Проблеми с фаворитизиране на деца, пренесено на внуци

• 15 658
  • 333
  •   1
Отговори
# 75
Искаш да кажеш, че съм дребнава и злобна ли ?
Не ти, по принцип. И авторката ако се припознае, ако не - да си я кара така.

# 76
Искаш да кажеш, че съм дребнава и злобна ли ?
Не ти, по принцип. И авторката ако се припознае, ако не - да си я кара така.
По принцип много неща не са хубави. Например не е хубаво да се делят децата. Това поражда само дразни и напрежение между тях.
Но в случаят искам да кажа на авторката да се радва, че е съпруга на по-малко любимото дете, защото в живота няма безплатен обяд. Най-вероятно помощта, която получава другият брат му излиза на носа.
А умението да се справяш сам се отплаща след време.

# 77
Веднага ми стана антипатична, предполагам че и роднините на мъжа ти бързо са се усетили и за това се държат по този начин. Промени си начина си на мислене, никой за нищо не ти е длъжен, освен мъжът ти. И не дръж сметка на хората за какво си харчат парите, говори лошо за теб самата.

Дотук прочетох, съгласна съм с цитираното мнение - много неприятна личност си. Как се е набутал този нещастен холандец с тебе, не е истина.

С наглите си претенции и дребнави сметки бързо ще си постелиш пътя към развода, тогава на кого ще гледаш в паницата и ще висиш на врата не знам.

# 78
  • Най-красивата страна
Свекърите без значение от каква националност са и какви финансови възможности имат,не са длъжни да ви помагат.
От двама пълнолетни и здрави млади родители се очаква ,че са способни сами да си поемат разходите -и за себе си и за детето си.
Кой син предпочитат свекърите не е твоя работа.
Най-добре е да не се бъркаш в отношенията между мъжа си и родителите му.Защото това може да съсипе брака ти.

И по-добре нищо да не ви дават,отколкото после да ви натякват.

# 79
Нормално е големите хора сами да си се отглеждат и да не разчитат за нищо на никой друг. Иначе не следва да имат свои деца, щом себе си не могат да гледат. Какво имат другите и за какво си харчат парите си е тяхна работа. Принципно. 
Това, което дразни в описаното и е нередно, е фаворизирането на едното дете за сметка на другото. И това дразни всеки, който се намира в ситуацията на другото, колкото и да се прави, че гледа "отгоре" на нещата. Няма как да го приеме за нормалнто. Пак - принципно. Сега в случая как е - не знам. Не го и обсъждам.
Здравословното поведение в такива семейства е да се отделите от тези хора възможно най-далеч /и териториално, и емоционално/, чувате се по празници, не ги мислите - нито тях, нито отношението към другия син, и това е. Никакви очаквания не следва да имате към тях. Те от вас - също. Това следва да е ясно за всички. Май съпругът на авторката така си и действа. Понеже с годините е разбрал, че друг ход и няма. Няма да промени отношение на родителите си и да ги накара да бъдат справедливи и равноправни в привързаността си към децата си. Има си такива хора - с ясно изразявани предпочитания. Нередно е, не е приятно, но ги има, така или иначе.

# 80
Мозъкът не ми го побира как хора, които са пълнолетни, имат брак или живеят с някой, дете/деца, имат очакване родителите, които са и по-възрастни да продължават да се грижат финансово, да помагат на повикване за деца и домакинство, че и да си мълчат и да не се обаждат. То дори не звучи нормално да бъдат цял живот в позиция на отглеждащ и обгрижващ.

Като не ти стигат средствата или искаш по-качествен живот, работи, печели, харчи. Но да очакваш, че някой друг ще задоволява тези ти потребности..... бих казала, че е инфантилно, но то дори е нахално.

# 81
Скрит текст:

А хипотетично какво се очаква - апартамента да остане на снахата с внучето след развода, а сина да се върне при мама? Щото това се случва реално. Буболината обаче не го желае този развой и какво нередно има в това? Който плаща, той поръчва музиката.

И аз също не разбрах какъв е проблемът жилището да е придобито преди брака?

