СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 3

• 11 567
  • 306
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И при нас четенето на книжки не е успешно, въпреки че като бебе много му четях какво ли не. Сега ги прелиства и няма търпение да му изчетеш целия текст от страницата. И аз ще се радвам на съвети как да го заинтригуваме или пък това е поредния период и трябва да се изчака подходящ момент. За сортерите забелязах, че трябва да се започне постепенно от максимално прости. Но пак сам трудно си задържа вниманието върху него.

# 151
deaglе, аз не съм в БГ. Мислех да купя, но след кухнята от Лидл и 7548963 дивани вкъщи се отказах. Може би на лято или като се преместим. Simple Smile
Купих няколко дървени играчки от лидъл и са опаковани в момента. Ще ги отваряме на Коледа. Simple Smile

# 152
Аз не се и опитвам да чета книжки - започна ли - веднага я дърпа и започва тя да я разлиства и къса. Все още си гледаме книжки с дебели страници, но много се забавлява да я питам кое какво е и тя да ми показва. Знае да показва и частите от тялото.

Вчера украсихме елхата и е голяма радост, само ходи и сваля играчките и ги слага, където тя прецени.

За Коледа вече получи кухнята от Лидл, ще й опаковам и някакви дребни неща за под елхата.

Купихме шейна и чакаме с нетърпение следващия сняг.

# 153
Аз купих кухнята от лидъл, и съм купила пицата, бебето, което плаче, и книжки. Има много книжки, но мисля на Коледа само едно нещо да и подарим. Така или иначе ще има от другите подаръци. А другите подаръци ще и го вадя поетапно. И моята обича да показва по книжките и или тя ги казва как правят животните, или ме "изпитва" мен. 😂 И ние взехме дървена шейна, като руска е и нямам търпение да видя ще и хареса ли.

# 154
И ние имаме една книжка от Джъмбо за животните, една за първите 100 думи. Ами с тази за животните си говорим много и постоянно. По 4-5 лв. бяха и беше супер инвестиция, защото само с тях играе и другите са на заден план. Simple Smile

# 155
Моята изобщо не харесва книжките, разлиства ги и ги хвърля.
Сега се е заела да усъвършенства прескачането на кошарата, вече влиза сама, а от днес усилено се опитва да излезе😂
След Нова година ще махнем решетките, че ме е страх да не си счупи главата!

# 156
Здравейте дружина,
Радвам се ,че си възстанових паролата и мога да съм с вас. Бебе Петър, след всички месеци в които лежах, за да го родя, сега е панта на квадрат. Често с баща му се смеем, ще все пак дочака 9 месеца. То не бяха колики, рев, зъби рев...и така, неспане. Сега е с час и половина само сън на обяд, нищо не мога да свърша. Освен товс от няколко дни пишлето му е надуто, слагам го в тетра, не е забелено още. Знам, пе по темата има разногласия, но ще помоля ако някоя мама е имала подобен проблем, да сподели.
Друго, което ме мъчи...естествено женското его и килограми. Кърмих го до годинката, сега лека полека почнах да свалям, но моля ви, препоръки за режим , за хора с хашимото 🤔 На първо време реших да започна с ядене до 18ч.
За Коледа, баткото си е поръчал карти памет , все пак е на 13, а Петър ще има конче от Лидл.
Прегръдки на всички и да сте  здрави 😇

# 157
Здравейте дружина,
Радвам се ,че си възстанових паролата и мога да съм с вас. Бебе Петър, след всички месеци в които лежах, за да го родя, сега е панта на квадрат. Често с баща му се смеем, ще все пак дочака 9 месеца. То не бяха колики, рев, зъби рев...и така, неспане. Сега е с час и половина само сън на обяд, нищо не мога да свърша. Освен товс от няколко дни пишлето му е надуто, слагам го в тетра, не е забелено още. Знам, пе по темата има разногласия, но ще помоля ако някоя мама е имала подобен проблем, да сподели.
Друго, което ме мъчи...естествено женското его и килограми. Кърмих го до годинката, сега лека полека почнах да свалям, но моля ви, препоръки за режим , за хора с хашимото 🤔 На първо време реших да започна с ядене до 18ч.
За Коледа, баткото си е поръчал карти памет , все пак е на 13, а Петър ще има конче от Лидл.
Прегръдки на всички и да сте  здрави 😇
Аз мога да препоръчам една мацка от фейсбук. Аз съм много доволна от нея. Ако Ви интересува мога на лични да Ви разкажа, да не спамя всички, т. Е по-скоро не знам дали е редно. От толкова много групи, в които членува, вече се обърква къде какво се разрешава 🤣🤣🤣

