ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 235
  • 773
  •   1
Отговори
# 660
  • София
В час нашите ще са без маски.

Дайте съвет от къде да взема бански за девойката, някъде в Люлинско.

Спорт Депо - сега имат намаленея https://www.sportdepot.bg/shops/sport_depot_sofiya_lyulin-12
За Ковид и аз мисля, че не се предава толкова лесно. Миналият месец имахме колежка, която не зарази никой в стаята й (с още трима души е), както и родителите и вкъщи. Момичето е младо 27-28 години, но я приеха в болница, въпреки че не е имала сериозни оплаквания. Според нея заради пътеката.

# 661
Това с изолаторите така или иначе няма да проработи. При капацитет 3-4 деца!?! С петото какво правим?

Мисля че  вметките и коментарите по повод какво ще стане от учители и директори, ще има ли ДО, няма ли да има, са според личните нагласи - кой колко е уплашен и т.н., а не от някаква конкретна информация.

# 662
# 663
Бендива, аз срещнах старата класна на Ния от 32ро. И нея са я пенсионирали, не по нейно желание и то точно 3ти за 4ти клас. Та не е заради ковид случая.

# 664
  • София
За мене класацията по резултати от всички положения ДЗИ с разбивка и по брой явили се деца е доста по-интересна.

# 665
  • София
Аз взех от тези маски - на сина ми са му точно по мярка.
https://remedium.bg/maska-predpazna-kn95-1br-medifarm-056110/p
Не се перат обаче, трябва да стоят на слънце или да се дезинфекцират с УВ лампа, или поне да минават няколко дни между ползването им.

тази маска е за еднократна употреба. освен това не е подходяща за училище по две причини - много е плътна и ще запотява страшно, а освен това е с клапа - което застрашава околните от издишвания от носителя въздух.

# 666
  • софия
Те са написали, че тази класация е условна и няма как да е по друг начин. Задължителният ДЗИ е единственото общо мерило, което може да се приложи.
За мен би било по-коректно ако класацията е групирана по брой ученици. Не може да подреждаш резултатите на 234, 105 деца до тези на 10, 24, 5.

# 667
  • София
Е то в другата ги има бройките, Звънче.
Тази от Open Data, която я пуснаха после и в Данибон.
Е, изводите при сравнение на училища с 5 срещу 105 явили се по предмет, човек си ги прави сам.

# 668
Те са написали, че тази класация е условна и няма как да е по друг начин. Задължителният ДЗИ е единственото общо мерило, което може да се приложи.
За мен би било по-коректно ако класацията е групирана по брой ученици. Не може да подреждаш резултатите на 234, 105 деца до тези на 10, 24, 5.

Още по-точна би била като процент от обучаващите се.
Защото в едно училище могат да се явят всички от 125-те абитуриента, а в друго -75% от всички 250.
Примерно.
Иначе това си е класация точно за представяне на ДЗИ по БЕЛ. И нищо повече.
Лично за мен е невъзможно и безсмислено някой да класира всички училища и да претендира, че ги класира по качество на обучението, за което мерилка няма.
Същото е отношението ми и за класациите на ВУЗ - и наши, и чужди.

# 669
  • гр.София
При нас много малко говориха за Ковид, не се и спряга дистанционно. Дир-ката беше с маска,а класната, тя е и по АЕ ,с шлем. Аз седях в дъното, не съм с остър слух,понеже работя и на шум,но я чувах перфектно.  Ще работи в екип с мъж -учител. При нас са 18+1 часа АЕ.  Също и един вповече МАт, ако не греша .Остава и да са намерили  учител,че в сайта на РУО търсеха.
Две изненади само , за мен - сменят Школо с OneNote .  И родителите са мн симпатични, така че очаквам същото и за децата.
Системата по АЕ  ще е Oxford. Колективно от Клет ги купуваме.
Чета с интерес,вашите какви ще са.

# 670
  • софия
Хммм, не е ли задължително да се явиш на НВО бел?
Още не съм стигнала до 12ти клас. Още съм в 9ти Grinning

# 671
Това е задължително ДЗИ, да. Но не винаги от всяко училище се явяват всички на първа дата.
И пак - това са просто данни за успеха на абитуриентите на това ДЗИ. За мен информацията приключва с това.

# 672
Хммм, не е ли задължително да се явиш на НВО бел?
Задължително е, за да вземеш диплома.  Всъщност и втората задължителна матура е задължителна за същото.

# 673
  • София
Маските с клапа не застрашават околните повече от платнените, хирургическите и подобни, които не прилепват плътно, дават обаче по-добра защита на носещия ги. Дали запотяват ще видим, ако не са удобни ще ги сменим с хирургически.
Така или иначе няма да се носят за дълго в училище

# 674
На нво не е задължително явяването. Само на двете дзи (ако искаш диплома, разбира се).

Общи условия

Активация на акаунт