Проблеми с фаворитизиране на деца, пренесено на внуци

• 15 665
  • 333
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм от тези деца, заведена при баба на село на 10 месеца и взета на 6 г. за училище в града.Просто майчинството е било толкова, баба ми на 42 г е станала мама за мен. До ден днешен говоря на дъщерите ми за баба, " тя ми каза, тя ми уши рокля, тя ми направи" най-милите ми спомени са мириса на топла лятна вечер на село, прибирането на животни, градина с домати, големия салкъм с люлката ми.И най-тъжният осъзнат спомен как пътувам в автобуса за града с мама и тате да ставам ученичка, без баба.

# 241
Не  всички родители навремето са били такива. Просто на твоите повечко им се е живяло и като е имало на кого да те прехвърлят, са го направили. Живели са си живота на спокойствие и в забава, а пред околните са викали "ах, колко ни е мъчно за Стоянчето..."! Грубо казано, намерили са на работата лекото и на хляба мекото и са се възползвали, колкото може по-дълго.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 20:45 от птица

# 242
  • София
На мен ми е много жално за деца, които не употребяват Мама на първо място в речника си. Виждала съм такива.
Ох, отклонихме се от темата.
Може пък студените свекъри да се привържат към бъдещото бебе и да си затоплят отношенията.

# 243
  • София
Това са хора чужденци. Няма да почнат да се държат като български баба и дядо. А и българските не винаги са обгрижващи и раздаващи се. Колкото по- рано се приеме, толкова по- добре. И, да, продължавам да твърдя, че не са длъжни. Приятно, неприятно- това е положението. Или ще се радва на семейството си авторката или ще си трови нервичките и тези на мъжа си.

# 244
Не  всички родители навремето са били такива. Просто на твоите повечко им се е живяло и като е имало на кого да те прехвърлят, са го направили. Живели са си живота на спокойствие и в забава, а пред околните са викали "ах, колко ти е мъчно за Стоянчето..."! Грубо казано, намерили са на работата лекото и на хляба мекото и са се възползвали, колкото може по-дълго.
Е сигурно знаеш по-добре, ама разбира се точно така "са викали"😂

# 245
Съжалявам, ако съм те обидила! Не знам колко си годишна, но допреди 90та година, ясли и градини имаше доста повече, отколкото сега. Просто някои родители избираха да са волни и свободни. Но не си го признаваха открито, ясно защо Simple Smile

# 246
Това са хора чужденци. Няма да почнат да се държат като български баба и дядо. А и българските не винаги са обгрижващи и раздаващи се. Колкото по- рано се приеме, толкова по- добре. И, да, продължавам да твърдя, че не са длъжни. Приятно, неприятно- това е положението. Или ще се радва на семейството си авторката или ще си трови нервичките и тези на мъжа си.
В интерес на истината "чужбински" родители са ме "коткали" повече от родни баба и дядо, но това предполагам е изключение и не коментирам.

# 247
  • София
В интерес на истината "чужбински" родители са ме "коткали" повече от родни баба и дядо, но това предполагам е изключение и не коментирам.

Всякакви ситуации има и всичко е възможно, но по принцип гледането на дете от баба и дядо е доста по- застъпено тук, отколкото по света. В описания случай, това не изглежда да стане и ако авторката го чак по подразбиране, естествено ще е разочарована.

# 248
  • София
Зависи от хората. И по богатите чужбини често са като във Всички обичат Реймънд.

# 249
Продължавам да не разбирам защо се очаква, че човек, който има, е длъжен да дава.

# 250
Не е длъжен,но при желание може да помогне.

# 251
  • София
Не е за даването като даване, а за това, че дава на едните само. Честно, такива истории винаги са ме дразнели извънредно много, но хората толкова си могат, какво да ги направиш.

# 252
Много пък знаем на кого какво и колко са дали - авторката изчезна безследно, а от един пост само на нейната гледна точка е малко крайно да се правят изводи.

# 253
  • София
Не е за авторката, а по принцип не ги харесвам такива работи. Толкова много ядове създават хората помежду си, съсипват отношенията между децата си.

# 254
  • София
Така е. Ние в началото много се държахме с брат ми, но като станах на 25 и нагоре, се отдалечихме. Сега, нали от 1 месец съм сама, очаквах поне една бира да пием, пак се покри. Като че ли и той си мисли, че аз съм дръпнала килимчето към себе си, защото имам деца.

Общи условия

Активация на акаунт