Няма проблем. Проблемът е, че когато приключат отношенията на мъжа с жената, тя престава да бъде човек. Тя цял живот ще има задължение да се грижи за общото им дете, а на нея никой няма да помогне. Да се оправя, нека се бъхти, да се мъчи, да живее на улицата, няма проблеми... Да си я гледат родителите й, барабар с внучето. А това, че твоят син се е възползвал от възможността тя да му роди дете и да се грижи за него нищо не значи. Чужда била, ама внучето не е чуждо... Ми не става така. Не може просто да я изгониш и да си измиеш ръцете, все едно не е съществувала, а внукът е паднал от небето и се гледа сам. Ще трябва да се инвестира в тази жена и занапред.
Е как никой няма да помогне, тая жена сирак ли е? Пък и читав мъж ще си чувства задължение да си гледа детето. Нещо не схващам какъв е проблемът - скачате на авторката, че нахалства, обаче в същото време на майката да се полагало, щото...  Широк двоен аршин имате.
Темата не е много уникална. На младото семейство трябвало да се дава, разбираш ли. Малко като една друга тема, в която авторката искаше да се прави път на младите Grinning

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 09:58 от Анонимен

# 82
На мен от написаното ми изглежда, че детето на авторката май още не се е родило, тъй че какво фаворитизиране може да има между родено дете и бременност? Не бъди тъжна, Елеонора, свекърите не са вечни, дори и стиснатите. Добре е, че са стиснати, после наследства, това-онова.

# 83
  • Варна
Не се е родило. Тя има предвид, че фаворизират брата на мъжа й за сметка на мъжа й.

# 84
А, прочетох че се е закахърила как свекърите щели да фаворитизират детето на брата вместо нероден Петко. И тя нямало да го допусне. Обаче не й пречи да брои имотите и почивките на хората.

Ужас! Излязло от селото, обаче селото никога няма да излезе от него.

# 85
Не се е родило. Тя има предвид, че фаворизират брата на мъжа й за сметка на мъжа й.

Е, от заглавието - "пренесено на внуци". А внукът още е в корема. Там как да го фаворитизират или пренебрегват. Смешно ми стана.

# 86
Признавам, че не ми станаха ясни много от нещата за това доколко облагодетелстват материално другия син, обаче ме удивява как всички се нахвърлиха върху жената. Според мен тя не би очаквала помощ от родителите и също би споделяла възгледа "Никой на никого не е длъжен", ако той беше прилаган и за двамата синове, но в случая именно фаворизирането е проблема и според нея това засяга не само материални неща, а и вниманието, което получават различните деца. И детето, което тук наричате "нероден Петко", е заченато след сериозни репродуктивни проблеми (които според написаното от авторката не са събудили никакво съчувсвие от страна на свекърите) и определено ще бъде родено и  според мен двойният стандарт може сериозно да навреди на психическото му развитие.
Има и друго, което ме дразни в това "Никой на никого не е длъжен", а именно, че това трябва да е двустранно - тук в няколко теми  за родители, издържани от пораснали деца, изчетох, че "не можеш да си оставиш родителитее гладни". Даже имаше по-фрапантни случаи, в които от единия се взима, за да се даде на другия, който не си мърда пръста, жилището се ремонтира от едното дете, при положение, че е завещано на другото и т.н.
Според мен съпругът е до известна степен прав да се примири с положението, а и наистина в дългосрочен план е по-добре да не си бил обгрижван така, както любимецът, но и смятам, че трябва да обсъдят семейно доколко имат нужда от контакти с родителите, след като някой друг е фаворизиран, основно с оглед на това, че детето постепенно ще започне да забелязва, че се отнасят към него по различен начин и това ще му се отрази зле психически.

# 87
Не мисля, че деленето оказва влияние конкретно върху мнението на авторката за даването. Тя не се дразни, че на другия дават, а че не дават на нея, пък тя внук ще им роди.
Това са хора с възможности, които живеят в много скъпа къща и ходят по 5 пъти на почивка, но могат да отделят 180 евро за нас като младо семейство!
Ей ти цитат. Авторката вижда, че свекърите са с възможности и в хубава къща, съответно са длъжни да й дадат повече от някакъв си стол за 180 евро. Определено не е проблемът в това, че другият син е любимец.

# 88
Ами ,,довлякъл" за другия им син?Може и да са го поканили,а даже и да не са той е в собствения си дом,а тя е довляклата се.Това,че е бременна е можело да им го кажат и по телефона,а и присъствието на брата не виждам какво пречи,не е кой знае какво събитие една бременност.И като иска само свекърите, да ги покани тя,защо им се влече?Само и боядисали и помогнали за багажа-ами и бояджии и хамали струват пари.Само не разбрах нейните родители какво са направили и дали.На такива им се вика ,,гладен,ама посеран".

# 89
Няма как да сравняваш “даването” на болни, немощни стари хора от страна на децата, с даването от пенсионери на здрави, прави хора, в разцвета на силите си. Това не е двоен стандарт, защото двете неща са несравними.
Моята баба също цял живот е имала предпочитания към братовчедите ми. Но не мисля, че ми се е отразило по някакъв начин на психиката. Може и да е. Но и прекомерното даване и обгрижване се отразява на психиката. Експертите да кажат кое е по- добре и по- правилно.

Общи условия

Активация на акаунт