Проблеми с фаворитизиране на деца, пренесено на внуци

• 15 619
  • 333
  •   1
Отговори
# 60
Като не и харесва,да си забира мъжа и да отиват да живеят у тях или да работи и да си купи.

Добре де, да речем, че й харесва. Ама ако все пак се разделят, независимо каква е причината, пък тя, примерно, е учителка и не може да си позволи да си купи жилище, тогава какво става? За внука, казваш, има място в апартамента. Ама как се очаква жената да си тръгне без детето си? Или ще са изхвърлени двамата на улицата?  Хипотетично питам.

# 61
А хипотетично какво се очаква - апартамента да остане на снахата с внучето след развода, а сина да се върне при мама? Щото това се случва реално. Буболината обаче не го желае този развой и какво нередно има в това? Който плаща, той поръчва музиката.

# 62
Дано не се стига до там,но аз не съм длъжна да осигурявам чуждо дете,това е задължение на нейните родители.Ще работи и няма да е на улицата или ще се върне при родителите си.

# 63
А хипотетично какво се очаква - апартамента да остане на снахата с внучето след развода, а сина да се върне при мама? Щото това се случва реално. Буболината обаче не го желае този развой и какво нередно има в това? Който плаща, той поръчва музиката.

И аз също не разбрах какъв е проблемът жилището да е придобито преди брака?

# 64
Преди време четох една книга на Шмит - "Жената в огледалото", та там една от героините беше като обсебена от демон и вършеше само злини и подлости. Запомних един израз, с който авторът я охарактеризира, а именно "селяшка злоба" и сега, докато четях оплакванията ти, спонтанно се сетих за него, може би защото не мога да измисля по-подходящо определение от "селяшка злоба" за поведението, което демонстрираш.

# 65
  • here and now
Не съм чела коментарите, само първия пост.

Авторке, докато не те карат да правиш лютеница за семейството на девера, без тяхно участие, няма от какво да се оплакваш.

# 66

И аз също не разбрах какъв е проблемът жилището да е придобито преди брака?

Няма проблем. Проблемът е, че когато приключат отношенията на мъжа с жената, тя престава да бъде човек. Тя цял живот ще има задължение да се грижи за общото им дете, а на нея никой няма да помогне. Да се оправя, нека се бъхти, да се мъчи, да живее на улицата, няма проблеми... Да си я гледат родителите й, барабар с внучето. А това, че твоят син се е възползвал от възможността тя да му роди дете и да се грижи за него нищо не значи. Чужда била, ама внучето не е чуждо... Ми не става така. Не може просто да я изгониш и да си измиеш ръцете, все едно не е съществувала, а внукът е паднал от небето и се гледа сам. Ще трябва да се инвестира в тази жена и занапред.

# 67
И за това, че МУ е родила дете, той да се бъхта по улиците и да й остави жилището ли?

# 68
  • София
Дано не се стига до там,но аз не съм длъжна да осигурявам чуждо дете,това е задължение на нейните родители.Ще работи и няма да е на улицата или ще се върне при родителите си.
Нещо си в грешка, че изобщо някой е длъжен да осигурява някого.
Добрата воля не върви с камшик.

# 69
  • някъде в орбита...
Авторката, не схващам и на йота какъв ти е проблема. Нито ви се бъркат, нито ви тормозят, нито на ръцете ви висят за гледане... Пъхаш си зурлата където не й е работа, и опитваш да даваш наклон на отношения, които са установени и за теб са заварено положение. С това отношение дето имаш само глупости ще натвориш.

# 70
Проблемът е, че когато приключат отношенията на мъжа с жената, тя престава да бъде човек. Тя цял живот ще има задължение да се грижи за общото им дете, а на нея никой няма да помогне. Да се оправя, нека се бъхти, да се мъчи, да живее на улицата, няма проблеми... Да си я гледат родителите й, барабар с внучето. А това, че твоят син се е възползвал от възможността тя да му роди дете и да се грижи за него нищо не значи. Чужда била, ама внучето не е чуждо... Ми не става така. Не може просто да я изгониш и да си измиеш ръцете, все едно не е съществувала, а внукът е паднал от небето и се гледа сам. Ще трябва да се инвестира в тази жена и занапред.
Значи, ако самите жени си позволяваме да се унижаваме по този начин, нямаме право да се обиждаме ако гледат на нас само като утроби, от които да се възползват и да си получим съответното отношение. Толкова е отвратително това, което си написала, че не знам сериозно ли е или аз не разбирам шегата.

# 71
  • София
Иронията ви бяга.

# 72
За това принципно е хубаво младите да градят бъдещето си сами. Без намеса от свекита и тъщи. Аз примерно никога не бих се съгласила да живея в жилище подарено от свекърва. Не, че тя изгаря от желание де 😀
При нас положението е сходно с това на авторката. Само, че на мен не ми пречи даже съм доволна. Финансовата независимост ни дава такава свобода. А чувството, че си независим е незаменимо. Като гледам само как контролира живота на братът на ММ срещу една панелка, някой друг лев, пране и готвене. Е... Не си заслужава.

# 73
Не си заслужава да си дребнав, злобен, да таиш омраза, да гледаш в чуждата паница, да сравняваш ...

# 74
Не си заслужава да си дребнав, злобен, да таиш омраза, да гледаш в чуждата паница, да сравняваш ...
Искаш да кажеш, че съм дребнава и злобна ли ?

Общи условия

Активация на акаунт