Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 089
  • 801
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Не е грубо. Има ли някой в темата да не е разбрал как еди кой си си е пускал децата със сополи. Колко пъти трябва да се пише.

1. Не със сополи, с кашлица, продължаваща седмица. Не, че със сополи би било допустимо.
2. Напълно възможно е някой да се включва сега. Важно е да се знае мнението от какъв вид човек идва. Това е вероятно да влияе силно на отношението към него (към мнението, де). Примерно аз не бих се впечатлила особено от мнението на осъден престъпник - крадец, вандал, рекетьор, все едно - дори не бих си направила труда да помисля над него. Но ако не знам, че човекът, изказващ го всъщност е закононарушител, чудещ се как да оправдае престъпленията си, бих употребила от собственото си ценно време за да мисля по същество.

# 166
Говорих с прителка, учителка. Притеснена е как ще проверява работите на децата като не трябва да им пипа тетрадките. Как ще ги изпитва писмено на дъската като трябвало да стои далеч от тях. Трябвало да е с маска и шлем иначе щели да ги карантинират ако се открие случай. Тя е и майка. И там има притеснения.
Моята работа е свързана с документи. Работя с латексови ръкавици - има в ЛИДЛ на възможни цени. Периодично дезинфекцирам ръцете си, като ръкавиците щадят кожата. При едновременно поставяне на маска + шлем е невъзможно да я чуят децата. И двете спират звука. Трябва да предпочете средство за защита - напр. маска + очила.

# 167
Ами всъщност, ако има проблем от този тип си го казвам. Не се притеснявам, да кажа какво мисля и да се аргументирам.
Има реакции, но това е нормално нещо. В крайна сметка голяма част от майките работят и разбират за какво говоря.  До сега дори и най-конфликтните не са създавали проблеми.
Честно казано, по -голям проблем беше едно дете побойник, отколкото кашлицата на моите. И другите си ги водеха кашлящи.
Имехме родителска среща и се разбрахме по въпроса още в първа група.

Тони, идеята ми точно такава, че би трябвало да си под карантина еднократно. Не може да те слагат под карантина през седмица. Но практиката ще покаже.

# 168
През седмица не, ама през две - може като нищо.

Ще видим.

# 169
  • Sofia
Тони, идеята ми точно такава, че би трябвало да си под карантина еднократно. Не може да те слагат под карантина през седмица. Но практиката ще покаже.
Пънк, нали тези 25 деца имат по двама родители, които най-вероятно работят на различни места. Защо си мислиш, че тези родители не могат да вкарат вируса в домовете си от работните си места, и съответно чрез детето вирусът плъзва и в съответния клас?
Този сценарий може да се повтори не 2, а 25 пъти.

# 170
Не е невъзможен този сценарии, но дори и при него докато някое дете прояви симптоми ще са минали поне 7 дни. Достатъчно за всички да се "срещнат" с вируса. При 14 дни карантина, ако някой ще изявява симптоми, то ще се случи, ако ли не значи може да се приеме, че е преборил вируса.
Моята логика е, че ако си доказано контактен и не си се заразил, значи имаш изграден имунитет по някакъв начин и не е необходимо да се изолираш през седмица.

# 171
  • София
Говорих с прителка, учителка. Притеснена е как ще проверява работите на децата като не трябва да им пипа тетрадките. Как ще ги изпитва писмено на дъската като трябвало да стои далеч от тях. Трябвало да е с маска и шлем иначе щели да ги карантинират ако се открие случай. Тя е и майка. И там има притеснения.

Моята работа е свързана с документи. Работя с латексови ръкавици - има в ЛИДЛ на възможни цени. Периодично дезинфекцирам ръцете си, като ръкавиците щадят кожата. При едновременно поставяне на маска + шлем е невъзможно да я чуят децата. И двете спират звука. Трябва да предпочете средство за защита - напр. маска + очила.

Маска с очила... е почти невъзможно. Потят се жестоко очилата. С шлем пО (нямам ударено о) става.

Сериозно ти препоръчвам да смениш латексовите ръкавици с нитрилни. Не мога да преценя каква е разликата в цената, но на кожата са много по-поносими / щадящи.

ПП
Пък, твоята идея всички я разбрахме. Да не ти досаждат децата вкъщи, пък как това ще се отрази на другите не те интересува. Нито пък дори на собствените ти деца, впрочем. Ако се налага - ще лъжеш, ще фалшифицираш документи, само и само да не си погледаш децата, че "как ще тъпееш с тях".

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 16:57 от katiABV

# 172

Не мога да правя генерални обобщения, но от дистанцията на времето при моето дете се оказа, че ДО са учили повече, писали повече и т.н. Успяха да вземат целия материал по всичко. ............................................. Отчитам и че детето ми е 5 клас и се справяше сам. Аз само контролирах процеса. Бях хоум офис и слушах някои часове - като нормален час си протичаха. Госпожата по математика рисуваше триъгълници в някаква програма, даваше формули, решаваше задачи, обясняваше. Госпожата по ЧиП говореше на фона на презентация по темата. И така.

