка по френски ни помоли, ако не е проблем, когато е далеч от децата, да си сваля маската. Защото и тя не си представя, как ще се случва артикулацията с маска. И шлем не бих си причинила на детето. За отрицателно време ще му се прецакат очите. Това е неабсолютно прозрачна ПВЦ пластина, която изкривява образа и в най-добрият случай постоянното и носене, ще му докара главоболие.
При нас не усетих никаква истерия около вируса, нито веднъж не чух предсказания за скорошно минаване в ДО.

# 649
  • София
Исксм и аз вече родителска среща, но ще почакаме до 17ти.

Тази сутрин ходихме да вадим лична карта. Нямаше никакви хора и за 10 Мин минахме. Даже не ни и глобиха, че закъсняхме около половин година с ваденето.

# 650
Пак тя, то за учителите които преподават само на един клас също разрешиха май по желание да са с маска в час. Учителите по езика в 8 клас са така и ще имат избор.

# 651
  • у дома...
В час нашите ще са без маски.

Дайте съвет от къде да взема бански за девойката, някъде в Люлинско.

# 652
  • софия
В Декатлон има прилични бански за басейн, но не е в Люлин.
Трябва да вземете и кърпа, и шапка. Пак в Декатлон има удобни - леки, компактни.
https://www.decathlon.bg/C-56288-pluvane#product_8584434

Имат готов комплект дори - https://www.decathlon.bg/komplekt-za-pluvane-100-start--id_8335083.html

# 653
  • София
От една софийска т.нар елитна гимназия мога да потвърдя, че двама преподаватели са напуснали, поради опасения за здравето им. Аз съм с особено мнение за Ковид 19. Юли месец една от най-добрите приятелки на девойката показа положителен тест(без никакви симптоми и всички от семейството останаха здрави и отрицатели). Аз правих и на нея - отрицателен, при положение, че бяха заедно по няколко часа на ден в близък контакт, возене в колата заедно и т.н. Това ме навежда на мисълта, че не се предава, чак толкова лесно колкото се твърди. Лично мнение Wink

# 654
  • София
Пак тя, то за учителите които преподават само на един клас също разрешиха май по желание да са с маска в час. Учителите по езика в 8 клас са така и ще имат избор.

Разрешиха от МОН,  но в 73-то,  учителите ще са си с маски постоянно, класните са учителите по езика и ще преподават само в тези класове, но пак с маски, тъй като това е решението  за училището.  Предполагам, че те ще бъдат с шлем, както и другите учители, обаче, защото няма как иначе да преподават качествено. По принцип много малка част от възприемането на информацията идва само от слушането, да не говорим, че има и изкривяване на звука....

При нас се оказа, че има и още нещо различно ( засега от другите у-ща) - няма стипендии за 8-ми клас.

# 655
Ами значи добре, че не сме в 73-то, аз лично щях да съм бясна.

За стипендиите: при нас се е взело решение за първия срок да вземат децата с пълни шестици от дипломите.
Тъпо...Disappointed Не ми е за смешните пари, а за мотивацията на детето.
Има една петица в дипломата, но иначе на НВО се справи повече от блестящо и е с един от най-високите балове на приетите тази година.
Ама, здраве да е. Втория срок се надявам да си я заслужи...Sunglasses

# 656
  • софия
За стипендиите: при нас се е взело решение за първия срок да вземат децата с пълни шестици от дипломите.
Тъпо...Disappointed Не ми е за смешните пари, а за мотивацията на детето.
Има една петица в дипломата, но иначе на НВО се справи повече от блестящо и е с един от най-високите балове на приетите тази година.
Ама, здраве да е. Втория срок се надявам да си я заслужи...Sunglasses
Това е несправедливо. Всички знаем, че критериите в различните училища не са еднакви. Като знам в нашето училище как се писаха шестици по бел и мат, за да се даде "шанс" на децата. Много ми беше трудно да обясня на детето каква е ползата от знания, които няма да са ѝ необходими, но е полагала последователни усилия да придобие, са оценени по същия начин, по който е оценена липсата на такива при други деца.
Здраве да е. След това на НВО лъснаха нещата. Това са уроците на живота.
По-правилно е да се има предвид резултатът от НВО. Поне изпитът е бил един и същ за всички.

# 657
Така е, Звънче, ама... какво да направим?
И за децата това е урок, че животът е несправедлив. Тепърва има да получават такива уроци.
Дано само това не ги спира да се борят.

# 658
  • София
Вчера синът ми беше на среща със стария клас и класната, че да им раздаде албумите. Каза ми, че класната и още две или три учителки са се песионирали и сега като ви чета осъзнах,че Ковид ги е накарал. Щото особено едната си беше отдавна за пенсия.
Има такова събитие из фейса https://www.facebook.com/events/2760402110871128

# 659
В нашето училище няма пенсионирали се учители заради Коеид. От началните учителки има такива, които трябваше да се пенсионират преди две години (те изведоха випуска на набора). Поеха след тях паралелките от новия випуск с уговорката, че ще ги изкарат докрай. Ами в училище са. Посочени са си като класни на четвъртите класове.
Търсиха обаче лятото учител по математика и по още нещо имаше, но с някои специалисти си има хроничен недостиг. Просто през последните 5 години доста учители се пенсионираха и липсата им трудно се запълва.

Общи условия

Активация на акаунт