Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 090
  • 801
  •   1
Отговори
# 180
А какво е записано за тържество на 15.09 за НЕпърволаци?
Къде мога да прочета?

# 181
Бях на родителска среща на 2рокласничката - на 15.09 ги искат по стаите с 15мин. разлика между класовете - те са от 10:30 до 11:30 - да им каже г-жата 2-3-5 приказки..
Г-жите ще са със шлемове, децата с маски по коридорите (до тоалетната и до стола). Отворили са 3 входа в училището (начално е) - за да се разделят потоците и да не се блъскат по вратите.
На обяд ще имат кетъринг по стаите, вместо да ходят всички във стола или ще си носят храна (моята си я събирам на обяд, не ходи на занималня). Чиновете са както са си, то и няма как да се разместят в рамките на същата квадратура на стаята.. Ще купуваме лампа за дезинфекция, която ще се ползва вечер преди да затворят училището. Имат 3 шатри навън и там ще се редуват да карат часове по четене, ЧП/ЧО, рисуване..
И ни раздадоха пароли за профилите в класрум, че да може да си имаме като почне ДО...

# 182
Колко са различни училищата. На вас са ви дали парола, КАТО почне ДО. А при нас беше, евентуално, ако се наложи./думи на госпожата/

# 183
И аз се връщам от родителска. Ще седят по един на чин, та е наблъскана цялата стая с големи чинове и се влиза в индианска нишка - за да се добереш до по-отдалечен, трябва да прескочиш всички вече седнали. Госпожата ни информира какво са приели като мерки, но заобиколно намекна, че доста от тях ще са проформа. Повечето родители са против мерки. Окончателно си затвърдих решението да не ходи на училище тази година.

# 184
Всъщност и при нас нямаше родители, които да се интересуват от мерките. Казаха за маски по коридорите и това е. Никой не попита за нещо допълнително. Никой не се притесни, че няма да се носят в стаята. Вероятно представителната извадка във форума не е много показателна за всеобщата нагласа.

# 185
ъм забравих да допълня, родителите бяха 90% без маски по време на срещата, г-жите също... може би 2-3 с маски да имаше и то с нос отвън Simple Smile

# 186
  • София
Вече за второ училище чета във форума, че носенето на маски няма да е само в общите закрити части, но и в класните стаи.
Без да коментирам редно ли е или не, струва ми се че противоречи на насоките на МОН, в които в частта за задължителните мерки за ограничаване на рисковете от разпространение на вируса е записано, че носенето на маска или шлем в класната стая от учениците е по желание.

Не знам... поне едно не беше в България (не на Контесата, друго, но не помня кое) и едно беше частно... но може пък ти да си попаднала на други.

Не зная доколко е или не е законно част от мерките да са засилени в определени училища по усмотрение на самото училище... понеже, от една страна, на директорите се възлага да измислят точно какви мерки и как да прилагат, а от друга... има някакви уж задължителни, препоръчителни и н'ам какви насоки... Училищата по принцип имат някаква форма на автономност за някои решения - пр. за режимът на достъп на външни лица - ноооо... Общо взето съм съгласна, че е заобикаляне на заповедта.

# 187
Направо е стъпкана заповедта.

Една родителка каза на класната че то било само грипче. Да..да...отвърна госпожата 😨😨😨

Толкоз за мерките. За (не)спазването им по-точно.

Питах какви са сапуните в тоалетната...класната ме погледна все едно я питам на колко е години 😨😨

Попитах за дезинфекцията - наистина ли всеки ден ще дезинфикцират. Както тя каза. Не ми отговори..гледаше...тъпо ??

# 188
Ако мога да обобщя последните няколко страници, в които споделяте за родителски срещи - на никого не му пука, особено на госпожите, всичко е един театър и ще им запука, чак когато самите те се разболеят от "грипчето".

# 189
А аз днес взимах проба за тест за ковид на един дядо. Чакаме резултат утре. Ако излезе положителен? Ако детето е вкъщи и ходи на училище? Например с детето на министър Вълчев, дали ще му хареса?
И от едната, и от другата страна, все пак дистанционното или както там му се казваше с абревиатурата, е за предпочитане.

# 190
Аз не бих си разболяла детето умишлено, било и чисто документално. Но опции има. Просто не понасям "съвестни" майки да определят здравословното състояние на детето ми. Особенно пък да вдигат скандали кой как си води детето.

