Проблеми с фаворитизиране на деца, пренесено на внуци

• 15 671
  • 333
  •   1
Отговори
# 210
  • France
Пак прочетох внимателно мнението на авторката и продължавам да не виждам проблем. Тя къде изчезна, всъщност?

# 211
Аз на всеки 4 мнения се връщам да прочета пак темата, защото имам странното чувство, че не четем едно и също.
След като занищихте сагата с неуважителната манджа, чакам с трепет да стигнете до момента дъртите да не ходят на екскурзии, ами да дадат някой еврак на младото семейство. Защото авторката точно това написа - ходели на екскурзии, пък на младите не давали пари, как можело.

# 212
Да не забравяме, че говорим за холандци, а там изобщо не слагат такива пищни и богати трапези като нас. Имам и аз роднина, женена за холандец, та тя ми е разказвала, че се отчитат съвсем скромно като канят гости, такова нещо като салата, основно и десерт, гарнирано с несметни количества алкохол, няма там.
Откъде да знае свекървата, че българките ядем за двама като бременни? Тя да не е оракул?
Не че на някои е възможно да се угоди - реши ли човек фасони да върти, с храната най-лесно се получава. Моя приятелка пък е вегетарианка и се подразнила, че свекървата нарязала луканки. Въобще такива снахи и с най-голямата лъжица да ги храниш, все ще им е малко и все няма да им е вкусно.

# 213
Та не я знам как се  е изразила, но за мен настроението на текста  е , че жали за пропуснати ползи дето писаха, за имане неполучено.Те имат видиш ли, но не дават.
Не са длъжни.Тъй правят скандинавците, трябва да чакаш наследство, ако дадат е малко.

На запад богатите и даже не толкова богатите масово правят завещания докато са още в работоспособна възраст. Това си е легален, юридически издържан документ съставен при адвокат, който след смъртта не може да се бутне. Та мисълта ми е хич да не лежи на тая кълка авторката - наследството един ден ще го гледа как отива я при брата, я по разни благотворителни организации.

# 214
Ами като решат могат да продадат и да си плащат грижи в дом.
Това са си техни сметки, не нейни.
Но да иска, като няма кой да и даде все тая.

# 215
Пак прочетох внимателно мнението на авторката и продължавам да не виждам проблем. Тя къде изчезна, всъщност?
+1
Или има силно развито въображение или тамошния манталитет ѝ е все още чужд. Това че не дават, колкото и каквото тя иска, не означава, че не я уважават. Разни хора, разни идеали. Ето пример: когато за първи път дойде дете у дома да си играе с моите, яде с нас на вечеря. Като го взе, майката беше много учудена и ми благодари няколко пъти. Просто тук им дават нещо малко, бисквити или плод, защото целта е децата да си играят. Та, възможно е авторката да е разбрала погрешно държанието на свекърите.

# 216
Да дадеш на чуждо дете вечеря, вече и в бг е рядкост. Аз редовно готвя и предлагам храна на чуждите деца, но моите като ходят някъде никога нищо не им предлагат. Дори големия син 13 г. Веднъж с учудване каза, че бабата и дядото на еди кой си били изключителни хора, защото му разрешили да играе с плейстейшъна на внука им. Нещо авторката се е объркала генерално в очакванията. Към 2020 трудно някой нещо ще ти даде, претенции може да проявяваш само към мъжа ти.

# 217
Тази тема е доказателство за приказката, че чуждата кокошка все е патка Simple Smile

# 218
  • София
Малго генерализирам емоционално, но наистина не мога да разбера защо е тази студенина и сметкаджийство. Сакън, да не ги подяде някой.

# 219
Кое това, свекърите ли?

# 220
  • София
Всички. Както го описа Кристина - дойдат деца на гости и един бонбон им свиди.

# 221
Защото не целият свят е на орианталския принцип за гостуващата снаха като център на вселената. Особено, след като вече се е показала неприспособима към порядките на място.
Друга култура, други схващания за отношенията между хората, други навици при гостуване и финансиране на възрастни индивиди. 

# 222
  • София
съмнявам се да е от другата култура. Алчността, тъпотата и т.н. не зависят от културата. Всяка култура има ритуали на гостоприемство.

# 223
Те са си спазили ритуалите. На човека от ориента може да не му е достатъчно, но в такъв случай вината, че се е насадил в семейство от друга култура, си е негова.

# 224
  • София
не е до ориент, нали това пиша -не са спазили никакви ритуали. Ама не можеш да забраниш на хората да са прости.

Общи условия

Активация на акаунт