# 158
Мери, виж дали нисковъглехидратото е подходящо за хората с Хашимото. Май не трябваше да ограничаваш много въглехидратите при Х (доколкото помня от четено тук-там в темите), но примерно да орежеш сладко и тесто, а да оставиш картофи и ориз?
Аз също искам пак да си се върна на режима, но не мога. Яде ми се и това си е. Sad

Да ви питам няколко неща. Simple Smile
1. Още кърмя (сутрин и вечер, предполагам кърмата е съвсем малко) и мисля дали да отбивам (то аз го мисля от 3-4 месеца, че и повече Grinning ). Та чудя се дали да давам АМ или вече няма нужда?
2. Има ли мами, които работят на 8ч и ако да - как се справяте с работата и домашните задължения? От януари почвам пак работа и да събера малко съвети. Simple Smile

# 159
  • София
Здравейте момичета.

Дара, аз също още кърмя и също от 3 месеца обмислям отбиване, но не успявам. Давам АМ от около 2-3 месеца с цел да го отбия, но не се получава. Давам на ХИП 3-ка, правим само вечер 150 мл. Изпива ги, изсуква и двете гърди и скача да играе ... в 9:30 не успявам вече да го приспя. Гоним се из леглото около час, на загасени лампи, лудница е с това заспиване. Понякога не изпива млякото, иска директно гърдите, а понякога ако реша, че има доста и се втвърдяват, не му правим мляко, за да изсуче добре.
Той все още на следобедния сън заспива или на гърда, или в количката, иначе аз няма шанс да го приспя, изнервя се, мрънка, обаче не може да легне и да се отпусне. Веднъж опитах на ръце, но е толкова тежък вече, че не издържах дълго. Тъкмо беше се унесъл и като го сложих на леглото скочи веднага и пак стигнахме до гърда. Не знам как ще се отбиваме. През нощта се буди няколко пъти с рязко мрънкане и рев, което си го обяснявам със зъбки. Когато продължи по-дълго и не може да заспи, пак го успокоявам, като му давам да суче, защото нямам сили и нощем да се занимавам с дълги приспивания. Вече има 16 зъба. Четирите кучешки пробиха едновременно, беше направо ужас. Ръцете са му постоянно в устата. Мажа с гелче, но облекчава само моментно. Последно преди няколко дни пробиха долните предкътници. Остават още 4 кътника до пълния комплект млечни зъбки, но те никнеха по-късно до колкото си спомням. Отказала съм се да го мисля това с отбиването, защото само се напрягам. Нека хубаво се покажат зъбите и да видим дали поне нощно време ще спре да се буди. За АМ - според мен детето само ще си покаже. Аз исках да го въведа като ритуал за приспиване, но не стана така. Пие го, но ей така, между другото, дори почти винаги не го допива, а правим малко количество. Проблемът при него е, че изобщо не успях да го науча да смуче биба. Затова ми ползва гърдите за успокоение нощем. Чак ми минава през ума пак да опитам, но пък за кога, другите вече ще махат бибата, аз тепърва да я въвеждам. А и едва ли ще стане сега, при положение че като бебе не искаше. Кака му също не смучеше биба, но батко му да и това много го успокояваше. И двамата ги бях отбила вече на тази възраст. Сега явно не ми се получава с него и ще си чакам да дойде моментът, все някога ще започне да спи, а през пролетта ще го приспивам следобед в количката като сме навън повече.

За работата, връщането е доста освежаващо. Аз в момента не мога да работя, защото децата ми отнемат цялото врвме, особено малкия. Но ако имаше кой да ги гледа, щях вероятно да се възползвам. Шефът ми даже преди няколко дни ме пита дали не може дори само на 4 часа да започна още от сега, но му казах, че няма как, заради това, че нямам никакво свободно време. Дано догодина да са по-добре нещата, големите да ходят на училище и градина, малкия на ясла и да не боледуват много.

# 160
Момичета, аз отбих моята на 1ги 2м.По-скоро тя се отби. Беше останало само преди вечерния сън кърменето и един ден, нито дойде да ме дръпне за бузата, нито нищо, просто се гушна в мен. И от тогава не суче. Но аз бях махнала тези през нощта, една нощ не се събуди, за да суче. А на следващите предлага водичка, малко се цупеше, но след 3-4 дни почна да спи и да не се буди. Сънят чувствително се подобри. Не давам АМ, не знам дали е ок. С 4 хранения, като последното е в 19 и е супичка. Има междинки, на които хапва плод или барче. Но АМ не давам. Според мен детето ще си покаже. Тя беше по-готова от мен да се отбие, мен ми беше много мъчно.