# 191
В нашето училище (гимназия) мерките са разписани в една заповед, четири приложения и две схеми, които са обявени на сайта на училището. Като цяло са разумни и съобразени с възможностите на сградата, а с времето ще видим доколко ще са ефективни и дали ще се спазват. Класовете са разпределени на потоци и ще влизат и излизат през различни входове като на влизане всички трябва да си дезинфекцират обувките и ръцете. Разпределени са кой клас коя тоалетна ще ползва, за да не се струпват всички на едно място. Учениците ще са с маски в коридора и всички други общи помещения, а в клас - по желание (вероятно никой няма да носи). Препоръчва се да си носят храна от вкъщи и да не я споделят, но лафката все пак ще работи. Задължават ги да не идват на училище дори с леки симптоми на настинка, респективно ще ги пращат вкъщи ако проявят симптоми в клас. От там нататък личният лекар ще трябва да прецени от какво е болно детето и да даде бележка, че може да се върне присъствено на училище. Всяко междучасие стаите ще се проветряват. Лелите по цял ден ще дезинфекцират- рано сутрин във всички стаи - бюра, чинове, дръжки и т.н., в двете големи междучасия- физкултурните салони, след часовете по физическо- ползваните спортни принадлежности, след третия и шестия час- коридори и тоалетни, след часовете - отново всички помещения ( не е невъзможно по принцип, но някак си се съмнявам, че ще спазва  повече два дни). Разписана е възможност за дете, което е под карантина заради заразен член на семейството му, да следи онлайн учебния процес чрез камера, която е обърната към учителя и дъската, без да снима учениците. Ако не може да се осигури такава възможност, ще учи асинхронно чрез Школо-то. Много ми допадна това, но да видим дали ще успеят да го обезпечат като възможност. Нашата директорка е много дейна и организирана, затова мисля, че ще успее.
       Според мен тези мерки няма да са достатъчни, дори да се спазват стриктно, което само по себе си е утопия. Но повече от това не виждам накъде. Просто са твърде много деца в една класна стая и няма възможност (пространство) за разделяне на чиновете. Разделяне на класовете на по- малки групи също не е възможно, защото се очаква в същата сграда втора смяна да учат децата от друго училище, в което ще се прави ремонт.  Отделно от това, децата са големи и неизбежно ще създават проблеми - един спазва мерки, втори го играе бунтар, трети не вярва че има вирус, на четвърти маските и гелът му нарушават правата, пети сутрин е на училище, а вечер на бар и се социализира яко с всякакъв народ. Не знам. На мен ми е притеснено, а дъщерята иска присъствено обучение за две седмици, после можело и дистанционно 😜🤣 Иначе ДО при нас мина перфектно. По основните предмети всичко си взеха, дори според дъщерята са работили повече от първия срок. Реално погледнато, който искаше да учи- учеше.

# 192
  • София
към момента явно са слухове, че откриваме, пък от октомври минаваме дистанционно и има някаква логика, защото за две седмици ще се види работят ли нещата или не работят, това е минималният срок да се види дали и колко случаи ще се появят, дали и колко мерките ще се спазват.

Засега се очертава учителите като извадка да са като цялото население - повечето не вярват, а други са много притеснени и обират негативите защо се били притеснявали. Имат право хората да се притесняват, защото нещата са недомислени и изобщо не са както трябва.

Няма значение дали Пънк работи или не работи - това е начин на мислене, който само показва колко безотговорен и егоистичен може да бъде човек. При това вече става като епидемия такова родителско отношение, затова ще има децата да си въртят всички възможни инфекции по градините и училищата, особено в градините.

# 193
  • София
Аз мисля, че трябва малко по-полека с квалификациите кой е отговорен, безотговорен и егоистичен. Защото през годините се нагледах на родители, които си пазят децата като писани яйца от боледуване и съответно децата им не могат да изградят имунитет. Лекуват ги често и излишно с антибиотици, държат ги по-дълго от нормалното у дома. Това не е ли безотговорно? В Канада прочетохте - рядко боледуват повече от 2 дни, хем за какви студове става въпрос. А ние тука сочим с пръст хората, които искат да постигнат излизане от стъкления похлупак. Хайде да не прекаляваме.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 08:08 от Аш

# 194
Излишно дълго и с АБ лекуват онези, които си пускат децата болни на училище..такива са моите наблюдения. 😉

Понеже аз явно съм в другата група с писаното яйце...та аз не процедирам по описания горе начин.

Общи условия

Активация на акаунт