Проблеми с фаворитизиране на деца, пренесено на внуци

• 15 570
  • 333
  •   1
Отговори
# 270
Аз си живея в България и също не ме шокира, може би някъде от 12 годишна съм го разбрала.

# 271
  • София
Мен емоционално все още ме шокира, макар че рационално зная, че е често срещано.

# 272
Ние имахме проблеми със забременяването и когато им споделихме, те отговориха, че и техният внук бил тогава болен и на брата на съпруга ми също не му било лесно?!?!

Вие сте споделили и те са споделили, така правят хората обикновено. Какво очаквахте? Да ви предложат пари, от които нямате реална нужда, щом значителните разходи се покриват от Здравната каса, ама ей така, да си имате?

# 273
  • София
Аз вчера пак се изнервих на брат ми и майка ми. Ама гледам да не задълбавам, само да си тровя нервите. Да си живеят там в щастлива симбиоза, като семейство Адамс.

# 274
Леле, леле, колко били над нещата хората! Само да не са в същата ситуация, нали? Деленето на децата е отвратително ако ще и на по 50 години да са. Вярно е, че сметка на чужди пари не се прави, но пак може да ти е криво нали? Да си признаят всички, които не са получили нищо за сватбата от свекърите, защото предполагам няма да са много. Издразнила се е жената, нормално, няма нужда от анонимен другарски съд.

# 275
Мхм, и ако имаш две деца и партньорът на дете Х се произнесе, че дете У се е довлякло в дома ти, тутакси ще нариташ навлека дете У, за да угодиш на партньора на Х.

# 276
  • София
Я, пак, че нещо не схванах схемата. Дай с някакви хипотетични имена - кой на кого е родител и партньор.

# 277
Я, пак, че нещо не схванах схемата. Дай с някакви хипотетични имена - кой на кого е родител и партньор.
В резюме: Авторката е омъжена за чужденец, който има брат и племенник. Живеят в самостоятелно жилище, но в държавата и града на свекърите. На сватбата свекърите не подарили подарък и не дали плик с пари, а казали на авторката и сина си да си изберат подарък, който те ще платят. До момента не са си избрали нищо и авторката се оплаква, че нямат подарък за сватбата от свекърите. В същото време те са помогнали на другия син за покупка на жилище и от написаното в първия пост излиза, че част от тази сума брата ще я връща. Имали са проблем със забременяването и когато е забременяла решили да изненадат свекърите като отидат на гости да им съобщят. Когато пристигнали се оказало, че другият им син и внука от него са там и свекървата е сготвила любимата храна на този си син, която е лютива и авторката не я харесва и се възмущава, че понеже не харесва и не може да яде лютиво заради бременността останала гладна. Като цяло смята че другият син и вече наличния внук са й откраднали момента в който са изненадали свекърите, че и те ще имат дете. Обвинява другия им син, че се е довлякъл заедно с неговото дете точно тогава, когато и тя с мъжа й са отишли. За бебето, което предстои да се роди свекърите смятали да купят стол за хранене за 180 евро, но авторката не иска подарък, а пари и доколкото разбрах смята че 180 евро е малка сума. Заради цялата тази предистория смята, че свекърите имат различно отношение към двамата си сина и съответно когато роди тяхното дете ще бъде пренебрегвано заради другото внуче.

# 278
  • Paris, France
Към резюмето на Рори72 да добавя, че свекърите са помогнали на авторката и сина им при боядисването на новия им дом и местенето им.

И да допълня, че не разбирам какъв проблем са имали със забременяването, след като допреди 3 години мъжът е живял у родителите си, допреди година не са били още женени, а авторката вече е бременна и може и да е родила. Другото е да не би да не е разбрала.нещо самата тя.

# 279
Отговарям на поста на minikria, че авторката има резонни претенции. Та mimikria има двама сина Пенчо и Драган. Пенчо има партньорка. Пенчо+партньорка идват на гости на mimikria. По същото време, обаче, на гости на майка си е и Драган. Партньорката на Пенчо казва, че Драган се е довлякъл при mimikria.
Пита се mimikria ще приеме ли сина й Драган да бъде наричан "навлек" заради това, че е бил на гости на родителите си по същото време, по което и семейството на сина й Пенчо?
Защото и аз имам две деца и в такава ситуация определено няма да махна с ръка и да кажа:
Издразнила се е жената, нормално, няма нужда от анонимен другарски съд.

# 280
  • София
Историята от темата я зная, но си мислех, че тези хиксове и игреци се отнася за друга история.

# 281
... Това са хора с възможности, които живеят в много скъпа къща и ходят по 5 пъти на почивка, но могат да отделят 180 евро за нас като младо семейство! Сега се караме със съпруга ми, той е свикнал на това им отношение и се оправя сам. Казва да сме благодарни, че поне нещо искат да ни купят и да си изберем нещо, а аз съм бясна... Какво да правя?
Моят съвет от все сърце е - не си го причинявай! Внушаваш си някакъв дълг на родителите-пенсионери. Те са описани тук като хора с възможности. Не мисля, че са такива, може би да ти се виждат заможни, сравнени с твоите родители. Колкото и да са им пенсиите, те са си техни. Не са длъжни да подпомагат вашето младо семейство, това на запад не се прави. Твоите родители подпомагат ли ви? Всеки си прави сметката дали може  да създаде семейство и после да си го издържа.
Елеонора, не се карай с мъжа си за такива неща. Недей да ревнуваш чак толкова от тоя брат. Нищо не печелиш, само си късаш нервите. Никого ням да превъзпиташ. Послушай мъжа си, той е самостоятелен и независим, което е достойна позиция и заслужава уважение. Премисли добре дали си струва да си разрушаваш семейството заради глупава ревност.

# 282
  • София /Абсурдистан
Кой би могъл да се разведе заради такава тъпотия.

# 283
  • София
Не се развеждат, цял живот тлеят в тиха злоба.

# 284
Затова е необходимо при смесени бракове,да се запознаеш малко с нравите на съответната страна,а не да смяташ,че всичко е като у нас,или като в твоето родно семейство.

Общи условия

Активация на акаунт