# 161
  • София
Момичета, аз отбих моята на 1ги 2м.По-скоро тя се отби. Беше останало само преди вечерния сън кърменето и един ден, нито дойде да ме дръпне за бузата, нито нищо, просто се гушна в мен. И от тогава не суче. Но аз бях махнала тези през нощта, една нощ не се събуди, за да суче. А на следващите предлага водичка, малко се цупеше, но след 3-4 дни почна да спи и да не се буди. Сънят чувствително се подобри. Не давам АМ, не знам дали е ок. С 4 хранения, като последното е в 19 и е супичка. Има междинки, на които хапва плод или барче. Но АМ не давам. Според мен детето ще си покаже. Тя беше по-готова от мен да се отбие, мен ми беше много мъчно.

Същото стана със баткото, като стана на година и 1 месец сам се отби, сучеше само вечер преди това и кърмата ми беше много по-малко и нямах проблеми.
За водичката и аз пробвах няколко пъти, но до момента завършваше все с гневен рев. Но беше преди доста време последния опит, определено ще пробвам отново.
Друго, което забравих да спомена - когато вечер пие АМ и суче и след това и нощем, памперса е доста пълен на сутринта, а няколко пъти дори се случи да пропусне. Когато не давам АМ, издържа до сутринта и не е толкова препълнен. Не забелязвам разлика в буденията с или без АМ, тоест като го давам няма подобрение в съня, определено не е заради глад неговото бидене, а си мисля дали не му пречи поемането на много течности. Понякога нощно време го проверявам и ако ми се стори доста пълен памперса, го сменям, за да не потече до сутринта.
Големия ми син също се будеше нощно време до след годинка и половина, може би окончателно спря да се буди 2-3 месеца преди да стане на 2. Но той се будеше само веднъж и беше почти по едно и също време всяка нощ, като заспиваше бързо с биба или вода. Но когато спря да поема течности, дори вода, нещата доста се подобриха и дори махнахме и нощния памперс (на годинка и 9 беше). Проблемът е, че изобщо не знам как да контролирам аз това и май птосто трябва да си дойде моментът.

# 162
И моята мома категорично отказа бибата от самото начало. Simple Smile
За работата - с ММ ще работим от вкъщи и ще си я гледаме сами, та се притеснявам малко как ще се справим. Яслите са затворени, а и да бяха отворени - не искат толкова малко дете. Има частна до нас (затворена в момента), но взимат деца на 20-22м поне.

# 163
Като стана дума за махане на памперси-как се справят с гърнето?
Сияна както беше свикнала, сега пак се учим, след месеци опити днес най-накрая се изпишка еднократно.
Леле, момичета, много дива е станала моята маймунка😁
Прескача решетката на леглото си, влиза и излиза за секунди, качва се по первази, абе страшна работа!
Аз, колкото и да ми се иска, няма как да се върна на работа. И двамата с ММ сме в ресторантьорския бранш, той слава Богу ходи на работа, но аз започвам да се чудя дали да не си потърся друга работа. Искаше ми се да си изкарам майчинството докрай, ама като гледам как се гаврят с бранша ни (в Джъмбо и Кауфланд нямаше никакъв контрол) май ще ми се наложи да потърся нещо. Добре, че всеки е вече пенсионера, не че ще ми ок да ми се мота из вкъщи ама...

Баба ми сега е на гости у нас. Леле каква помощ ми е, знае кога да вземе детето, не ми се пречка, не налага мнение🙂Ако можеше да ходи за кухнята с нея, направо щях да започна да си търся работа, но милата е на 88 години и за съжаление няма как, че и идването не е лесно за гледане!
Оф, извинявайте, бая дълго стана🥰

# 164
  • София
Ние с гърнето сме много зле, вече нищо не прави на него. От седмици е така, само като го сложа и става и бяга. Имат такъв период, аз не се притеснявам. Даже спрях да го мъча, защото няма смисъл, той се съпротивлява. Като мине малко време, ще опитам пак. Нещата с гърнето стават много внезапно - както всичко изглежда безнадеждно, изведнъж започват пак да ползват и вече осъзнато. Но трябва да дойде моментът. Аз с дъщеря ми много се измъчих, защото не можех да възприема как така още преди годинката я хващах почти всеки път и си мислех, че бързо ще махнем памперса, а след това тотално спря да иска да седне. Аз обаче не спрях да я мъча, а и себе си, тя се инатеше и беше голяма драма. Накрая пак тя когато си реши махнахме памперса. Със сина ми беше по-лесно, той гледаше от нея, заедно сядаха на гърне. Пак имаше такъв период да не иска да седне, обаче аз вече не се напрягах. И сега мисля да не се мъчим, само да пробвам спокойно и да му обяснявам редовно, без да го карам задължително да седи на гърне. Само вече няма от кой да гледа той, че друготе от много време не ползват гърнета Grinning

Общи условия

Активация на акаунт