Подписвам се и аз под това! Моето дете беше в 4-ти, всичко започна някак хаотично, елементарно и гледах на това обучение с насмешка. Но учителите доказаха, че не случайно се учители и се ориентираха в обстановката за не повече от 2 седмици. Дори и тези, които бяха по-възрастни и не ползваха модерните средства за комуникация - веднага схванаха какво трябва да правят и как да преподават. Реално е имала съвсем нормални часове - с изпитване, проверка на домашни и т.н. Е някой път съм я хващала да хапва нещо докато учи или да си рови нещо в телефона, но съм сигурна, че и в училище намира време да се разсейва! Simple Smile. Най-приятна изненада за мен беше, че направи този преход: от това да чакаш всичко да ти кажат и обяснят - към това да се опиташ сам да схванеш новото и ако не успяваш да потърсиш друг начин да го разбереш. Явно с ДО обясненията бяха по-кратки и тя се амбицира да схваща по-бързо. Аз съм доволна и то много! А, имаше и куриоз - изкара на един тест 4 ка и беше много тъжна - оказа се, че е решавала съвсем различен тест от останалите - на друга страница! хаха

# 173
  • Sofia
Пънк, а моята гледна точка е, че не искам да участвам в медицински експерименти,  които да покажат дали имунитетът ми е достатъчно силен. Ами ако не е, кой и какво ще обяснява после на децата ми?
Детето ми не е опитна мишка.

# 174
              Я да я попиташ - Как аз /в рискова възраст/ връзвам поне два пъти на ден връзки на обувки,редя прически след сън,колко копченца и ципове закопчавам не мога да изброя,колко фанелки поправям и загащвам,колко пъти ми се налага да влизам в контакт с деца поради невъзможност да изпълнят някои действия .....и какво ... от два месеца работя и няма никакъв проблем.Ооооо,пропуснах колко пъти на ден мия и помагам да се измият ръчички,колко пъти на ден показвам как да си почистят масичката,столчето,играчките.Децата ,макар и не в у-ще, толкова бързо разбраха какво се иска и какво трябва да се спазва.
             Ами не мога да разбера тази учителка как не знае какво трябва да направи за да им провери домашните.Като се страхува толкова много да си стои в къщи и тогава нито тя ще се притеснява ,нито децата ще се чудят как са се справили с домашното.
            Има си правила и учителите са тези,които трябва да научат децата да ги спазват,а не да мрънкат.

# 175
              Я да я попиташ - Как аз /в рискова възраст/ връзвам поне два пъти на ден връзки на обувки,редя прически след сън,колко копченца и ципове закопчавам не мога да изброя,колко фанелки поправям и загащвам,колко пъти ми се налага да влизам в контакт с деца поради невъзможност да изпълнят някои действия .....и какво ... от два месеца работя и няма никакъв проблем.Ооооо,пропуснах колко пъти на ден мия и помагам да се измият ръчички,колко пъти на ден показвам как да си почистят масичката,столчето,играчките.Децата ,макар и не в у-ще, толкова бързо разбраха какво се иска и какво трябва да се спазва.
             Ами не мога да разбера тази учителка как не знае какво трябва да направи за да им провери домашните.Като се страхува толкова много да си стои в къщи и тогава нито тя ще се притеснява ,нито децата ще се чудят как са се справили с домашното.
            Има си правила и учителите са тези,които трябва да научат децата да ги спазват,а не да мрънкат.
пак не ме разбрахте, не се страхува, така е инструктирана

# 176
  • Бургас
... че за всяко правило си има вратичка!

Ами тя държавата ни за това е на този хал, защото всеки се прави на тарикат и си мисли, че правилата не са за него. Иначе всички се възхищаваме от уредеността на някои държави, искаме и тук да е така и всички да спазват правилата. Всички, но не и ние.

# 177
... че за всяко правило си има вратичка!

Ами тя държавата ни за това е на този хал, защото всеки се прави на тарикат и си мисли, че правилата не са за него. Иначе всички се възхищаваме от уредеността на някои държави, искаме и тук да е така и всички да спазват правилата. Всички, но не и ние.

Българите освен че  се възхищават и спазват правилата в другите държави когато живеят или пребивават там,  връщайки се тука в Бг веднага си менят кожата. Нравът на българина му е вграден. Комбинация от Байганьовски и андрешковски.

# 178
При нас няма да местят чинове. Няма да ги отдалечават.

Тържество ще имало на 15.09..трети клас е моето дете.

Мерките на един лист само написани. Няма да се спазват.

# 179
Вече за второ училище чета във форума, че носенето на маски няма да е само в общите закрити части, но и в класните стаи.
Без да коментирам редно ли е или не, струва ми се че противоречи на насоките на МОН, в които в частта за задължителните мерки за ограничаване на рисковете от разпространение на вируса е записано, че носенето на маска или шлем в класната стая от учениците е по желание.

Общи условия

Активация на акаунт