Проблеми с фаворитизиране на деца, пренесено на внуци

• 15 619
  • 333
  •   1
Отговори
# 285
А колко чудесно би било да наложи нашенския обичай снахата да отиде при свекърите в много скъпата къща. Тъкмо ще следи отблизо на кой колко дават, защото в такъв случай, за да се спази изцяло обичаят, и навлекът брат ще живее там. Е, тогава вече драмите щяха да са епични.

# 286
Неприятно ми стана от тази история. Пари, пари, пари, чак и конкретни суми цитирани.. Ами, не са длъжни, това е истината. Неподходящото меню за една бременна вече може да се счете като проблем или поне опасно недоглеждане от страна на свекърите. Но за пари и подаръци - не са длъжни и каквото-такова. Свиквай.

# 287
  • София /Абсурдистан
И освен лютото ядене, съвсем нищо друго ли нямаше на масата, което да е подходящо да се изяде?

# 288
  • France
Щеше да е опасно, ако имаше сурово месо, или нещо непастьоризирано. Но бременните могат да ядат веган храна. А лютото е въпрос на вкус.

Авторката пусна темата и изчезна. Не виждам повече смисъл в нея

# 289
Ма тя свекървата е разбрала, че снахата е бременна след като вече е била сготвила лютото ядене.

# 290
Лютото дойде май от коментарите ни, просто е било веган пикантно ядене някакво.А проблем са очакванията да я засипят с рога на изобилието ,щото имат.По нейна преценка са богати ,по тяхна не се знае.И като не  я разбрлахме се сви.

# 291
Ма тя свекървата е разбрала, че снахата е бременна след като вече е била сготвила лютото ядене.

Това пък откъде го измисли?

И друго много интересно е как тази тема отново "се събуди" след толкова време, само за да могат явно някои хора да покажат колко са над нещата.

# 292
По-скоро, за да си припомним защо на българките ни се носи славата, като на рускините.

# 293
Над нещата? А какво се очаква да напишем - съвети как да накара свекърите да плащат и пращат подаръци; да напсуваме стиснатите чужденци; да гушнем виртуално съчувстващо авторката? Какъв полезен ход има жената в такава ситуация? Реално тези хора не са длъжни с нищо, нали? По доста грозен начин бе поднесена историята, за да са различни коментарите. Нито имотите им, нито парите им са нейни, че да прави сметки и да разполага с тях. По-добре да свиква, че са такива, каквито са.

# 294
  • Paris, France

Да, и това малко след съобщаването, че имат проблем със забременяването. И малко след сватбата, за която авторката ,от притеснения кой кому колко дава, не е успяла все още да избере подарък. А свекърите вече трябва да мислят какво да купуват за бъдещото бебе и колко да струва.

....... Ако свекърите бяха балканци щях да питам..... да не би авторката да е намекнала, че детето няма да бъде кръстено на свекъра или свекървата и затова да се стискотят. Или да плащат по стотачка на буквичка в името + 80€ ако първата буква съвпадне. Че и такива познавам, не холандци де 🥳.

# 295
Над нещата? А какво се очаква да напишем - съвети как да накара свекърите да плащат и пращат подаръци; да напсуваме стиснатите чужденци; да гушнем виртуално съчувстващо авторката? Какъв полезен ход има жената в такава ситуация? Реално тези хора не са длъжни с нищо, нали? По доста грозен начин бе поднесена историята, за да са различни коментарите. Нито имотите им, нито парите им са нейни, че да прави сметки и да разполага с тях. По-добре да свиква, че са такива, каквито са.

Изненадата ми идва от това, че изведнъж започна отново да се пише, без да има нова информация от авторката или нещо подобно. А да забелязваш различно отношение, дори в материалните неща, не значи непременно, че пресмяташ всичко, че си сметкаджия/йка. За двоен стандарт авторката даде и примери за нематериални неща, но тук доста се хванаха само за това. Лично според мен, независимо дали позицията към младото поколение е "никой на никого не е длъжен" или "всичко да дадемзаправим за децата", важното е отноението да е еднакво към всички деца. Всъщност най-много ме отврати отношението към трудното й забременяване.
Също така това "никой на никого не е длъжен" ако важи, трябва да важи и в двете посоки, но май не винаги е така и родителите имат някакви очаквания, когато станат наистина стари да не започнат да се оплакват, че са изоставени. Знам, че на запад старческите домове са нещо обичайно, но ако децата не ги посещават, а и развият Алцхаймер или деменция, старите хора могат да станат жертви на всякаква злоупотреба и дори насилие.

Но отново, наистина ме удиви, че няколко съфорумки изведнъж започнаха да пишат отново коментари с мнения, които вече така или иначе са изразили. Като ги четох точно на това ми приличаха, на демострация, virtue signaling, ако щете, колко са над нещата, над материалното и т.н.

# 296
  • Paris, France
winni, какво трудно забременяване? При хора на нормална, млада възраст се мисли за проблем ако няма забременяване до 2 години от спиране на противозачатъчните и започване на опити. Допреди 3 години мъжът е живеел у родителите си и двойката се е оженила преди година. Предполага се, че тогава са започнали с опитите или малко преди това. Няма и година от сключването на брак и авторката е пред раждане. За тази година е имало сватба - свекъроте отишли и понеже нямало време предложили на младите да си изберат подаръка (което те още не са направили), купили къща - свекъроте отишли да боядисват и местят багаж с тях, сервирали, че чакат бебе и вече започнали да се пазарят за подаръка, че и насаме да го обсъждат.

Ако в Холандия или Англия авторката иде и каже на джипито си, че не забременява след година брак може и да я изгонят, а може и да и изпишат успокоително. Така стана с моя приятелка. Тя му обясни, че от година и половина не забременява, а той и каза, че е женена от година и да изчака още една и да не го занимава с това през това време.

Не знам как е в Холандия, но в много северни страни хората не занимават семействата си със здравословните си (несъществуващи) проблеми. Във Франция пък е обратното.

Ако моя снаха ми каже, че не забременява 6 месеца след сватбата ще и купя учебник по физиология и ще я отправя в новобоядисаната къща да си сготви каквото си иска.

# 297

Това пък откъде го измисли?

И друго много интересно е как тази тема отново "се събуди" след толкова време, само за да могат явно някои хора да покажат колко са над нещата.

Авторката сама написа в първия си пост, освен ако не го е променила впоследствие, че са отишли на гости лично да съобщят за бременността като изненада за свекърите пък сварили там брата и племенника и свекървата била сготвила любимото люто ядене на другия син. Ако са отишли да съобщят новината как свекървата да знае че снахата е бременна и следва да се съобрази какво да сготви, за да е подходящо за нея.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 03:15 от Рори72

# 298
winni, какво трудно забременяване?

Тук сте големи детективи, ама явно само когато ви изнася - тя има само две други публикации - тази тема и 2 коментара в теми за инвитро - https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=657385;sa=showPosts

# 299
Ами ето че авторката е променила частта с гостито на което отишли за да съобщят новината.
Помня го защото ми припомни, че когато забременях след 3г стерилитет няколко неуспешни АРТ процедури, операция от ендометриоза изобщо не ми се ходеше никъде да обявявам бременността си, но моя мъж настоя лично да отидем, щото в 21 век телефони няма. Изобщо не ми пукаше какво ще ям и дали ще ни дадат пари и подаръци за бебето, но много ми докривя и няма да забравя, как свекървата, която знаеше, че сме имали такъв проблем каза само "Това още не е сигурно", вместо да изрази някаква положителна емоция.

Общи условия

Активация на акаунт